La vie de Daphne - Scriptie ingeleverd, Nog meer kerst & Amsterdam!

De dag dat ik mijn scriptie inleverde was eindelijk daar, samen met het feit dat ik weer op stap ging met bloggers, nog een klein beetje ...

De dag dat ik mijn scriptie inleverde was eindelijk daar, samen met het feit dat ik weer op stap ging met bloggers, nog een klein beetje kerst vierde en ook lekker veel heb genoten en gerelaxed! De foto's van mijn week heb ik vandaag weer in deze post verzameld!Maandag was het dan weer zo ver: mijn allerlaatste inlevermoment van deze scriptie. Echt een heel gek idee. Ik had het die zaterdag ervoor al geprint, maar ik was helemaal niet zo opgelucht als de vorige keren. De druk was immers véél groter en ook mijn zelfvertrouwen was al een flink stuk gekelderd sinds ik dat verrekte document al een paar keer opnieuw heb moeten doen.

Zelfs na het inleveren voelde ik geen opluchting. Ik weet niet wat het was. Ik leverde het in en dacht alleen: 'Oke. Dit was het dan.' Het gevoel dat er gewoon geen weg terug meer is, zorgde op dat moment echt voor hele grote machteloosheid. Ik probeerde daarom maar even mijn gedachten te verzetten en de stad van Rotterdam in te gaan.


Na ongeveer anderhalf uur in het sombere winterweer gelopen te hebben, had ik alle winkels die ik wilde zien al wel gehad. Ik scoorde slechts één item dat al langer op mijn wish list stond: een donkerblauwe kokerrok met een suede uitstraling! (Overigens is de zoom aan de onderkant van de rok er na 3 of 4 dagen helemaal uitgegaan, echt heel raar. Hopelijk is het wel te maken!)

De rest van de dag voelde ik me best raar. Moe eigenlijk ook. Daarom heb ik lekker rustig aan gedaan en heb ik in bedje nog kunnen genieten van een heerlijk broodje.


Oké; dinsdag was echt wel iets meer dan deze twee gemaakte flatlays :P  's Middags heb ik daarentegen wel rustig aan gedaan en een beetje mijn kamer opgeruimd, foto's gemaakt en geblogd. Ook mijn avond begon vrij rustig. Hoewel ik dus net mijn scriptie had ingeleverd, was er weinig boeiends te beleven de aankomende dagen. Gelukkig kwam mijn vriend nog even langs en hebben we nog lekker even bijgepraat en kon ik rustig alle frustraties kwijt. Later op de avond hebben we nog gezellig de overgebleven hapjes opgegeten die mijn moeder op tafel had gezet tijdens het vieren van haar verjaardag.


Mijn eerste product van Lush heb ik al een tijdje in huis, maar afgelopen woensdag kwam dan eindelijk de langverwachte review online. En echt; Bernadet heeft écht een topcadeautje aan me gegeven: ik vind deze body conditioner namelijk ge-wel-dig!

Na het opdoen van wat flatlay-inspiratie, wilde ik ook eens proberen om een foto te maken met kleding. Zoveel fotogenieke kleding heb ik eigenlijk niet, maar een poging wagen kon geen kwaad, toch? Vandaar een aantal favo items op de foto: mijn zwarte Converse All Stars, mijn allernieuwste Mango spijkerjasje, mijn superfijne gestreepte jurkje van H&M, (in het klein) MAC Rebel en (nog kleiner) mijn staafjesoorbellen.


Die middag bracht ik ook nog een lekker nutteloos bezoek aan Action. Hoewel ik eigenlijk nooit iets nodig heb, kan ik het toch niet laten om een hoop (onzin) mee te nemen van deze winkel. Onderweg kom je ook nog grappige dingen tegen, zoals een wit dienblad met de tekst 'La vie est Belle - Paris' Toch wel een beetje mijn quote + mijn stad :)

In de avond was het weer tijd om te werken. Het werd een stuk drukker dan verwacht, dus het was nog allemaal best spannend of we het gingen redden! Gelukkig stonden we met een aantal meiden die goed konden doorwerken en heb ook ik mijn beste beentje voorgezet. Ook steunde ik zelfs nog het goede doel door een armbandje te kopen van de mensen die een bijeenkomst hadden in de zaal van het restaurant!


