Paris Versus New York

Wie een tijdje geleden mijn wish list bekeek, zag daar onder andere twee boeken op staan. Eén van die boeken was er eentje die ik bij een s...


Wie een tijdje geleden mijn wish list bekeek, zag daar onder andere twee boeken op staan. Eén van die boeken was er eentje die ik bij een superleuk boekenwinkeltje tegenkwam toen ik een maand geleden in Parijs was. Stom dat ik was, heb ik 'm toen niet eens gekocht, terwijl ik het boek echt al een tijdje wilde. Tot ik 'm als Sinterklaas-cadeautje kreeg: Paris Versus New York.De naam zegt het eigenlijk al: Paris Versus New York. Tientallen vergelijkingen tussen de stad van de liefde en The Big Apple. Schrijver en maker van het boek Vahram Muratyan begon ooit met het plaatsen van zijn illustraties op zijn eigen blog parisvsnyc. De illustraties werden zo goed ontvangen, dat hij besloot ze te bundelen in dit boek. Een aantal van de vergelijkingen staan wel op de blog en niet in het boek, wat de blogpagina ook weer verrassend maakt.


Waarom ik dit boek zo graag wilde hebben is voor mij als Parijsliefhebber niet moeilijk uit te leggen. Ik vind de illustraties en bijpassende tekeningen echt héél erg goed gevonden en hoewel ik nog nooit in New York ben geweest, kan ik ze allemaal heel erg goed begrijpen door alle sterotype-verhalen die ik ooit over Amerika heb gehoord.  


Van het jaar van het belangrijkste bouwwerk, tot de verschillende beroemdheden, de twee vliegvelden JFK en CDG, de métro en subwaykaartjes, de croque monsieur en de hot dog, hoe hard de Parijzenaren in vergelijking met New Yorkers praten, de fooi-regels en hoe je een zondag het best kunt besteden in beide steden: alles is in dit boek te vinden. 


En toegegeven, na één of twee keer bladeren is de verrassing er wel vanaf. En het is inderdaad ook geen boek om uitgebreid in te lezen en in weg te duiken. Toch wilde ik dit boek ontzettend graag hebben; puur als 'hebbedingetje.' Wie weet hoe vaak ik nog een superleuke vergelijking op Instagram ga delen!

Voor de echte Parijs of Newyork-fan is dit boek vol illustraties over details, clichés en verschillen een echte must-have. Een superleuk cadeautje voor onder de kerstboom of om zomaar cadeau te doen. Paris Versus New York is te koop bij Bol.com voor €14,50.

Related posts

8 reacties

 1. Ah tof boek! Vind het ook echt iets voor jou. Het is inderdaad echt zo'n 'heb' boek waar je zo nu en dan eens door heen kijkt. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn 2 favoriete steden in 1 boek? Die MOET ik hebben! Hij is echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat super leuk! Ik kende dit boek nog niet maar het ziet er echt super leuk uit met al die illustraties, en dat over twee prachtige steden. Ik vind het erg echt súper leuk uit zien! <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof boek! Echt inderdaad een 'hebbedingetje'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat een gaaf boek! Deze ga ik ook even toevoegen aan mijn wish list :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een tof boek meid! ik vind dit allemaal leuker dan een e-reader, gewoon het idee dat je nog een boek beet hebt! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ahh wat een schattig en leuk boekje en wat leuk dat je hem nu in je bezit hebt!

  BeantwoordenVerwijderen