La vie de Daphne - Nog meer kerst, Paperbag & Oud en Nieuw!

Well guys, welkom in 2016! Hoewel ik in mijn hoofd had dat er tussen de 31e en nu nog wel wat artikelen online konden komen, is dat helaas ...


Well guys, welkom in 2016! Hoewel ik in mijn hoofd had dat er tussen de 31e en nu nog wel wat artikelen online konden komen, is dat helaas toch mislukt. Dus bij deze aan al mijn lieve volgers: een gelukkig nieuwjaar! Hoe mijn afgelopen week was met de laatste kerstdag, mijn nieuwste aankoop, cadeautjes en oud en nieuw zien jullie hier!


Maandag overspoelde heel mijn Instagram-timeline met de beste 9 foto's van alle personen die ik volg. Ik besloot zelf ook maar een kijkje te nemen, maar toen ik zag dat 6 van de 9 een selfie was, vond ik het net wat te erg om mijn 'best nine' te posten. Maar ach, voor mijn blog kan het wel. Zie hier, mijn meest gelikete foto's van 2015!

Maandag was ook de dag dat ik nog kerst ging vieren. Jawel, vierde kerstdag. Omdat ik mijn vriend eigenlijk tijdens de 'echte' kerst niet heb gezien, besloten ze bij hem thuis een gezellig avondje te organiseren met cadeautjes en een lekker diner. Leuk!

Maar voordat ik richting gezellige kerstsferen ging, wilde ik mezelf nog op iets trakteren wat ik erg lang heb uitgesteld. En daarmee bedoel ik niet het parfum van Miu Miu (wat ik inderdaad vorige week ook eindelijk in handen had), maar een Paper Bag van Myomy! Eenmaal in de tassenwinkel in mijn woonplaats vond ik het kiezen van de kleur nog erg lastig. Het model was voor mij duidelijk: een long handle met rits. Toen ik uiteindelijk naar de kassa wilde lopen met het 'blond'-model..

... zag ik ineens allemaal krassen. Ik zou gek zijn als ik voor een nieuwe tas zoveel geld zou neerleggen, toch? Ik confronteerde de verkoper ermee en zei dat ik eigenlijk net op het punt stond de tas af te rekenen, tot ik dat zag. Ik vroeg of ik 'm niet gewoon kon bestellen, maar hij ging compleet tegen me in. Dat 'iedere tas, of ik 'm nu bestel of niet, geleverd kan worden met krassen' en 'je kunt er dan net zo goed geen kopen als je al valt over die krassen.' Hij kon maar niet begrijpen dat ik wel degelijk snap dat die krassen pas na gebruik komen, maar dat ik niet zoveel geld neer wilde leggen voor een nieuw exemplaar. Ach, ik ben met een sarcastische glimlach uit de winkel gelopen..

.. en heb de tas gewoon lekker op het internet besteld. En niet eens bij de betreffende tassenwinkel, maar via Bol.com!

En het mooiste van alles was dat ik toch al twijfelde over de lichtste kleur, en dat ik gewoon lekker de 'original' kleur heb kunnen bestellen. Hoewel ik het die dag erg jammer vond dat ik geen tas in handen had, kon ik nog wel één dagje erop wachten!

Eenmaal 's avonds bij mijn vriend aangekomen wisselden we met een paar mensen van zijn familie cadeautjes uit. Ik ben weer goed verwend! (zie volgende foto) Eén van de cadeaus waren deze te leuke warme sloffen, die ik de rest van de avond aan mijn voeten heb gehad!

En het diner was al helemaal verwennerij. Mijn vriend (kok-in-opleiding) knutselde een heel hoofdgerecht in elkaar, bestaande uit hertenhaas en konijnenbout, met daarbij zoete aardappelpuree, rode kool, aardappelroosjes en een overheerlijke saus. Zijn moeder maakte nog stoofpeertjes en een zelfgemaakte cranberry en appelcompote. Wat was het genieten!


De volgende ochtend werd ik heerlijk wakker en bekeek ik mijn post over het parfum van Miu Miu die online was gekomen. Stiekem blijf ik toch best trots op mijn foto's hoor! Maar parfum vind ik dan ook één van de meest fotogenieke producten.

(bijna) Alle cadeautjes op een rij! Ze weten in ieder geval dat ik van chocola hou: twee keer chocolademelk, een Tony's Chocolonely-reep, bonbons: YUM! Ook kreeg ik nog van mijn vriend een hele leuke CD en superveel soorten winterthee. En een showerfoam van Rituals en een lipstick doen het ook altijd goed!


Eenmaal terug thuis hoefde ik niet eens zo lang meer te wachten toen de deurbel ging: jaaaa! Daar was 'ie dan, geleverd in een supermooie blauwe Canvas-tas: mijn Paper Bag!

En echt, geen krasje te zien. Ik had stiekem wel even een 'lekker puh'-moment naar die verkoper van de vorige dag. Ik ben inderdaad nog véél blijer met deze 'original' kleur. Wat een prachtige tas!

