La vie de Daphne - Sinterklaas, Werken & Wat een hel, dat afstuderen

Wow, wat was dit een bomvolle week waarin ik weer veel heb gewerkt aan mijn scriptie (verrassend!) en ook veel in het restaurant waar ik we...


Wow, wat was dit een bomvolle week waarin ik weer veel heb gewerkt aan mijn scriptie (verrassend!) en ook veel in het restaurant waar ik werk heb gestaan (ook verrassend!). Daarnaast doe ik natuurlijk ook genoeg leuke dingen, zoals een avondje ouderwets stappen, knuffelen met mijn vriend en bijkletsen met een goede vriendin. En oh, ook genieten van heel veel lekker eten. Tosti's, chocolade, hamburgers.. mmm....


Hoe ongelooflijk cool is het om de Monopoly versie van je eigen stad in huis te hebben? De actie dat je kon sparen bij de plaatselijke supermarkt voor deze monopoly liep al een aantal maanden, maar in de laatste week van de actie hadden we eindelijk een volle spaarkaart! Nu nog een keer de tijd (en zin) vinden om het spel te spelen..

Ook zette ik nog even mijn nieuwste aankoopjes van de dag ervoor op de foto. De Catrice Eyebrow set, Essence powder en Catrice coverstick zijn eigenlijk items die ik altijd koop, maar het Blushing Heart is helemaal nieuw! Net als het te schattige nagellakje van Hema trouwens <3

Tussen al het werken aan mijn scriptie door moest ik ook nog de tijd vinden om mijn broer naar het station te brengen. In de auto van mijn vader. Waar ik ne-ver-nooit in rijd. Ai. Dat was dus echt even spannend, vooral met die regen en wind! Maarr gelukkig ging alles goed; dat moet ook eigenlijk wel nu ik precies drie jaar mijn rijbewijs in bezit heb!

Ik maakte ook nog een 'flatlay' met mijn favo quote en een aantal items die ik prachtig bij elkaar vond passen. "La vie est belle."

Hoewel ik 'vroeger' uren kon bezig zijn met het maken van selfies, doe ik het nu zelden meer. Mijn profielfoto van Facebook wilde ik weer eens opnieuw instellen en na duizend mislukte foto's had ik er eindelijk eentje waar ik opzich wel tevreden over was. En inmiddels nu ik dit schrijf... heb ik alweer een andere foto hahaha!

Toen ik me die dag opmaakte, besefte ik opeens hoeveel make-up van Hema ik gebruik. Hetgene dat je op de foto ziet is zelfs nog lang niet alles; ik koop al jarenlang met veel plezier nagellakjes van Hema en ben er nog steeds enorm tevreden over. Ja, trouw aan Hema zal ik altijd blijven wat betreft budget-makeupjes.

Naast het thuiswerken aan mijn scriptie staan er ook altijd nog wat ritjes school op de planning. Hoewel ik altijd in Den Haag moet zijn, stap ik pas bij het tramstation vlakbij Voorburg in. En laat daar nu net een blogvriendinnetje wonen (Sabrina!)

Eenmaal op school aangekomen had ik toch best honger gekregen, maar had ik geen flauw idee waar de kantine precies zat. Na een aantal rondjes lopen was het uiteindelijk supermakkelijk (blond!) en kocht ik een oh zo slecht, maar veel te lekker kaasbroodje.

Een selfie in de les. Oef, ik merk echt dat ik het niet meer gewend ben om een paar uur achter elkaar mijn concentratie erbij te houden en echt les te volgen. Zo lang geleden al!

Gelukkig was het wel een interessante les en werd er goed uitgelegd hoe een onderzoek/scriptie nu precies in elkaar gezet moet worden. Toch heb ik altijd een vet teneergeslagen gevoel zodra ik die lessen uitwandel en de tram weer terug instap. Zo bang dat het straks weer net niet goed genoeg gaat zijn. Bah..

Ook in de trein kunnen mijn gedachten op zo'n moment heerlijk afdwalen. Ik zit nu niet 37 minuten, maar zelfs 1 uur en 20 minuten in de trein. Maar ja, net op het moment dat ik lekker mijn ogen wilde sluiten, kwam er opeens iemand binnen met een grote zak Burger King die ook nog eens pre-cies tegenover me ging zitten. Het gesmak kwam zelfs nog boven mijn muziek uit, bah. Dag rust.