Donderdag probeerde ik een klein beetje uit te slapen, want de dagen hierna zouden aardig druk worden. Ik zette ook mijn nieuwe lijstje op de foto die ik een dag eerder bij Xenos op de kop tikte. I love Marble <3

Donderdagmiddag ging ik langs bij een vriendin waar ik normaal gesproken redelijk vaak kom, maar waar ik door alle drukte en stress al een hele tijd niet meer was geweest. Met heerlijk drinken, goede gesprekken en de keiharde regen die buiten op de ramen tikte was het een fijne middag!


Donderdagavond was ik na mijn dansles naar mijn vriend gegaan om er een nachtje te blijven slapen. Op de één of andere manier kan ik in zijn bed altijd veel langer en beter slapen! Die ochtend was dan ook heel fijn wakker worden en al helemaal omdat het niet eens zo laat was. Uitgebreid mijn blog van die dag checken over een lipstick, douchen en opmaken was dus extra leuk!

Ook besloten we spontaan om in de stad wat te gaan lunchen. Het staat eigenlijk al wel langer weer op de planning (en ja, wij zijn echte lunch-freaks), maar omdat we er of steeds geen zin in hadden of andere plannen hadden, viel het steeds in het water. Gelukkig nu niet - we trotseerden samen het vieze weer en genoten van mijn favo carpaccio uit de stad en hij van een heerlijk broodje geroosterde kip. Jammie!

Die middag begon nog een heuse cadeautjesjacht. Cadeautjes? In januari? Yep. Toen ik mijn kerst-post een paar weken geleden online zette, had ik het ook over vrijdag 15 januari. Een avondje kerst bij de vader van mijn vriend thuis! Om die reden maakte ik me ook weer helemaal mooi op, deed ik een mooie outfit aan en waande we ons met z'n allen nog voor de laatste (of eerste - het is maar net hoe je het bekijkt) keer in kerstsferen. Een geweldig diner, heerlijke gezelligheid en NOG leuker waren de cadeaus die ik kreeg. Jammer genoeg nog niet op de foto gezet, maar hou zeker mijn Instagram in de gaten!

Het einde van zo'n avondje betekent helaas ook weer naar huis gaan. Gelukkig hoefden we maar tien minuutjes met de trein, maar jammer genoeg moest ik ook nog zelf naar huis. Het werd later en later en steeds pijnlijker om te beseffen dat mijn wekker de volgende ochtend om 7.30 stond. Uiteindelijk viel ik rond 1.15 in slaap...

.. en zat ik de volgende ochtend om 9.10 alweer in de trein. Het moet niet gekker worden. Ik kwam bijna mijn bed niet uit en ook de rit naar het station was ijzig koud en enorm vervelend, maar ik wist dat er een leuk dagje aan zat te komen: Amsterdam met bloggers!

Amsterdam ligt voor mij (net als Arnhem de vorige keer) jammer genoeg niet om de hoek, dus twee uur mezelf bezighouden is erg lastig. Gelukkig weet ik me aardig te redden met mijn muziek (alhoewel... ik heb 10 keer dezelfde liedjes voorbij moeten gaan) en... oreo's! Mmmm!

Ein-de-lijk in Amsterdam aangekomen meette ik de rest en brachten we eerst een bezoek aan KIKO en Lush op Amsterdam Centraal. En jazeker, ik ben bij allebei geslaagd! Ik vond Lush inderdaad altijd een moeilijke winkel, en begrijp eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal wat ieder product nu doet, maar met uitleg van de meiden wordt alles een stuk duidelijker!

Onderweg naar het tentje waar we zouden gaan lunchen kwamen we nog een hoop herkenbare dingen tegen. Althans, voor mij als Brabander is het natuurlijk niet een alledaags iets om Madame Tussaud en de Kalverstraat te zien. Een heel klein beetje (stiekem) toerist voelde ik me dus wel.

Na een flinke wandeling (en ook flinke trek) kwamen we bij het ontzettend leuke zaakje aan waar we zouden gaan lunchen. Joyce had namelijk Calf&Bloom uitgekozen omdat ze er al vaker had gegeten, en aan de kaart te zien is de keuze echt groots. Voor mij was het alleen echt niet zo'n verrassing meer. Samen met een latte macchiato..

.. nam ik natuurlijk twee boterhammen met carpaccio. Tja.. what can I say? Je zou me er echt wel wakker voor kunnen maken.

