La vie de Daphne - Laatste Loodjes, YSL Lipstick & Lunch

Prepare yourself: dit wordt een photo diary die echt in het teken staat van de laatste loodjes. Vandaag is zoals de meesten van jullie we...

Prepare yourself: dit wordt een photo diary die echt in het teken staat van de laatste loodjes. Vandaag is zoals de meesten van jullie weten weer mijn deadline. De allerlaatste deadline welteverstaan. Vandaar dat mijn week er misschien nogal saai uitziet.. Deze week hopelijk weer volop leuks op de planning!


Maandag maakte ik mijn allereerste ritje naar de stad, waar ik meteen slaagde voor een superleuk spijkerjasje bij de Mango-afdeling van V&D. En guess what, bijna voor de helft minder! Gotta love sale <3

Ook kocht ik nog een paar supermooie oorbellen die net weer even een tikkeltje anders dan anders zijn; deze moet je namelijk helemaal door je oor steken, waardoor je aan twee kanten de oorbel ziet. Ik vind het in ieder geval gaaf!


Ik wilde die middag nog een flatlay maken in het thema 'blauw,' maar ik was écht niet tevreden met het eindresultaat. Ik heb hem na zo'n 4 keer bewerken toch maar niet op Instagram geplaatst.

Tussen het werken aan mijn scriptie door kon ik het niet laten om nog eens door mijn zomervakantie-foto's te bladeren. Wat was Valencia eigenlijk bijna onwerkelijk mooi; op de foto's lijkt het net alsof alles geschilderd is!


De volgende ochtend wilde ik alweer op tijd opstaan. De deadline van mijn scriptie stond immers voor de deur en voor mijn gevoel konden er nog wel wat dingen geschrapt of anders geformuleerd worden. Ook kwam die ochtend eindelijk de mooiste blush ever online die ik van lieve Kim met kerst heb gekregen!

Ennn scriptie-time. De laatste loodjes wegen dus echt heel erg zwaar, maar ik heb er alles voor over om een voldoende te halen. Ik wil gewoon zo graag van al die gedoe en gestress af zijn, zodat ik eindelijk weer kan genieten van alles en letterlijk vaker kan gaan en staan waar ik wil.


Die middag ging er dus weer genoeg thee en koffie doorheen! Grappig dat de woorden 'Time To Relax' eigenlijk helemaal niet kloppen met hoe hard ik eigenlijk op dat soort momenten werk, haha!

's Avonds besloot ik dat het genoeg was geweest en zocht ik mijn vriend op om een nachtje daar te blijven slapen. Ik kan niet wachten om dat binnenkort weer veel vaker te doen!


En hoe begin je de woensdagochtend beter dan met een heerlijke kop thee uit een PARIJS mok(!) Mijn vriend moest namelijk alweer vroeg uit de veren om een dagje te gaan werken, en ik moest die middag ook weer aan de bak.

Nog even een selfie (want die maken we tegenwoordig bijna nooit meer...) voor we allebei de regen trotseerden <3


Eenmaal thuis met een nat pak vond ik het nog redelijk aan de vroege kant (het was 'pas' 10.45) om al volop aan mijn scriptie te gaan werken. En hoewel mijn haar best wel verregend was, besloot ik om toch maar weer eens wat portretfoto's te maken! En yes, ik vind ze weer aardig goed gelukt. Afgelopen week is er ook een artikeltje over online gekomen!

De hele rest van de middag werkte ik weer aan mijn scriptie, maar poeh; wat is het lastig. De angst om het weer niet te halen laat me geen moment los. Letterlijk iedere minuut voel ik wel een hartklopping door de gedachte om weer te falen. Ik. Wil. Er. Zo. Immens. Graag. Vanaf. Zijn.


Ik heb echt zo'n week dat ik echt terug moet denken aan leuke dingen om zelf door de laatste loodjes heen te komen. Vandaar dat ik altijd herinneringen op zoek en zoals nu alweer met het zonnige Valencia in mijn hoofd zat. Echt grappig om spulletjes te verzamelen die ik of heel vaak heb gebruikt op vakantie of die ik daar verzameld/gekocht heb.