Eenmaal thuis wilde ik natuurlijk vet gemotiveerd meteen alle informatie die ik die dag op had geslagen verwerken in mijn scriptie. Helaas was dat maar van korte duur. Ik kan namelijk echt niet meer zo goed werken na zo'n dag en lange treinreis, en ook dat het buiten al zo vroeg donker is werkt niet mee! Daarom deed ik lekker iets wat ik leuk vind: foto's van Parijs terugkijken. En er stiekem een beetje creatief mee doen :)

De volgende dag wilde ik op tijd opstaan om wél aan mijn scriptie te werken, dus begon ik de dag goed met een overheerlijke tosti. De komende dagen zouden echt superproductief worden (tenminste, dat moest van mezelf), dus installeerde ik mezelf..

met een grote mok latte macchiato, mijn MacBook en de Grote Gele Marketingcommunicatie-bijbel. Op naar een productief middagje!

Gelukkig kwam er ook nog iets leuks tussendoor: het boek Paris Versus New York lag op de mat! Morgen vertel ik hier meer over; het was namelijk een vervroegd sinterklaascadeautje van mijn moeder!

's Avonds stond ik weer op de werkvloer - gelukkig deze keer niet alleen. Het was gelukkig niet héél erg druk, en een keertje om half 12 klaar zijn was ook niet heel erg. Helaas was ik wel veel later thuis in verband met wat roosterwijzigingen die ik nog geregeld wilde hebben en viel ik alsnog uren later dan ik hoopte in slaap. Maar hé, ik ben altijd zo gelukkig als ik eenmaal weer in bed lig <3

De volgende morgen las ik in de krant dit stukje over hoe je het beste kaartjes voor Adele kon scoren. Ik twijfelde al de hele week of ik het wilde gaan proberen, maar toch wilde ik wel een gokje wagen. Ik wilde ook wel eens al die spanning meemaken!

Tegenwoordig ben ik met mijn foto's ook aan het spelen met kleur. Kun je al raden welke kleur bij deze foto centraal stond? :P Ik vind het echt supermooi als alles op elkaar afgestemd is, en op deze was ik dan ook stiekem best wel trots.

Ik lakte die dag ook mijn nagels in mijn nieuwe Hema-kleurtje en echt: ik vind 'm ZO mooi! Echt pretty pastel pink en ideaal voor mijn baantje in de horeca. I like!

's Avonds had ik weer een dansles en omdat 'ie zo gezellig was, sloten we hem ook eens op een hele andere manier met z'n allen af. Hoewel ik normaal écht een hekel heb aan shotjes, deden we nu met het hele team eens gek. Het was gelukkig maar amper 1,5 cl wat erin zat, maar wat hebben we gelachen!

De volgende ochtend was het Adele-time! Op maarliefst vier browsers had ik mezelf ingelogd om kans te maken op die gewilde kaarten, maar oh wat duurde het bizar lang. Ik vond het inderdaad mega spannend, maar ik zou echt niet gaan stressen als ik er niet doorheen zou komen. En dat laatste was inderdaad waar. Vlak daarna werden zelfs twee nieuwe concerten bekendgemaakt, waar maandag (vandaag dus!) de verkoop van start. Ja, ik ga het toch nog maar een keertje proberen. Who knows..

Ennnn een foto in het thema... zwart! Stiekem ben ik nog steeds zo blij met mijn verzameling oude camera's, ze komen altijd heel erg goed van pas bij het maken van dit soort foto's!

Na het maken van mijn nieuwe profielfoto op Facebook (yes, ik denk dat ik deze wel een tijdje laat staan) en een productieve middag verder, was het alweer bijna tijd om te gaan werken.

Helaas ben ik nog geen keukenprinses en maak ik - bijna uit gewoonte - altijd een cheeseburger voor m'n werk. Ik had er ook echt nog wel iets gezonds bij hoor (echt!); ik had namelijk een zelfgemaakte salade gemaakt met komkommer, YUM!

Gelukkig waren we al op tijd klaar en besloot ik gezellig met collega's te gaan stappen. Na wat drankjes belandden we in het overvolle café waar 'Ouderwets' aan de gang was; een feestje met lekker ouderwetse muziek zoals Britney Spears, de Spice Girls en de Backstreet Boys. Heerlijk!

Het was zelfs ZO druk, dat dat zelfs ouderwets was. Dit café stond er om bekend dat het jaren geleden ook altijd tot de nok toe gevuld was, en dat er buiten altijd om 12 uur al een lange rij stond. Dit was dus nu ook weer voor het eerst zo!

Na een ontzettend korte nacht werd ik wakker en vond ik deze choco-medaille met een 'vindikleuk' erop op mijn bureau. Na zo'n avondje stappen was dat de eerste vorm van eten die ik zag, en in een reflex heb ik 'm ook meteen opgegeten. Oh oh oh.. wat slecht.