Woensdag was het alweer de één-na-laatste dag van 2015, en hoe kan ik die beter beginnen dan al mijn favoriete producten op de foto te zetten? Pas toen ik de foto had geplaatst op Instagram, merkte ik pas hoeveel nagellakjes ik ben vergeten: een product dat ik eigenlijk ook dagelijks gebruik!

Mijn laatste tosti van 2015 werd ook meteen een feit, omdat ik de volgende dag al redelijk op tijd weg zou gaan. Jammieeee!


Ik maakte 's middags tussen het werken aan mijn scriptie door ook nog deze foto. Ik vind marmerprintjes echt su-pergaaf en ik vond het dan ook extra leuk dat ik zowel mijn iPhone achtergrond, mijn notitieboekje als mijn bureau in marmerprint had.

Ook de kaartjes - of ja, bandjes - voor het oud en nieuw feest waren eindelijk binnen. Samen met een aantal vrienden ga ik naar het meest gekke feest in de stad, waarbij er op de bovenverdieping van het café zelfs een ballenbak zou zijn!


Woensdagavond tutte ik me nog een keer op, want ik zou nog een avondje gezellig wat gaan drinken met een vriendin. Eigenlijk best toevallig, want haar ken ik door een plek waar ik ooit heb gewerkt en samen met een groepje van 4 zijn we daar van overgebleven. Vorig jaar op 30 december ging ik met één van de andere meiden naar de film, en dit jaar op 30 december dus met één van de anderen iets drinken!

Na een aantal wijntjes, een hoop nootjes en de lekkerste stokbrood met aioli ever hebben we heel veel bijgekletst en alvast het jaar goed 'afgesloten.' Op naar morgen: het 'echte' werk!

Op Oudjaarsdag kan ik echt nooit uitslapen - hoewel het vuurwerk natuurlijk niet meer om 10.00 begint - en vind ik het altijd heerlijk om in bad te gaan. Omdat ik me die dag echt niet lekker voelde en aan het begin van de week een flinke verkoudheid had opgelopen, nam ik er een lekker maskertje bij. Genieten!

Ik legde alvast mijn jurkje klaar voor de avond, en moest nog even een foto maken van de mooie achterkant. Ik ben nog steeds zo blij dat ik dit jurkje zo last minute vond!

Omdat we gingen gourmetten had ik natuurlijk nog niet mijn jurkje aan, maar een lekker warme trui van mijn vriend. Wat ziet het er gezellig uit (sarcasm), ik ben de enige die naar de camera kijkt, haha!

Na het feestmaal begonnen we met cadeautjes. Dit jaar hadden we voor het eerst lootjes getrokken, een gedicht gemaakt en een leuk cadeautje gekocht. Wat was het leuk om te zien wat iedereen kreeg! En ook ik werd blij verrast door een felroze wijnglas, lekkere waxmelts en een wine & dine tapasboekje!

De drankjes vloeiden rijkelijk en ook de sfeer werd steeds gezelliger naarmate de tijd dichterbij 12 uur kwam. We deden nog wat leuke spelletjes en maakten talloze selfies!

Ook op Snapchat was ik lekker bezig; pas een dag later zag ik hoe vol 'Mijn verhaal' stond met wijn, gekke dingen die ik in het huis vond en andere selfies.

Nog even een groepsfoto met z'n allen!

Happy NY <3

Eenmaal buiten was het aftellen geblazen en toen het 12 uur was.... plopten we de Champagne-flessen open en genoten we van het prachtige vuurwerk. Helaas was het in de straat zelf nogal rustig, maar we konden genoeg vuurwerk zien. Na een minuutje of 20 was het snel terug naar binnen...

... om nog de laatste touch-up te doen aan mijn make-up. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar ik vind altijd dat mijn make-up er na een paar uur niet meer uitziet. Ik had het vlak voor we naar onze vrienden gingen perfect zitten, maar toen ik om 0.30 voor de spiegel stond vond ik het opeens allemaal niet meer mooi.

Nog zo'n gekke foto van de avond was deze met onze grote vriend Olaf! Do you wanna build a snowmaaan?

Wow, ik besef me nu ineens dat ik van 1 januari helemaal geen foto's heb. Na een heel gezellig feestje en een veel te korte nacht werden we rond een uurtje of 13.15 wakker, maakten we een ontbijt voor onszelf en fietsten op een ultra langzaam tempo richting mijn huis. Daar konden we genieten van een lekker broodje shoarma: niets is beter na zo'n nacht vol wijn, bier en gezelligheid!
Ikzelf dook rond 20.30 al in bed terug met een lekkere oliebol. Ik geloof dat ik nog nooit zo vroeg heb geslapen..

De volgende ochtend was het back to business. Scriptie. Met nog slechts een weekje te gaan tot ik 'm moet gaan printen, word ik alsmaar onzekerder. Laat het gewoon een 6 zijn, ieder voldoende cijfer is gewoon goed. Ik kan niet genoeg blijven hopen, wensen en duimen, maar ik word ook steeds banger.

