La vie de Daphne - Uit eten, Cadeautjes & Een drukke kerst

En toen was het alweer maandag. De allerlaatste maandag van dit jaar. Echt een gek idee om te beseffen dat het volgende week gewoon al 2016...


En toen was het alweer maandag. De allerlaatste maandag van dit jaar. Echt een gek idee om te beseffen dat het volgende week gewoon al 2016 is en dat ik slechts één week verwijderd ben van mijn gevreesde deadline. Mijn één-na-laatste weekje van dit jaar was een hele drukke, dus bereid je maar vast voor op een hoop foto's!Maandagochtend ging ik nog bij mijn vriend langs, waar hij me alvast blij verraste met zijn kerstcadeautjes voor mij. Eén van de dingen was dit ontzettend lekkere warme vest, die ik sinds die maandag elke dag (!) al heb aangehad!

Ook kreeg ik van hem de leukste kerstsokken ever. Omdat ik echt al-tijd koude voeten heb (ja, ook 's nachts) heb ik bijna altijd wel sokken aan, en deze komen nu dus wel extra van pas tijdens de feestdagen!


Eenmaal terug thuis probeerde ik nog wat laatste dingen toe te voegen aan mijn scriptie. 28 december (vandaag dus) stond er een deadline waarbij je conceptversie weer ingeleverd moest worden. Ik legde er gek genoeg voor mezelf véél minder druk op dan de vorige keer dat mijn conceptversie ingeleverd moest worden - toen maakte ik er echt een heel ding van.

Een tosti tussendoor kon er ook nog wel in, YUM!! Vooral met salami en kaas - mijn favoriete combinatie - zou ik 'm wel iedere dag kunnen eten.

Ook zocht ik nog een aantal leuke kerstachtergronden, maar deze op de blog van Kimberley vond ik toch echt de allerleukste. Ik heb 'm de hele week als iPhone achtergrond gehad!

Het werd een drukke maandag, want mijn kamer opruimen kon er ook nog wel bij. Tussendoor vond ik nog een hoop parfum testers waarvan ik allang vergeten was dat ik ze had. Zo vond ik ook Alien van Thierry Mugler en ik was meteen verliefd. Wat een geweldige geur!


Dinsdagochtend werd ik wakker en stond dit pareltje van Catrice online op mijn blog. Ik denk toch dat ik wel meer van deze lipsticks wil, ze blijven echt lang zitten!

Toen ik maandagavond in bed lag, had ik ineens een leuk foto-ideetje. En hoe kan het ook anders dat ik deze dinsdag meteen tot uitvoering heb gebracht? Een aantal van mijn leukste producten in een cirkel gelegd: van mascara tot mijn Eiffeltoren-souvenir en van de ketting van mijn vriend tot de heerlijk ruikende handcreme van The Body Shop.


Dinsdagavond was het tijd voor iets anders leuks: naar mijn vriend! Het weekend ervoor hadden we besloten dat we in het jaar 2015 nog echt een keer uit eten moesten om het allemaal mooi af te sluiten, dus planden we alvast een avondje argentijn in. Ook had mijn vriend een aantal dagen van tevoren al lekkere Hema-cava gehaald voor aankomende donderdag.

Bij de Argentijn was het echt héél erg gezellig en na dit overheerlijke dessert plakten we er ook nog een drankje in de stad achteraan. Kan gewoon, op dinsdagavond.


Woensdag kwam ook eindelijk het artikeltje online waar ik al een paar weken naar uitkeek: de foto's van al onze kerstdecoraties! Ik vind het echt heel leuk om te zien hoe creatief mijn moeder is, en dat ze van een nep-waxinelichtje en wat takjes een superleuk kampvuurtje maakt..

.. en ook was ze creatief met een miniboompje en de miniatuurversie van onze auto. Bij een ouderwets autootje was het natuurlijk nog een stukje leuker geweest, maar dit had ook wel iets herkenbaars.


Woensdag probeerde ik nog het één en ander aan mijn scriptie te doen, want hierna zou ik er de rest van de week niet meer aan werken. Gelukkig ging dit wel aardig en maakte ik me klaar voor de rest van de dag. Eindelijk weer eens een keertje krulletjes!

Omdat 's avonds een werkavondje op de planning stond en ik weer vroeg moest beginnen, at ik weer mijn 'vaste' maaltijd: een cheeseburger met een komkommersalade. Gezond en ongezond gecombineerd, maar gelukkig allebei net zo lekker!

Overigens had ik de vorige avond mijn vriend ook al verrast met zijn kerstcadeautje: dit overhemd! Ik kreeg deze inspiratie door de blog van Svenja en vond het eigenlijk heel toepasselijk: mijn vriend had namelijk een nieuw overhemd nodig én ik vind het gewoon supermooi staan!

De werkavond zelf ging gelukkig helemaal goed, en er werd veel voorbereid voor de drukke kerstdagen. Wel was het al best druk en stond ik nog bijna 40 minuten in een koude schuur al het bestek schoon te maken. Laat klaar voor een woensdagavond, maar gelukkig zou ik bij mijn vriend gaan slapen en woont hij slechts een paar straten van mijn werk vandaan.


In de ochtend werd ik weer heerlijk wakker met een ontbijtje op bed (echt, ik HOU ervan, en vooral als het tosti's zijn die door mijn vriend zijn gemaakt!) en deden we samen nog een rondje stad. En druk dat het was! Ik scoorde gelukkig nog iets wat al een hele lange tijd op mijn wish list stond, HAPPY! <3

Daarna maakten we ons allebei klaar voor kerstavond. Het zou de enige echte 'kerst'dag (of ja, avond) zijn dat we elkaar zouden zien, dus moest 'ie natuurlijk wel gevierd worden. Dat deden we bij mij thuis, want mijn moeder had een fijn dinertje bij elkaar gekookt.


Om te beginnen een simpele, maar hele lekkere kipcocktail. Wat heb ik ervan genoten! Als hoofdgerecht hadden we allerlei soorten aardappeltjes, wat groenten en een varkenshaasje in ham gerold en het dessert (mijn favoriet!) bestond ook weer uit allerlei soorten ijs en cheesecake.

Mijn moeder, vriend en ik wisselden ook alvast wat cadeautjes uit omdat hij er de andere dagen niet bij zou kunnen zijn. Hij kreeg van mijn moeder het Jamie Oliver receptenjaarboek en een boekenbon, ik kreeg van mijn moeder twee boeken over fotografie en wij gaven mijn moeder een heerlijke zachte plaid.


Voor wie zich overigens afvraagt of ik mijn kerstjurkje die dag droeg: nee. Ik schaam me rot, want ik heb eigenlijk slechts twee dagen in gedachten dat ik 'm ga dragen: vandaag en met oud & nieuw. Hier draag ik mijn meest favo jurk van dit moment: de grijze lange jurk van Boohoo <3

Na het diner en de cadeautjes was het tijd voor mijn eigen traditie. Hoewel ik met drie anderen in de huiskamer zat die er helemaal niet van houden, wilde ik toch echt All You Need Is Love kijken. En ik kreeg lekker mijn zin (hihi). Normaal gesproken vier ik kerstavond bij een vriendin thuis, maar omdat ze nu verhuisd is naar een andere stad was het niet heel handig om dat hele stuk 's avonds laat nog te reizen.Voor het eerst sinds 2011 weer thuis op kerstavond dus!


En toen was het de volgende dag eerste Kerstdag. 's Middags zou ik een vermoeiende werkdag hebben, maar gelukkig troostte ik me met de gedachte dat ik om 17.30 al weg mocht. Snel maakte ik nog van tevoren deze twee flatlays: allebei weer heel goed gelukt (al zeg ik het zelf. Af en toe mag je best aardig zijn voor jezelf denk ik.)

Het middagje werken in het restaurant was chaotisch en ik heb nog nooit zoveel gelopen. Hoewel het allemaal wel goed ging, had ik toch moeite om mijn rust te blijven houden en wilde ik alles heel gehaast doen. Ik begon me zelfs oprecht af te vragen hoe ik de volgende dag een hele dag zou gaan volhouden.

Eenmaal thuis kon ik nadat ik mezelf had opgefrist eindelijk aanschuiven bij een lekkere gourmet. Oma was er dit jaar voor het eerst na héle lange tijd weer bij en dat vonden we stiekem allemaal wel extra leuk! Na het eten gaven we elkaar nog wat cadeautjes en deden we een Triviantspel. Helaas was dat laatste niet zo'n succes, want het waren allemaal zulke moeilijke vragen over de geschiedenis, sport, cultuur, natuur en geografie van Nederland dat we er na één potje al mee zijn gestopt.


En jaaa, hier zijn dan een aantal van mijn cadeautjes van deze week. Van mijn werk kreeg ik een tegoedbon en een fashioncheque, van de vriendin van mijn broertje kreeg ik een superleuke roze Macaron Bubble Bar van Lush, de fotografieboeken staan natuurlijk ook op de foto en eerder die week trakteerde ik mezelf op Miu Miu en het Makeup Revolution palette.

