Is drie keer scheepsrecht?

Het is weer afgerond en het is ook weer ingeleverd: mijn scriptie. Na maar liefst twee pogingen waag ik nu voor de derde keer de gok. Jam...

Het is weer afgerond en het is ook weer ingeleverd: mijn scriptie. Na maar liefst twee pogingen waag ik nu voor de derde keer de gok. Jammer genoeg ook de allerlaatste kans, wat het allemaal nog een klein beetje enger maakt. 

Ja, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Al sinds februari 2015 zit ik in mijn afstudeertraject. Toen ik in die maand begon, had ik geen flauw idee dat ik in januari 2016 pas mijn uiteindelijke versie ging inleveren. Ik had geen idee dat het allemaal zoveel langer ging duren dan juni of juli. Ik hoopte gewoon dat ik ondertussen al een halfjaar mijn diploma op zak had.

Maarja, het is helaas écht heel anders gelopen. En het heeft me op sommige momenten echt gebroken. Hoe Simone het begrip 'afstuderen' omschreef in één van haar tweets, klopt als een bus ('zenuwen, stressen, heel veel huilen'). Twee keer heb ik moeten meemaken dat ik een mega onvoldoende terugkreeg; drie keer heb ik door de bomen het bos niet meer gezien. Ik snapte er niets van: hoe kon ik in mijn hele HBO-periode alles zo makkelijk hebben gehaald, maar bleek dit toch te moeilijk voor me te zijn? 

Nu heb ik 'het document' dus gisteren voor de laatste mogelijkheid ingeleverd. Een héél gek idee dat ik die zelfde opdracht nooit meer ga aanraken. Nu wil dit natuurlijk niet meteen zeggen dat ik het haal, want ook deze keer kan weer onvoldoende zijn (bah, wil ik echt niet over nadenken). Toch krijg ik veel vragen over hoe dit nu eigenlijk zit en wat ik dan moet doen. Nou, eigenlijk alles opnieuw. En echt alles. Van mijn begindocument tot mijn onderzoeksvoorstel voor een hele nieuwe opdracht tot aan een hele nieuwe scriptie. Eerlijk? Ik word van dat idee héél erg naar.

Wat ik ga doen als ik het wel heb gehaald vind ik ook nog heel eng om te zeggen. Waarschijnlijk krijg ik een simpel mailtje met de uitslag en de kans is ook groot dat ik helemaal alleen ben wanneer ik het nieuws te horen (of eigenlijk lezen) krijg. Ik weet bij zowel een positieve als negatieve uitslag niet eens hoe ik ga reageren. Gek, eigenlijk. 

Wat de datum van de uitslag is, is eigenlijk heel erg onduidelijk. Ik heb maar liefst drie verschillende data te horen gekregen van drie verschillende mensen, dus ik heb geen idee welke nu juist is. Om die reden durf ik het ook niet echt meteen te publiceren, maar wat ik wel kwijt kan is dat de eerste datum ergens volgende week al is, de tweede datum de week erop en de derde datum pas ergens in februari. Stiekem hoop ik natuurlijk al op volgende week, anders zit ik al die dagen in spanning!

Voor nu is het proberen om weer te genieten, waar ik eerlijk gezegd nog steeds best wel moeite mee heb. Ik had ook helemaal niet hetzelfde opgeluchte gevoel als de andere keren dat ik het inleverde, en heb gisteren na het inlevermoment ook niets anders meer gedaan dan in bed liggen. Alsof mijn batterijtje even helemaal op is ofzo, geen idee. Ik hoop dat ik weer snel naar wat leuke dingen kan uitkijken - en natuurlijk dat de uitslag eindelijk een keer positief is! <3

Related posts

50 reacties

 1. Fingers crossed! Ik vind het zo onwijs spannend, voor ons allebei! Zo gek eigenlijk dat we met précies hetzelfde gevoel dealen en ook nog eens over precies dezelfde periode. Laten we hopen dat het bijna voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het inderdaad nog steeds té toevallig voor woorden dat we dit allebei hebben meegemaakt en nog steeds wel een klein beetje doorheen gaan!

   Verwijderen
 2. Duimen, duimen en nog is duimen! Ik ga door totdat mijn duimen eraf vallen! Probeer nu inderdaad van je tijd te genieten en niet teveel erover nadenken. Je kan er nu niks meer aan veranderen dus erover nadenken heeft geen nut meer. Geniet van het leven en doe leuke dingen ter afleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat leuke dingen doen valt op dit moment nog best een beetje tegen, maar ik ga denk ik gewoon langzaam het bloggen weer oppakken! Ik hoop inderdaad ook op een goede uitslag <3 <3

   Verwijderen
 3. Ik duim voor je mee! Ik hoop dat het dit keer wél goed is, en je - na de uitslag - met een gerust hart verder kunt. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word heel bang van je verhaal want ik vrees dat mij dit ook gaat overkomen. Nu ik jouw verhalen hoor, motiveert me dat wel om me direct voor de volle 300 % in te zetten, hoewel jij dat natuurlijk ook gedaan hebt. Even afwachten lieverd, alles komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh meis, ik hoop niet dat ik je bang heb gemaakt met deze verhalen, want zoals het bij mij is gegaan wil echt niets zeggen over hoe het bij jou of andere afstudeerders gaat! Ik ga ook alvast voor jou duimen <3