Een groepsselfie kon natuurlijk ook niet ontbreken! Jammer genoeg lang niet met alle meiden van de groepsapp, maar zeker niet minder gezellig! Het was overigens de eerste keer dat ik Leonie onmoette, en ze is echt net zo spontaan en leuk als in haar video's!

Na een voortreffelijke lunch begon natuurlijk het shopgeweld. We liepen de Sale bij onder andere H&M, Zara en Costes langs en ook bezoekjes aan ICI Paris en Douglas konden niet ontbreken. Check overigens het dak van deze H&M Bonneterie vestiging. Schitterend!

Van shoppen word je moe, héél moe. En omdat iedereen er al redelijk vroeg uit was (vooral ik voor mijn doen, haha!), besloten we het ook maar niet al te laat te maken. Maar we gingen natuurlijk niet weg voor er nog wat selfies gemaakt werden. Hier sta ik op de foto met de lieve Bernadet. Echt een topper!

En opnieuw... een beetje toeristisch doen.

En de - bijna traditonele - afscheidsselfies. Het was nog een hoop gedoe om op een station met slecht licht leuke selfies te maken, maar het is natuurlijk niet het belangrijkst van de dag. Het gaat erom dat het gezellig is geweest, en dat was het voor de volle 100%!

Nog een selfie met lieve Joos. Ook zo'n topper. Nog steeds vind ik het super dat ze naar mijn scriptie heeft gekeken! Ik ging die avond naar huis met een voldaan, moe, maar heel fijn gevoel. Ik geloof dat ik de rest van de avond écht niets meer heb uitgevoerd..


Zondag was ik véél te vroeg wakker (ik vind 9.00 best aan de vroege kant voor een zondag), en kon echt met geen mogelijkheid meer verder slapen. Daarom zette ik mijn aankoopjes van Amsterdam op de foto: Het boek 14.000 things to be happy about (komt nog een artikeltje van.. misschien.), The Comforter van Lush, Cranberry Body Butter en Frosted Plum Douchegel van The Body Shop, nagellakjes en lipstick van KIKO en een paars/rode rok van Costes. Kijk ook hoe leuk alles bij elkaar op de foto staat!

Die middag zou ik om 14.00 al op mijn werk zijn om te proeven van de gerechtjes van de nieuwe kaart in het restaurant waar ik werk. Omdat de honger rond een uurtje of 1 toch al wel begon toe te slaan, at ik nog een stukje taart.

Jammer genoeg was het proeven niet héél veel en viel ik na mijn werkdag van 16.45 tot 0.00 bijna om van de honger. Eenmaal thuis heb ik ook niet meer iets kunnen vinden om te eten. Nooooo! Snel maar gaan slapen dus (op het moment van typen is het namelijk alweer één uur 's nachts.)

Related posts

45 reacties

 1. Zoveel mooie foto's in een diary, dat kan alleen maar jouw diary zijn haha! Fijn dat je er na het inleveren toch nog een leuk weekje van hebt kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, wat leuk dat je Amsterdam in ging met bloggers! En leuke selfies hebben jullie nog gemaakt op het station, haha. En ik moet zeggen dat ik nooit carpaccio eet, maar als ik jouw foto's bekijk krijg ik er wel zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb je na het inleveren van je scriptie tóch nog een fijne week gehad! Je hebt heel veel leuke dingen gedaan en dat is natuurlijk heel goed voor de afleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige dag in Amsterdam met al die meiden, leuke foto's en heerlijke aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige foto's!! Houd echt van je flatlays, hihi! Heb er zelf nog niet echt de tijd voor gevonden maar wil zeker ook een keer een goede poging gaan doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou ze stiekem ook wel bij jou willen zien in je Instagram feed! <3

   Verwijderen
 6. Ik heb een paar dingen te zeggen, haha: 1. Stop met al die mooie flatlays, ik word jaloers. 2. Stop ook maar met die carpaccio-foto's, want ik krijg er honger van en 3. ZATERDAG WAS ZO LEUK <3 Gelukkig heb je nog een leuk weekje gehad na het inleveren van je scriptie. Vanaf nu draaien mijn duimen overuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha 1. Ik steek je gewoon lekker aan met flatlays 2. Jij had ook carpaccio moeten nemen! Of ik de kroketten, want daar ben ik ook verslaafd aan. 3. JAAAAA IK WIL NOG EEN KEER!