De rest van de dag deed ik hier en daar nog wat aan m'n scriptie en zette ik ook mijn meest favo nagellakkleur van dit najaar op de foto. En eigenlijk heb ik best veel nagellak in die kleur. Bordeaux, paars, rood: I love it!

's Avonds moest ik alwéér werken en nu zou het een heel stuk drukker worden. Ik zag op het rooster dat we onderbezet stonden, maar dit bleek juist helemaal niet zo te zijn! Ik heb nog nooit zo'n leuke en 'rustige' zaterdag meegemaakt, hoewel het hele restaurant toch tot de nok vol zat. Het werd zelfs nog een stukje gekker: ik mocht om 22.00 al naar huis! Wat een verschil met vorige week, toen ik nog om 1.30 keihard stond te werken. Hier sta ik dan ook heel blij bij mijn vriend thuis op te warmen in een heerlijke trui, YAY!

Die avond was de sint ook nog langs geweest met een heerlijke chocoladeletter. Alsof ik deze week nog niet genoeg slechte dingen gegeten heb, kon deze er op mijn lazy sunday ook nog wel bij. Ehh.. was het maar waar. Die lazy Sunday werd nog een dagje heel hard werken aan mijn scriptie. Ik moet het echt gaan halen, maar ik heb nog zoveel om te doen...


Ik kan overigens echt niet wachten om mijn blushing heart te reviewen! Ja, ik heb het deze week zo druk gehad dat 'ie al een week op mijn make-uptafeltje ligt; nog helemaal onaangeraakt. Maar nu wil ik wel eens weten wat voor effect 'ie geeft! Verder smeer ik elke nacht voor het slapengaan met labello, mijn lippen zijn de laatste dagen zo ontzettend droog!

Zondagavond ging ik nog gezellig bijkletsen met een vriendin die ik echt al véél te lang niet gezien had, al bijna twee maanden geleden! We hadden dus nog meer dan genoeg bij te kletsen en hoe kan dat beter dan met schuimpjes? (om toch nog maar een beetje in Sinterklaas-sfeer te zijn)

Deze week is het qua werk hetzelfde als deze week, mijn rooster is eigenlijk de komende weken woensdag, vrijdag en zaterdag. Zondag ga ik ein-de-lijk op cadeautjesjacht voor kerst (ik moet ECHT heel veel kopen) en ook staat morgen de kapper op de planning. Spannend!

Related posts

23 reacties

 1. Leuke week! Fijn dat je een keer eerder naar huis mocht van je werk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ennnn... sta je al in de wachtrij voor de kaarten?! Ik wel! Haha. Ik duim voor je

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mehhhh helaas niet gelukt; al stond ik wel heel laat in de wachtrij hoor!

   Verwijderen
 3. Heeee, dat is toevallig haha! Zoveel gelijkenissen altijd. Ik ging even nadenken en ik heb precies deze week mijn rijbewijs ook 3 jaar. En ik maak ook echt super vaak een cheeseburger voor ik moet gaan werken. Je nieuwe profielfoto is leuk én ik hoop dat Adele je dit keer wel gaat lukken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Good luck met de kaarten voor Adele! Je maakt mooie foto's op je Insta, ben je meteen even op Bloglovin gaan volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh dankjewel! En de kaartjes zijn helaas niet gelukt!

   Verwijderen
 5. Wat weer een leuke foto's! Ennuh, is het vandaag wel gelukt met Adele? Ik had helaas alweer weinig geluk met het bemachtigen van de kaartjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet eruit als een fijne week, ondanks alle scriptie- en werkstress! En hou eens op met die flatlays, ik word jaloers, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend van je scriptie, komt geen einde aan he! jammer dat het niet gelukt is met de kaarten van adele

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, het einde lijkt nog steeds niet in zicht.. meh

   Verwijderen
 8. Je foto's zijn zo mooi! En het scheelt dat je niet de enige bent die het niet gelukt is om kaarten te bemachtigen voor Adele. Ik zag het op facebook vaak voorbij komen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, haha! Scheelt iig weer een hoop geld deze maand :P

   Verwijderen
 9. Mooie foto's zeg! Die flatlay's van je zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik krijg zo'n trek van al die lekkere snoepjes! En meissie wat ben ik trots op jou! Heb het je vaak genoeg laten weten op whatsapp maar je bent een kanjer. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke week heb je gehad. Oh bij mij op het werk waren ze ook al bezig om kaartjes te krijgen voor Adele, helaas niet gelukt, maar wat een spanning haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke week heb je gehad en prachtige foto's!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah, ik ben dus heel benieuwd naar de make-up producten van Hema! Op de één of andere manier koop ik ze nooit, maar nu ga ik misschien toch eens iets aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen