Flatlay Favourites

Surprise! Een aantal weken geleden plaatste ik een uitgebreid artikel met al mijn tips over het maken van flatlays. Daar kreeg ik zovee...


Surprise! Een aantal weken geleden plaatste ik een uitgebreid artikel met al mijn tips over het maken van flatlays. Daar kreeg ik zoveel enthousiaste reacties op, dat ik vandaag de leukste en mooiste uitprobeersels die ik de laatste tijd voorbij zag komen wil delen in een nieuw artikeltje. Enjoy en wie weet sta jij er wel tussen!Op de linkerfoto zie je alle paars/blauw/rozekleurige Essie lakjes van Bernadet. Persoonlijk vind ik dit niet alleen één van haar mooiste foto's op Instagram, maar ook meteen supercreatief. Ik vind het altijd erg leuk als iemand in een soort 'thema' fotografeert.

Ook Leonie vind ik absolute koningin in het maken van flatlays, want wauw: wat zijn ze pretty! Op haar Instagram-account staat dan ook bovenstaande foto waar ze zelf heel trots op is, en dat begrijp ik maar al te goed. Superfijne make-upjes <3

De linkerfoto die Brittany maakte vind ik in alle opzichten geweldig. Een beetje in het thema goud/zwart/rood, wat ik er echt ultiem chique vind uitzien. Naar aanleiding van haar reactie op mijn vorige artikel vind ik het dus zéker geslaagd.

Mijn collega-afstudeerder en medeblogger Simone (die inmiddels haar scriptie gehaald heeft, YAY!) plaatst ook af en toe hele fijne plaatjes. Zo ook deze, die ik echt qua compositie prachtig vind; de kwast 'breekt' eigenlijk de foto, wat 'm nog een stukje interessanter maakt. En ook het licht vind ik fantastisch!

Hoewel Joyce me laatst nog om raad vroeg voor een flatlay, vind ik haar feed en foto's altijd prachtig. Op deze foto heeft ze haar ontvangen Etos makeupjes ontzettend leuk neergelegd en blijf ik kijken naar wat voor producten er precies op de foto staan. Supermooi gedaan!

Als er iemand een MAC-liefhebber is, is het Kim wel, wat een schitterende stash! Ook de compositie van deze foto vind ik heel erg fijn om naar te kijken. Het feit dat er niet op één plek lipsticks liggen maar zelfs op vier plekken verspreid zijn maakt dit tot een hele goede flatlay.

Yep, weer een foto met Etos make-up. Ik denk dat ze gewoon super fotogeniek zijn en de foto tot één mooi geheel maken, want ook deze foto van Lindsey vind ik erg geslaagd. Ook erg leuk detail dat alle make-upjes uit een tasje komen, iets wat ik zelf altijd erg leuk vind om mee te experimenteren!

Manon maakt altijd prachtige productfoto's die niet altijd op de flatlay-manier zijn gefotografeerd, maar de foto hierboven die ik vond is echt heel erg mooi! En stiekem word ik ook wel een beetje jaloers van de make-upproducten die ze op de foto heeft gezet!

Marloes zei in haar reactie op mijn vorige artikel dat ze het maar moeilijk vind om een goede flatlay voor elkaar te krijgen en dat ze er altijd heel anders uit komen te zien. Nu hoeft een flatlay niet altijd op een witte ondergrond, maar kan er ook prima gespeeld worden met andere materialen, en laat ik dat nu net supermooi vinden aan deze flatlay. Het dekentje en het hout maken 'm helemaal af!

Ook de foto's van Neeltje vind ik superfijn om naar te kijken. Haar hele feed ziet er altijd supergezellig en 'warm' uit, ik word er héél erg vrolijk van. Op bovenstaande foto heeft ze een aantal fijne items bij elkaar gezocht (eens wat anders dan make-up) en vroeg ze hiermee op een hele oirginele manier om vragen voor haar Q&A!

Het Instagram-account van Svenja is eigenlijk beyond perfection. Echt, wanneer je van roze houd: GO THERE! Bovenstaande foto is (denk ik, ik kan niet kiezen) wel mijn favoriet; ook weer in een heel mooi roze thema!

Tot slot Esmee, die reageerde op mijn artikel dat ze er snel mee aan de slag zou gaan. En hoe. Wat een plaatje! Ook superslim dat ze een aantal items recht en haar make-up palettes scheef heeft gelegd, wat de compositie weer net een stukje interessanter maakt. Ik hou hiervan, en ik kan er echt heel veel van leren!

Mijn flatlays bekijken kan natuurlijk via mijn Instagram-account laviededaphne

Related posts

17 reacties

 1. Wat een super leuk artikel en ik voel me vereerd dat ik er tussen mag staan! Leuk dat mijn foto naast die van lieve Simone staat! Oh en Svenja haar account is echt #instagramgoals

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn inderdaad erg mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf dat je er een aantal bij elkaar gezet hebt! Ik vind stiekem die van Simone en Svenja het mooist hihi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk! Ik vind de flatlays van Svenja ook echt geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief dat je deze bloggers op deze manier in het zonnetje zet <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaah, wat een mooie flatlays en superlief dat ik er ook tussen sta! Die foto vind ik inderdaad erg goed gelukt - nu alle andere flatlays die ik probeer nog, haha. Oh en die van Esmee vind ik ook echt heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend lief Daph! Zelf vind ik die van jou (en alle andere meisjes in dit artikel) ook super mooi X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat zijn het mooie flatlays! Ik ben er stiekem een beetje jaloers op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oo wat een leuk artikel, allemaal prachtige foto's ❤️
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige foto's allemaal! Ik ben gek op flatlays maar merk echt dat ik er zelf niet goed in ben, haha. Ik ga deze foto's maar goed bestuderen zodat ik aan die van mij kan werken. Fijne selectie! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh!! Ik wist dit helemaal niet hahaha- wat lief!! (stiekem is het ook mijn favoriete foto!!) Super leuk en jou flatlay's zijn PERFECTO.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk artikel! Erg mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige flatlays allemaal! Hierdoor weer een aantal leuke instagram accounts ontdekt :). Nu heb ik zin om mijn feed weer op te kuisen, want op dit moment is het echt een boeltje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zie allemaal prachtige flat-lays voorbij komen. Een aantal van deze kwam ik zelf ook al tegen. Wauwie! Ik kwijl trouwens altijd als ik één van jouw flat-lays voorbij zie komen op Instagram haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gaaf dat ik hier tussen sta! Ik vind jouw flatlays juist heel tof, dus dit voelt wel speciaal. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wow ik zie dit nu pas! Wat een eer <3

  BeantwoordenVerwijderen