   Verwijderen
 7. Wat gezellig zeg, zo'n dag shoppen in Amsterdam met bloggers! Gaaf ook dat je aankoopjes allemaal zo mooi bij elkaar passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie foto's weer! Hmm en je maakt mij weer jaloers met carpaccio, vind ik ook zó lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha wat leuk om in januari nog kerst te vieren, inderdaad lekker vroeg dit jaar! En wat tof dat je een bloggersmeeting had in Amsterdam, zo gezellig <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was echt ontzettend gezellig, zouden wij ook eens moeten doen!

   Verwijderen
 10. Oh heerlijk moppie eindelijk je scriptie klaar! Nu wachten op de uitslag maar dat gaat helemaal goed komen. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ZO erg, genieten is nog steeds wel een heel klein beetje moeilijk!

   Verwijderen
 11. Fijn dat je scriptie ingeleverd is! Ik duim voor je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ziet het er weer gezellig uit allemaal! Mag ik even zeggen dat ik het héél tof vind dat je zulke mooie foto's maakt? Zelfs een simpele tussendoor foto ziet er goed uit. Het boek 14,000 things to be happy about heb ik ook! Hij is heel leuk om af en toe weer even in te kijken. Fijne maandag! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een superlief complimentje, vind ik echt heel leuk om te horen! Ik ga er inderdaad af en toe in kijken <3

   Verwijderen
 13. Je bent echt een doorzetter met je scriptie, hopelijk heb je hem nu wel gehaald! En super leuk dat je met bloggers ging afspreken om te shoppen, zag de foto's al voorbij komen op Facebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk dat je een dagje naar Amsterdam bent geweest met bloggers! Blijft toch wel heel gaaf dat je mensen ontmoet he, door je blog? Ik duim voor je dat je je scriptie hebt gehaald! Komt wel goed, toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het inderdaad onwijs bijzonder om zulke lieve meiden te leren kennen via mijn blog!

   Verwijderen
 15. Oh man! Ik krijg honger van al dat lekkere eten! Logisch dat je je niet echt opgelucht voelde, maar juist heel raar. Ik zou echt vergaan van de stress en zenuwen alleen dat lost niks op. Probeer het los te laten en toch een beetje te genieten. Want wat is het ergste wat je kan gebeuren? ... de aanhouder wint en jij komt er wel. Of dat nou links om is of rechts om. Dit klinkt allemaal lekker makkelijk, I know. Anyway ik ga voor je duimen! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ergste dat me kan gebeuren is helaas ALLES opnieuw, andere opdracht, ander bedrijf. Echt letterlijk alles, wat misschien wel zorgt voor een jaar vertraging. Ik word gewoon weer misselijk nu ik dit aan het typen ben. Zou het echt enorm naar vinden!

   Verwijderen
 16. Leuk dat je met andere bloggrs afgesproken had, ik zie sabrina er ook tussen, gezellig! LUSH is echt top ik vind het heerlijk om rond te struinen in de winkel en informatie op te doen. Wat maak je toch altijd mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha oh, wat toevallig dat je Sabrina ook kent! En dankjewel <3

   Verwijderen
 17. Wat spannend nu, fijn dat je je scriptie weer hebt in kunnen leveren. Even weer een last van je schouders. Aaghww ik baal nog steeds dat ik niet kon komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah wat fijn maar natuurlijk ook spannend dat je je scriptie hebt kunnen inleveren! Ik ga voor je duimen, en oh wat leuk zo'n bloggersmeeting! <3 Amsterdam is zo leuk!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa was er al ZO lang niet meer geweest, echt vergeten hoe leuk het was!

   Verwijderen
 19. Je hebt echt heel veel leuke fotos gemaakt! Super leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke foto's! Wat een heerlijk gevoel is dat hè als je je scriptie hebt ingeleverd?

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou willen dat het me een heerlijker gevoel gaf, haha!

   Verwijderen
 21. Hopelijk weet je snel de resultaten van je scriptie. Je flatlays zien er altijd zo leuk uit! Leuke spulletjes heb je geshopt in Amsterdam :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zoals altijd prachtige foto's, ik ben vooral jaloers van je flatlays :)
  Ooit wil ik ook gaan shoppen in Amsterdam, leuk hé met bloggers afspreken! X

  BeantwoordenVerwijderen