De dag kwam ik gelukkig goed door met mijn favoriete koffie: latte! Ik probeerde lekker alles af te hebben zodat ik 's avonds met een gerust hart kon gaan werken. Maar ra-ra wie werd er weer op stand-by gezet? Ik.. Stiekem vond ik het eigenlijk best jammer, want nu sta ik pas voor vrijdag weer op het rooster om te gaan werken en ik wilde mijn collega's graag een gelukkig nieuwjaar wensen!


Na een saaie paar uurtjes wachten was gelukkig mijn vriend klaar met werken die me weer even alles liet vergeten. Omdat ik het echt vreselijk lastig vind om de laatste tijd (en waarschijnlijk ook komende tijd) zoveel thuis te zijn vind ik het heerlijk om nog even weg te gaan. Een ritje naar het terras onder de verwarmers werd uiteindelijk het plan. Een paar uurtjes gezellig drankjes doen en afsluiten met...

... de eerste pizza van 2016! Zo'n slechte gewoonte, maar omdat we allebei zo'n honger hadden kwam deze precies op het goede moment! Wie weet hoeveel er dit jaar nog opgegeten gaan worden, hihi.


De volgende ochtend werd ik wakker en zette ik de twee nieuwe aanwinsten op de foto die mijn moeder de vorige dag op een markt had gescoord. Mijn oude camera-collectie begint inmiddels aardig groot te worden en ik weet zeker dat ik later in mijn huis een hele vitrinekast vol heb!

De rest van de middag moest productief worden, maar helaas was ik een beetje moe. Misschien van het langzame opstarten (zucht.. zondagen) en de compleet verslapen ochtend, maar echt: ik had het echt gehad. Toch lukte het me nog een beetje om vanuit bed wat te werken, maar al snel werd ik er helemaal duf van. Nog maar een paar dagen te gaan met gelukkig niet zoveel aanpassingen meer (of ja, gelukkig; ik hoop het gewoon!)


De rest van de dag heeft eigenlijk bestaan uit bed - scriptie - eten - scriptie - filmpjes kijken - scriptie en deze blogpost typen. Oreo's en een paar stukjes - jawel, ik hield me in - van mijn Tony's Chocolonely reep zorgden ervoor dat ik door deze saaie zondag heen kwam!

En toen was de week gewoon alweer voorbij. De eerste 'echte' week van 2016 is gewoon begonnen, en echte voornemens (buiten mijn scriptie halen) heb ik eigenlijk niet. Ik moet toch maar eens wat doelen gaan bedenken!

P.S. Een nieuwe verandering is inderdaad dat ik mijn tekst niet meer centreer. Ik merk dat veel blogs dat niet echt meer hebben en dat sommigen het wellicht irritant vinden lezen. Zelf moet ik nog erg wennen aan dat alles nu naar links is verschoven, maar ik hoor ook graag van jullie of dit fijner is! Many thanks <3

Related posts

21 reacties

 1. Wat een leuke foto's! Ziet eruit als een heel gezellig Oud&Nieuw! Zet hem op met je scriptie Daphne, je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan nog steeds zo lachen om die verkoper! Slechtste verkoper ooit. Je Olaf knuffel is echt té lief hihi. Ik ben blij dat je een fijne 4e kerstdag heb gehad en ook een super gezellige oud en nieuw. Nog heel even doorbijten mop, je bent bijna klaar met je scriptie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige foto's! :D Olaf is zoooo cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met de allerlaatste loodjes! Ik heb er alle vertrouwen in. Gelukkig heb je wel kunnen genieten van Kerst en Oud&Nieuw. En stiekem had ik helemaal niet door dat je je tekst anders had, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met de laatste loodjes lieverd. Je jurkje is zooo mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die paperbag is heel leuk en die laatste loodjes wegen het zwaarst maar jij kan dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was mij niet eens opgevallen dat je je tekst centreerde haha ;). Zolang het maar in een duidelijke kleur is en geen raar lettertype, maakt het mij niet uit. Heel veel succes met de laatste loodjes voor je scriptie! Hopelijk haal je het gewoone!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er weer super gezellig uit en omg die tas is zooo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi jurkje heb je aan en die paperbag i love it !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's, je jurkje is zo mooi!
  Die paperbag vind ik ook erg mooi!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er leuk uit! Wat maak je trouwens mooie foto's! Als ik voor het weekoverzicht foto's maak zijn het 9 van de 10 keer snelle foto's, met slechte belichting en met een beetje pech ook nog bewogen.. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er prachtig uit! Wil je een keer laten zien hoe je je instagram foto's bewerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke foto's! En wat ziet die Paper Bag er leuk uit. Nog nooit eerder van gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke foto's meid je straalt! nog de beste wensen en op een liefdevol 2016!

  BeantwoordenVerwijderen