   Verwijderen
 5. Ik hoop zo voor je dat drie keer scheepsrecht mag zijn. Al die onduidelijkheden; ga je het wel halen, niet halen, wanneer krijg je de uitslag.. Ik snap dat je er gek van wordt. Ik ga voor je duimen, en hoop met je mee op een positieve uitslag, want dat verdien je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop zo voor je dat je het dit keer wel haalt! Ik durf te wedden dat er dan echt een flinke last van je schouders valt. Ik gebruik wel dat je niet weet hoe je zou reageren, of de uitslag nou positief of negatief is. Je hebt er heel lang over gedaan, langer dan verwacht en het liefst had je hem ergens in juni al gehaald. Ik zeg, geniet tot die tijd nog even en probeer er niet te veel aan te denken! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha eerlijk gezegd is het gewoon nog steeds het enige wat door mijn hoofd heen gaat (sorry!), maar dat is gewoon omdat ik het zo, zo graag wil inderdaad!

   Verwijderen
 7. Probeer inderdaad te genieten, je kunt er nu toch niets meer aan veranderen! Hoop echt zo dat je het haalt meid! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop zo dat je het gehaald hebt meid! Probeer het nu toch maar even los te laten en lekker te gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik snap dat het allemaal onwijs eng is, maar ik ga zo hard voor je duimen, dat ik er spierpijn aan over houd. Ik wil zo graag dat je het haalt! Probeer toch maar lekker van de komende dagen te genieten en zaterdag zien we elkaar ein-de-lijk weer <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh wat spannend, ik hoop voor je dat je het haalt en het liefst volgende week al :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik hoop echt dat ik volgende week al bericht krijg!

   Verwijderen
 11. Wat ongelooflijk spannend, even zacht uitgedrukt. Hopelijk krijg je zo snel mogelijk bericht! In die spanning zitten is zo zuur. Ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga ongelofelijk hard voor je duimen lieverd, maar 1 ding is zeker- je hebt zo ontiegelijk hard je best gedaan- snap best dat de batterij even compleet leeg is. Die gaan we zaterdag maar even opladen met een heel gezellig dagje, kan niet wachten om je weer te zien. Ben zo, zo, zo, zo trots op je! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ontzettend balen dat het zo moeilijk is gegaan! Ik hoop voor je dat je hem gehaald hebt, dan ben je er lekker vanaf. Succes met het afwachten, je hebt in ieder geval je best gedaan. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit keer gaat het gewoon lukken!!!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje mina, ik gun het je zo dat het nu gewoon goed is en dat je er van af bent. Verschrikkelijk stom om in deze onzekerheid te zitten. Ik hoop dat je de uitslag snel krijgt (en dat deze positief is natuurlijk). Vervelend dat genieten moeilijk is geworden door de hele situatie, maar dat snap ik maar al te goed. Sterkte lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Probeer idd te genieten op dit moment. Het is lastig want je wilt nu eindelijk eens echt duidelijkheid hebben, maar ik duim voor je mop!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. nu heel flink duimen voor je meid! ben benieuwd liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hoop echt zo voor je dat je het gehaald hebt! En dat je het dan gewoon keihard van de daken gaat schreeuwen. Niet letterlijk natuurlijk! Probeer een beetje me-time te nemen en te ontspannen. Met al die feedback moet het toch wel een keer goed zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha, misschien doe ik dat wel letterlijk :P En ik heb inderdaad alle feedback zo goed mogelijk proberen te verwerken, en dit keer op een meer logische manier. Hopelijk is het genoeg!

   Verwijderen
 19. Ik duim voor je mee! En ik geloof er zeker in, want je scriptie ziet goed in elkaar. Probeer in tussentijd wat te ontspannen en er niet veel aan te denken. Ook al is dat iet makkelijk x

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ah jeetje wat naar allemaal! En al helemaal als je had gedacht dat je afgelopen zomer al klaar zou zijn.. Maar hé, jij gaat het gewoon halen hoor! Komt goed, ik zal voor je duimen. En nu moet je lekker even proberen te genieten, want dat heb je wel verdiend na al dat harde werken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lijkt me ook erg rot om alleen te zijn wanneer je het nieuws te horen krijgen, en wat stom eigenlijk dat er geen vaste datum voor is! Ik ga, wat ik volgens mij al gezegd heb, héél hard voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had ook het liefst gehad dat er één specifieke dag was! Dankjewel <3

   Verwijderen
 22. Oh meis ik ga zo hard duimen voor je! Het moet nu gewoon lukken. Mag nu wel ondertussen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Erg logisch dat je nu even helemaal op bent! En groot gelijk dat je nu even aan jezelf denkt...pff tis niet niks! Die rustig aan en probeer toch een beetje te genieten van alles. We gaan duimen want als iemand het verdiend heeft, ben jij het wel! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Laten we het voor je hopen, maar ik heb het gevoel dat het wel goed zit! Keep your head up!

  BeantwoordenVerwijderen