En toen begon de lange dag waar maar geen einde aan leek te komen. Van 60 keer op en neer lopen voor de amuses tot in een ijskoude schuur op een bierkratje koude nasi eten (terwijl mensen 100 meter verderop in het restaurant oesters zaten te eten), van verbrande vingers tot zere voeten, van lief lachen naar een gezicht op onweer door de moeheid, van het maximale stresspunt naar ultieme rust toen er eindelijk werd gezegd: 'we zijn klaar!' Alles is die avond wel voorbij gekomen en echt, nu ik dit typ ben ik nog steeds blij dat het erop zit. Wat een zere voeten, wat een avond! Gelukkig ging alles ZO goed en was het gewoon hartstikke gezellig. Ook na het werk met mijn lieve collega's!


We borrelden met zijn allen nog lekker lang na na onze lange werkdag en aan slechts twee of drie wijntjes had ik al genoeg om me rozig te voelen. We blikten met z'n allen terug op een ontzettend drukke, maar goed verlopen kerst en we konden allemaal zeggen dat we écht trots waren.

Ook hadden we nog een hele discussie over waar we de drankjes na het werk gingen voortzetten. Stiekem was ik véél te moe om nog ergens heen te gaan en had ik ook helemaal geen jurkje bij (wat ik normaal al-tijd heb) en ook mijn haar zat verschrikkelijk. Ik wilde eigenlijk niets liever dan mijn bedje, dus ben ik na 1000 keer veranderen van beslissing toch maar niet meegegaan. 


Hoewel ik toch pas na vieren sliep, werd ik zoals ik al wel verwachtte om 9.00 alweer wakker. En guess what, ik kon niet eens verder slapen. Met de dikste hoofdpijn ooit, een schorre stem en een zeer lichaam waar je U tegen zegt strompelde ik met een veel te lege maag uit bed. Ik at voorzichtig wat boterhammetjes, maar zelfs dat lukte amper. De enige dingen die ik eigenlijk heb uitgevoerd, was het maken van deze flatlay, het versturen van de conceptversie van mijn scriptie (en eerlijk: ik heb er echt niets meer aan veranderd, enkel en alleen op 'verzenden' gedrukt), foto's gemaakt van mijn nieuwe parfum...

... en natuurlijk deze diary in elkaar gezet. De rest van de middag bestond voor mij uit slapen, slapen en nog eens slapen. En iedere keer toen ik wakker werd leek de hoofdpijn erger te worden. Op naar een nieuwe week dus, de allerlaatste dagen van 2015!

Related posts

12 reacties

 1. Druk, druk en nogmaals druk. Wat een week zeg! Phoe haha. Zo te zien heb je een hele fijne week gehad! Je moeder is inderdaad erg creatief, daar komt jou creativiteit dus vandaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben zó benieuwd naar je nieuwe parfum! Ik wil snel een review zien haha. En die Hema-cava wil ik ook nog halen voor oud & nieuw. Weet jij trouwens of die een beetje lekker is? En die kerstsokken zijn trouwens ook super cute <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh wat een fijne foto's weer! Ik vind jouw flat-lays altijd zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt lekker druk als ik dat zo lees allemaal. Met kerst werken in de horeca is echt vermoeiend, I feel you! Gelukkig heb je gisteren wat kunnen rusten bij kunnen slapen :) Jouw foto's zijn idd om trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo dol op jouw foto's, ziet er altijd weer prachtig uit! Wat een leuke cadeautjes ook, vooral die macaron van Lush ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Drukkiedruk! Wel een hele leuke week zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je foto's zien er weer prachtig uit! Ik heb die lipstick ook van CATRICE en die is inderdaad best fijn. Leuk weekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker druk ben je weer geweest. Omg daphne tosti met salami en kaas is zo goddelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een drukke week hihi! Gelukkig ging het werken goed en kun je nu nog genieten van "Kerst".

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heetje workaholic hihihi. Wat een drukke tijden! Kan niet wachten om je de 16e weer te zien. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk zo'n overload aan foto's! Als ik All you need is love zou moeten kijken, zou ik alles bij elkaar snotteren....Geen goed idee dus, haha! Leuke cadeautjes hebben jullie elkaar gegeven! Je hebt het in ieder geval lekker druk gehad de afgelopen dagen!

  BeantwoordenVerwijderen