Prioriteiten stellen en blogveranderingen

Voor wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik nog steeds mijn scriptie niet behaald heb. Alles voor mijn derde (en laatste) kans is bijna...

Voor wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik nog steeds mijn scriptie niet behaald heb. Alles voor mijn derde (en laatste) kans is bijna rond, en vanaf maandag begint er een zeer intensief en ook héél erg verplicht traject dat mij moet gaan helpen een voldoende te scoren voor mijn derde kans. Jammer genoeg zullen er dus wel een aantal veranderingen zijn voor mijn blog..

Yep, het leventje de laatste maanden was stiekem wel lekker. Ik kreeg een nieuw bijbaantje in de horeca en was daarnaast lekker veel vrij. Ik had dus genoeg tijd om te bloggen, uitgebreid productfoto's te maken en ze ook net zo uitgebreid te reviewen. Bij zowel mijn eerste als tweede scriptie-kans heb ik ongeveer hetzelfde blogartikel getypt: mijn artikelen zouden een stuk minder worden. En zoals de meesten van jullie weten, heb ik me hier nooit aan gehouden.

Nu merkte ik de laatste tijd (vooral de laatste week/twee weken) al dat mijn blogflow een heel stuk minder sterk was. Inspiratie raakte op, producten om te reviewen waren er niet meer en ook de motivatie om iets voor mijn blog te schrijven (ja, we komen nu bij het welbekende 'het voelde als een verplichting) was een stuk minder.

Het besef is nu gekomen dat mijn derde kans ook echt mijn laatste kans is. Ik heb er in de nacht van donderdag op vrijdag uren om wakker gelegen. Dit is gewoon mijn laatste kans om mijn diploma met dit onderwerp te behalen - want ja, mijn grootste angst is immers om een nieuwe opdracht te moeten doen (en dat kost ongeveer een jaar de tijd om dat weer op te starten). Nu zal ik, hoe moeilijk het ook is, wel degelijk mijn blog een beetje meer op de achtergrond moeten zetten. Dit wil zeggen dat er sowieso niet meer iedere dag iets online komt, en dat er ook alleen iets online komt wanneer ik de behoefte voel om ergens over te schrijven.

Zo heb ik laatst nog een samenwerking gehad waarover ik nog iets wil schrijven, de feestdagen komen eraan en natuurlijk zullen mijn maandagse photo diaries ook niet zomaar verdwijnen. Ook wil ik binnenkort nog de uitdaging aangaan om een Q&A te doen. Er is in ieder geval genoeg om over te schrijven, maar het heeft nu even geen prioriteit meer. Ik moet de komende 6 weken kei- en keihard aan de slag, waarbij het bij mijn bijbaantje in de horeca (decembertijden) ook nog eens bizar druk gaat worden. Dat combineren is voor mij ook al erg lastig - maar helaas zitten al mijn collega's ook allemaal op school en hebben zij veel tentamenweken die ook prioriteit hebben. Voor mijn werk is mijn laatste scriptie-kans dus absoluut geen prioriteit, en het is moeilijk om aan te geven dat dit wel degelijk die van MIJ is.

Anyway, dat wilde ik eventjes gezegd hebben. Mijn volgende artikeltje is er uiteraard maandag weer. Ik hoop dat jullie er een beetje begrip voor hebben dat er niet meer zoveel activiteit zal zijn op mijn blog. Wel blijf ik heel actief op Instagram en plaats ik dagelijks zo'n 2 tot 3 foto's - je kunt me altijd volgen op @laviededaphne :)

Related posts

16 reacties

 1. Ik snap je volkomen lieverd. Dit is veel belangrijker en gaat echt wel voor. Ik denk dat ik voor iedereen wel mag spreken als ik zeg dat ik/wij wil(len) dat je dit haalt!! Zet 'm op, you can do this!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede keuze meis! Ik zou er ook echt net wat minder tijd aan moeten besteden. Wel heel fijn eigenlijk, dat ze je zo'n traject bieden. Bij ons laten ze je maar een beetje aanmodderen.. en is het aan jezelf om hulp te vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaan voor die scriptie. Niet dat je leven instort als je het niet haalt, maar man oh man, wat is het toch mooier als je het wél haalt.
  Gelukkig wordt het leven na je scriptie eenvoudiger (en moeilijker tegelijkertijd Hmm.), dus bijt door, zet door, huil uit als het tegenzit, en grijp die begeleidingskans aan! Wees aardig voor je begeleider, neem eens een zakje pepernoten mee. Laat weten wat je dwars zit, en leg er ook voldoende van jezelf in.
  Laatste loodjes! Zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je een kanjer en dat weet je! Je bent niemand iets verplicht en je weet het. Je hoeft maar te appen en ik ben er. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk ook zeker dat je dit moet doen meid, je wilt dit gewoon halen en daar moet je nog even alles op alles voor zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel, heel veel succes voor je scriptie! Ik weet zeker dat je het kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Groot gelijk. Je scriptie moet nu inderdaad prioriteit zijn. Heel veel succes meid, je kan het! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap je maar al te goed! je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel begrijpelijk! Je moet er nu even helemaal voor gaan, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg begrijpelijk! Ik wens je veel succes met je scriptie! YOU CAN DO IT!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan me helemaal voorstellen dat het lastig is om je blog daadwerkelijk op een laag pitje te zetten maar dit is wel heel erg belangrijk. Ik heb mijn blog tijdens mijn tentamenweek ook echt op een laag pitje gezet.
  Ik wens je heel erg veel succes met je derde kans. Ik zal voor je duimen dat het dit keer goed komt. Ik hoop dat je nieuwe energie hebt gevonden om hier fris mee aan de slag te gaan. Veel succes meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik snap je heel goed, soms moet je gewoon even je blog laten en doen wat op dat moment echt belangrijk is. Dat had ik ook met mijn examenweek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is heel goed dat je je beseft dat je nu echt even alles op alles moet zetten voor je scriptie. Het is vervelend, maar wel nodig. Heel erg veel succes meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is juist belangrijk dat je op het juiste moment een stap terug neemt en niet wanneer het eigenlijk al te laat is. Dit is het moment en dan moet je het zeker doen. Je echte volgers bezoeken je toch wel en dat is waar je het voor doet. Je hebt iets heel moois opgebouwd en dat gaat echt niet in 1 klap weg als je even een blog break neemt of alleen iets post wanneer je er 100 procent achter staat. Dat siert je juist enorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat je minder gaat schrijven, maar heel begrijpelijk. Je scriptie is nu even veel belangrijker. Heel veel succes ermee, je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goede beslissing heb je gemaakt, school gaat nu toch echt even voor. Heel erg veel succes met je scriptie! ♥

  BeantwoordenVerwijderen