EINDELIJK!

Ik denk dat de titel wel duidelijk is - en al helemaal voor de mensen die mij volgen op social media. Eindelijk. Eindelijk heb ik iets af...

Ik denk dat de titel wel duidelijk is - en al helemaal voor de mensen die mij volgen op social media. Eindelijk. Eindelijk heb ik iets af kunnen sluiten waar ik al maandenlang mee bezig was, eindelijk kan ik het van de daken schreeuwen: IK HEB EEN VOLDOENDE VOOR MIJN SCRIPTIE!


Toegegeven (en nu begin ik eigenlijk meteen met een negatieve noot lijkt het wel), het is geen droomcijfer dat ik heb gehaald. Met 'slechts' een 6.0 mag ik gaan afstuderen, en nog op zeer korte termijn ook! Tuurlijk denk ik nu alleen maar 'gehaald is gehaald' en heb ik er zeker mijn best op gedaan, maar iets hoger had natuurlijk wat mooier geweest.

En NEE, ik ga nu zeker niet klagen. Daarom is de rest van mijn artikel ook positief. Hoeveel artikelen ik in totaal over afstuderen en scripties heb getypt is al niet eens meer op twee handen te tellen. Hoeveel zorgen ik me maakte, hoeveel slapeloze nachten ik heb gehad, hoe ongelooflijk gek ik van mezelf werd. Het is allemaal gewoon in één klap voorbij nu. Zo'n grote last van mijn schouders, en ook gewoon stiekem een heel erg gek idee. De gedachte dat ik dat verdoemde document nooit meer hoef te openen (oké, nog een paar keer voor de laatste voorbereidingen) had ik nooit durven dromen. 

De datum van de uitslag was sowieso al lekker onduidelijk; deze zou namelijk woensdag of donderdag (dus gisteren) zijn. Het was geen grote verrassing dat ik woensdag niets hoorde, maar ergens baalde ik er wel van. Ik had namelijk donderdag een dagje Antwerpen gepland, maar geen internet in het buitenland zorgde ervoor dat ik nog meer stress zou krijgen. Het werd een stukje dichter bij huis (alhoewel, het scheelt bijna niets) en we kozen voor Tilburg. Nadat we lekker hadden geluncht bij Café Bolle begon ik me terwijl ik op de klok keek wel een beetje meer zorgen te maken. Het was al na 15.00 en ik had geen flauw idee wanneer hét mailtje zou komen..

.. en net op het moment dat ik zeg dat ik het liever had gehoord als ik nog lekker op een stoel zat, zag ik de '1' verschijnen bij mijn mailapplicatie. Mijn hart bonkte en ik wist van gekheid niet eens meer hoe ik het mailtje moest openen. Mijn vriend kwam naast me staan, ik trilde als een gek en opende de mail, waarna ik vervolgens alleen maar het woordje 'gefeliciteerd' las. Wow. Dat gevoel. Ik had het gewoon niet meer, ik kon het niet geloven. Hoe dan? Ik? Hoe heb ik dat na al die maanden toch voor elkaar gekregen? Al die zorgen, al die driftbuien, al die tranen.. Ik had geen flauw idee hoeveel dit met me kon doen, vooral omdat ik die euforie nooit heb gevoeld tot gistermiddag.

En nu? Weer héél erg hard aan de bak. De mondelinge presentaties zijn volgende week al, en dat is veel sneller dan hoe het reguliere traject zou lopen (normaal krijg je 15 werkdagen de tijd). Ik zal dus nog écht even alles eruit moeten halen wat erin zit, en dan kan ik hopelijk volgende week zeggen dat ik gewoon goddamn afgestudeerd HBO-er ben. Wauw!