Als lunch had ik vandaag eens niet de tosti of het brood met vissticks, maar warmde ik een lekker saucijzenbroodje op. Ohhh, genieten!

Ook tijdens het werken aan mijn scriptie heb ik altijd wel iets op mijn bureau liggen om te eten. Tegenwoordig zijn het oreo's, die ik echt pas sindskort steeds meer ben gaan waarderen. Jammie!

"My most favourite book with my least favourite shoes." Zegt genoeg eigenlijk, toch? Ik wilde mijn 'How To Be Parisian'-boek weer suuupergraag gebruiken op een foto, en na het opdoen van een heleboel inspiratie op Tumblr en Instagram vond ik het toch wel een heel erg mooi contrast met een paar hakken. Maar erop lopen? Dat zul je mij dus écht nooit zien doen!

Die avond heb ik voor het eerst weer eens een danstraining meegedaan; en niet eentje van slechts één uurtje, maar twee hele uren hebben we geknald! Jammer genoeg hebben we toch besloten om niet aan de wedstrijd van de week erop mee te doen, wat bij mij toch wel voor lichte opluchting zorgde. Ik kon namelijk al niet vanwege werk en zat natuurlijk nog zo in de stress voor mijn scriptie dat ik echt niet naar een danswedstrijd kon toeleven.


De volgende dag zou de allerlaatste dag zijn dat ik iets aan mijn scriptie kon doen. Wat ik daarbij ook superlief vond, was dat Joyce aanbood om het hele document nog voor me na te kijken: wauwie! Ik had echt niet verwacht dat iemand daar nog de tijd voor zou willen nemen, en echt: ik heb er ontzettend veel aan gehad. Naast het feit dat ik eigenlijk weinig meer kon doen, besloot ik weer eens productfoto's te maken. Deze keer was de Hema Soft Matt Lipbalm aan de beurt die afgelopen zaterdag online is gekomen. Maar poeh, wat ging dat plastic dingetje moeilijk van de dop af zeg!

Het was dus - in tegenstelling tot de dagen ervoor - ideaal weer voor productfoto's! Ik haat grijs en grauw weer waarbij foto's donkerder uitvallen. Ik denk dat het inmiddels wel een algemeen bekend probleem is onder de bloggers, toch? :)


Over het eindresultaat was ik dan ook supertevreden, net als over het product zelf trouwens :-) Later op de dag maakte ik me snel weer klaar voor een avondje werken maar..

... ik werd net afgebeld toen ik op de fiets zat! Omdat ik het zo zonde vond om meteen om te keren, heb ik toch nog een paar uurtjes gewerkt. Het was inderdaad heel erg rustig, wat ervoor zorgde dat ik om 21.00 al aan een wijntje zat. Ach, kon ik daarna even goed bijpraten bij mijn vriend thuis. Ik zat immers al de hele week met een hoop dingen in mijn hoofd en ook de stress van mijn scriptie begon steeds meer toe te slaan. 


De volgende dag was het dan zo ver: het uitprinten van mijn scriptie. Nadat ik 's ochtends de laatste aanpassingen gedaan had, was het dan toch echt tijd om de fiets op te stappen. En laat er dan ook net een hoop fout gaan in de copy shop. Eerst werd alles enkelzijdig geprint, waar ik pas veel te laat achter kwam. Vervolgens is alles op de juiste manier geprint, maar bleek mijn bijlagedocument in 3 delen opgeslagen te zijn. Ten slotte had ik gerekend op zo'n 60 euro, bleek het ruim 85 euro te zijn: wow! Dat was wel even pijnlijk..

Toch had ik die dag ook op de planning om mezelf te trakteren omdat de periode van scriptie er nu eigenlijk weer op zit. En hopelijk dat 'ie ook voor altijd voorbij is. Daarom verwende ik mezelf met een supermooie nieuwe YSL lipstick. Het kleurtje laat ik binnenkort zien!

Normaal gesproken zou je een opgelucht gevoel moeten krijgen van het feit dat je scriptie eindelijk geprint is. Jammer genoeg was dat gevoel bij mij héél ver te zoeken en maakte ik me weer meer zorgen om andere dingen, zoals niet slagen of de snelle conclusies die ik tegenwoordig trek doordat ik vaak afgebeld word. Ik had dus echt - terwijl ik dacht dat ik juist wel wat drankjes in de stad wilde gaan doen - nérgens zin meer in..


