MAC Rebel

Toen ik ergens vorige week op Twitter las dat de online shop van Douglas 20% korting op bijna alle artikelen had, wist ik niet hoe snel ik ...


Toen ik ergens vorige week op Twitter las dat de online shop van Douglas 20% korting op bijna alle artikelen had, wist ik niet hoe snel ik mijn slag moest slaan. Huh, deed MAC ook mee, hoe dan? En ja hoor, voor ik het wist had ik al een aankoop gedaan met inderdaad de 20% korting. Vlak daarna werd dit foutje echter opgemerkt door Douglas en heeft helaas niet iedereen kunnen profiteren. Wat ik kocht? Een nieuwe lipstick!Ik moet bekennen dat ik stiekem toch wel héél erg blij was. 20% korting is niet niks, en vooral omdat MAC 'normaal gesproken' nooit meedoet met kortingsacties (oké, nu ook niet, maar toch), kon ik mijn geluk niet op. Lang twijfelde ik tussen twee lipsticks van de Viva Glam-collectie (1 en 3), maar toch koos ik voor een kleur die al net wat langer op mijn wish list stond: Rebel. En tja, wat kan ik zeggen over Rebel.. Wat een pareltje. Na wat research vond ik 'm nogal aan de donkerpaarse kant en was bijna bang dat 'ie wat weg zou hebben van Heroine van MAC (die is écht heel paars). Toch las ik in andere reviews dat de kleur wat meer roze of rood zou kunnen uitvallen, en dat er maar een lichte paarse ondertoon in te zien was. 


Van bloggers kreeg ik te horen dat Rebel wel iets weg zou hebben van KIKO 614, een kleur die tot op de dag van vandaag nog steeds het vaakst gebruikt wordt en absoluut behoord tot mijn all time favourites. Al zou het pigment van Rebel wel een stuk intenser zijn dan die van KIKO, maar ach, met een prijsverschil van zo'n 12,50 had ik ook niets anders verwacht.

 
Yep, inderdaad. Dat pigment is heel indrukwekkend: wat een kleur komt er vanaf! De kleur is inderdaad roze/rood met een paarse ondertoon, maar is gelukkig niet zo aanwezig zoals bij Heroine. Die kleur zou mij immers echt niet staan - of mij heel bleek maken - dus des te blijer was ik toen ik Rebel testte.


Hoewel het me heel wat moeite kostte om 'm netjes aan te brengen (vandaar de slordige lipstick op bovenstaande foto's), neemt dat niet weg dat ik de kleur ontzettend gaaf vind. Hij leek misschien eerst op KIKO 614, maar hij is een stuk minder baksteenrood en neigt meer naar het roze/paarse: iets wat ik nog helemaal niet heb in mijn verzameling!


Met z'n satin finish is de lipkleur niet intens glanzend, maar ook niet mat: een perfecte balans ertussen dus. Wel merk ik dat hoe langer ik de lipstick draag, hoe matter deze op mijn lippen wordt. Waar ik wel moeite mee had, is dat de lipstick ervoor zorgde dat je nogal snel velletjes of plekjes op mijn lippen ging zien!Mijn tevredenheid? 100% in orde! Een prachtige kleur voor naast mijn andere twee MAC lipsticks Diva en Craving en zeker een waardige derde aankoop. Ik betaalde slechts €15,60, maar de normale prijs van deze lipstick is €19,50. Met een beetje geluk komt er binnenkort weer zo'n fijne kortingsactie, maar dan in het vervolg niemand iets zeggen! (deal? :P)

Related posts

35 reacties

 1. Echt een super mooi en origineel kleurtje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh deze heb ik laatst ook toegevoegd aan mijn collectie! I'm in love!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super veel mazzel gehad met die kortingsactie dus! Mooie kleurtje, staat prachtig bij je blauwe ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mocht niets kopen van mezelf met die actie hihi... Hij is wel gaaf zeg, staat goed bij je blonde haren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geluk dat je hem met 20% korting kon kopen! Ik had laatst ook bijna Rebel gekocht, maar ging toen toch voor D for Danger. Als ik zo naar de foto's kijk, denk ik dat ik de volgende keer toch wel echt voor Rebel moet gaan hihi. Onwijs mooi kleurtje en hij staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, ik ging even D for Danger opzoeken en IK WIL IK WIL IK WIL!!!

   Verwijderen
 6. Ik ben echt gek op MAC Rebel. Het was mijn tweede MAC lipstick en draag hem nog steeds ongelofelijk graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, ik zeg nooit iets. Het is altijd jammer dat ze er toch achterkomen. Ik vind het een hele mooie kleur, die je voor een mooi prijsje hebt gescoord! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah oepsie, inderdaad niet iedereen bazuint het rond op Twitter of andere social media!

   Verwijderen
 8. Prachtige foto's weer. Mooi kleurtje ook, staat je super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat weer een bijzonder kleurtje! Ik ben nog opzoek naar een mooie wijnrode lipstick voor de feestdagen! Ik gok dat diva daar iets meer bij in de buurt komt! Rebel staat jou prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n mooie kleur! Ik wilde hem eerst ook maar na Diva had ik het idee dat ik voorlopig wel genoeg had aan m'n 8 MAC lipsticks.. nu dus niet meer. Need Rebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is zo mooi!! En hij staat jou ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is zo mooi! Staat je prachtig schat! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaah, ik vind hem zó mooi! Hij staat je heel erg goed. Deze gaat ook op mijn wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wauw, prachtige kleur.! ♥ hij knalt van mijn scherm xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oehhh...prachtige kleur, staat je erg mooi :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooohh Daphne, hij staat je echt ge-wel-dig! Rebel is ook echt my fave. Love it <3

  BeantwoordenVerwijderen