Related posts

50 reacties

 1. Wat goed dat je een voldoende hebt, gefeliciteerd! Moet vast een hele opluchting zijn. Geniet ervan X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. JAA! Wat goed joh! Gefeliciteerd! Dit bewijst maar weer dat de aanhouder wint en wat betreft je cijfer..laat het los! Je kunt er trots op zijn dat je straks met een diploma op zak de deur uit loopt. Geen mens zal je ooit vragen wat voor cijfers je hebt gehaald. Geniet er van! Het is je van harte gegund! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, daar heb je inderdaad gelijk in! Moet er ook niet zo negatief over denken, ik heb er immers al drie keer over gedaan en aangezien ik er dus zoveel moeite mee had, moet ik het accepteren dat het niet hoger is! Dankjewel <3

   Verwijderen
 3. Aaaaah! Zo ontzettend fijn voor je! Gefeliciteerd en nog even succes met de laatste dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt ontzettend trots op je lieverd! You did it! 3 maal scheepsrecht zeggen ze altijd hé en dit heb jij maar even bewezen. Nog even de laatste dingetjes knallen en dan heb je eindelijk je diplom! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie maal was ZEKER scheepsrecht, echt ongelooflijk! <3

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd meis! Echt super voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je verdient het Daphne!! Al die stress, eindelijk heb je het nu gehaald. Super van je! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nogmaals gefeliciteerd en meid, dat van volgende week lukt je ook wel hoor! :) Dat is écht het laatste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, bizar idee dat ik binnen nu en een week gewoon geslaagd kan zijn. Nog heel even knallen!

   Verwijderen
 8. Nog succes met de laatste loodjes Daphne! You can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aahh eindelijk! Nogmaals gefeliciteerd! En succes nog volgende week, dat gaat je ook lukken :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nogmaals van harte gefeliciteerd! En heel veel succes met de voorbereidingen voor je mondelinge presentatie! Ik weet zeker dat je het kunt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeeeeeej gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat er echt een last van je schouders valt inderdaad. Nog eventjes doorzetten en dan heb jij je diploma binnen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa, nog heeel even keihard ervoor gaan! Dankjewel <3

   Verwijderen
 12. Aah, gefeliciteerd! Wat fijn dat je scriptie nu achter de rug is en je je op de mondelingen kunt focussen. Ondanks dat het heel kortdag is hoop ik dat het je lukt en wens ik je heel veel succes! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh jeetje, wat fijn! Van harte gefeliciteerd Daphne!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaaa! Wat super goed! Gefeliciteerd meis, je hebt het verdiend!
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zo enorm blij voor je, wat moet dit een fijn gevoel geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Yeaaaah!! Gefeliciteerd meid!! Je gaat het mondelinge deel vast ook knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn dat je je scriptie met een voldoende hebt afgesloten! Gefeliciteerd, geniet ervan! Moet vast een hele opluchting zijn :) Je hebt het verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, wat ontzettend goed! Het lijkt me enorm stressvol om op de uitslag te wachten en dat document continu opnieuw te openen. Gelukkig ben je er nu vanaf en kun je bijna gaan genieten. Je hebt echt wel een heerlijke vakantie verdiend na al die tijd! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah jammer genoeg kan ik dus nog echt even geen vakantie vieren :( Moet er wel bij zeggen dat concentratie heeeel ver te zoeken is!

   Verwijderen
 19. Yeah you go girl! Hier hoopte ik ook, dat na Simone ook jij positief nieuws zou krijgen <3 Ik voel door het lezen gewoon de spanning die jij had toen het mailtje binnenkwam! Cheers!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oooo meis wat fantastisch. Ik gunde je dit zo enorm. Gefeliciteerd. Heel veel succes met het voorbereiden van het aller laatste stapje in je HBO studie. Ik ga voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Geweldig! Van harte gefeliciteerd meid. Ik snap dat het een hele opluchting is. Ik zal al blij zijn als ik mijn havo diploma gehaald heb. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, die tijd ligt al heeeel ver achter me. Ik weet zeker dat jij het gaat halen <3

   Verwijderen
 22. Gefeliciteerd! Je harde werk word beloond, opluchting alom. Succes met de mondelinge presentaties. Go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Yeah gefeliciteerd! Wat fijn voor je ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Kanjer! Je hebt het maar mooi geflikt. Trots op je<3

  BeantwoordenVerwijderen