Na gelukkig een goede nacht stond er zondag weer iets leuks op de planning: mijn moeders verjaardag! Een dag eerder had ze haar collega's getrakteerd op petit fours, en omdat er zoveel over waren gebleven maakte ik er nog een foto van. Ze zien er eigenlijk te mooi uit om op te eten!

Aan het einde van de ochtend stapten mijn vriend en ik op de fiets om ter gelegenheid van mijn moeders verjaardag een hapje te gaan eten op.. zijn werk! De rest kwam met de auto, maar omdat het zonnetje lekker fel scheen en de kou reuze mee viel, was ik wel in voor een fietstochtje. 


Wat ik als lunch had? De grootste verrassing ooit natuurlijk: carpaccio! Normaal gesproken zit de carpaccio op het menu in een wrap, maar ik had toch veel meer zin in een boterham. Wat was het weer heerlijk!

Eenmaal terug thuis (met helaas een veel koudere terugweg leek het wel) deed ik nog wat laatste dingen voor de deadline van morgen (dus vandaag). Samen met een koffietje en een petit four die ik dus achteraf écht te smerig voor woorden vond heb ik er eindelijk een punt achter gezet.

's Avonds heb ik een lekker avondje gewerkt en was ik alweer op tijd klaar. Om half 12 dook ik al mijn bed in! Op naar een nieuwe week, en een héél leuk weekend in het vooruitzicht <3

Related posts

26 reacties

 1. Wat een week! Good luck vandaag met inleveren en dan heeeel hard duimen! Wij moeten slagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was nog even bloed, zweet en tranen - en veel geld -, maar hopelijk voor de allerlaatste keer! Ik duim voor je. Succes vandaag met inleveren.

  PS Nogmaals graag gedaan hoor, alles om jou weer een stapje op weg te helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een stressvolle week maar hopelijk was dit de aller laatste keer dat je een scriptie moest aanraken. Ik geloof in je! Ik ga heel hard voor je duimen vandaag bij het inleveren van je scriptie! Succes lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfoeh, wat een stressvolle week zeg. Ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een stressvolle week moet dat zijn geweest. En nu dan ook nog eens in volle spanning afwachten op de uitslag. Ik hoop zo voor je dat je het hebt gehaald en zal voor je duimen! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jum broodje carpaccio love! Ik weet wat wij de 16e kiezen haha. De laatste loodjes wegen het zwaarst lieverd. Ik duim met je mee voor een goed resultaat <3.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha sowieso kiezen wij voor de carpaccio! <3 <3 Dankjewel!

   Verwijderen
 7. Wat een ontzettend stressende week moet dit voor je geweest zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het nu eindelijk goed wordt gekeurd! zet em op meid nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik duim voor je! Hopelijk komt het helemaal goed <3 De petit fours zien er echt te schattig uit om op te eten inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig vond ik ze ook helemaal niet lekker dus hoefde ik ze ook niet op te eten, haha! Liefs

   Verwijderen
 9. Die foto met het blauwe thema mag best op Instagram hoor, niets mis mee ;) Ik zie een hoop lekkers weer haha. Ik ga voor je duimen meis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha oeeeps, ik ben gewoon zo kieskeurig! Dankjewel <3

   Verwijderen
 10. Ah, jij gaat het gewoon halen! Ik duim voor je! En probeer nu maar even te genieten, want dat verdien je wel <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat super knap dat je zo hard aan je scriptie hebt gewerkt. Ik kan me helemaal voorstellen dat je vrijwel ieder moment van de dag hartkloppingen ervaart. Wat moet dit stressvol voor je zijn. Ik duim echt voor je, dat je het dit keer wel mag halen. Ik gun het je. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto's weer, succes met inleveren, fingers crossed! Ik ben benieuwd naar je YSL lipstick

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om te zien! Ik ben benieuwd hoe de yves saint laurant lipstick je bevalt, die van mij gebruik ik met heel veel liefde!

  BeantwoordenVerwijderen