La vie de Daphne - Parijs, Scriptiebegin & Lunchen

Ja, ik heb absoluut getwijfeld of ik deze photo diary wilde delen. Dit omdat deze vol zal staan met Parijsfoto's en met het oog op de...

Ja, ik heb absoluut getwijfeld of ik deze photo diary wilde delen. Dit omdat deze vol zal staan met Parijsfoto's en met het oog op de gebeurtenissen van afgelopen vrijdagavond leek het me misschien pijnlijk of niet toepasselijk om foto's van de stad te delen. Toch wil ik geen stempel laten drukken op het weekend dat ik daar samen met mijn vriend heb gehad en zullen het dan ook alleen foto's van de Parijse architectuur zijn. 


Parijse gebouwen, balkonnetjes, bloemen en ramen: ik kan er echt uren naar kijken en ik heb bijna spijt dat ik niet 100 foto's meer heb gemaakt. Iedere straat heeft wel iets eigens, en ik vind het ook heel erg bijzonder om zoveel verschillen te zien. Zo was deze 'witte' muur van appartementen in de wijk Montmartre, en de sierlijke balkonnetjes op de rechter foto vlakbij Gare du Nord.

Het enige (ja, echt) wat ik gekocht heb in Parijs zijn 4 souvenirtjes. Drie sleutelhangers (want ja, voor één euro kun je ze niet laten liggen) en een grotere Eiffeltoren. Vind het erg leuk om ze als 'prop' te gebruiken bij mijn Instagram-foto's of voor productfoto's!

Een foto van de 'echte' Eiffeltoren kan natuurlijk ook niet ontbreken, en ik moet toegeven dat ik op deze herfstachtige foto stiekem wel erg trots ben. Ik heb afgelopen week meerdere keren geprobeerd om met de hashtag '#topparisphoto' uitgekozen te worden om op het Instagram-account van Topparisphoto te komen, maar dit is me helaas niet gelukt. Wat zijn er veel mensen die prachtige foto's delen zeg!

Dinsdag was een beetje een regeldagje. Ik verstuurde één van mijn oude schoolboeken, maakte een ritje langs de apotheek en deed ook nog boodschappen. Daarbij mailde ik school voor de zoveelste keer of ze al meer weten over mijn rooster voor de scriptiebegeleiding en of de examencommissie zo snel mogelijk het formulier voor mijn derde kans kan ondertekenen. Het begint nu allemaal wel erg lang te duren. Tijdens het boodschappen doen nam ik ook nog overheerlijke choco-mousse taartjes mee. Heerlijk!

Toen plots dinsdagavond op Twitter verscheen dat Douglas 20% korting op hun webshop had, kon ik het niet geloven dat daar ook MAC tussen zat! Ik koos snel een lipstick uit en had nog nét geluk; het scheen namelijk een foutje te zijn van Douglas, want MAC doet normaal gesproken nooit mee met kortingen. De anderen die iets wilden bestellen, betaalden helaas gewoon de normale prijs!

Hoewel ik normaal vaak op dinsdagavond andere plannen heb, had ik nu wel een keer tijd voor een extra dansles. Van 21.15 tot 22.15 klinkt nogal laat, maar ach: het was erg fijn om alles te kunnen herhalen. Zoals je ziet waren we ook helemaal niet met zoveel!

Een andere foto van Parijs waar ik erg trots op ben is deze van het Louvre. Ik kwam er later achter dat de kleine piramide NET niet in het midden zit, maar ik vind de architectuur van dit gebouw prachtig! Het lijnenspel vind ik erg goed uitkomen op deze foto (maar helaas is 'ie weer niet uitgekozen voor op Topparisphoto)

Mijn woensdagmiddag was lekker rustig, ik nam weer één van mijn overheerlijke chocomoussetaartjes en bereidde me voor op een avondje werk. Het zou enorm rustig worden die avond en mijn baas beloofde me van tevoren al dat we vroeg klaar zouden zijn.

Ook maakte ik nog snel dit kiekje voor op Instagram met de tekst: 'I could watch (and post) all these photos forever'  En ja, dat is echt zo. Ik kan urenlang staren en scrollen door al mijn Parijs-foto's, dagdromen over hoe fijn het er was en hoeveel geluk we hadden met het weer. Zelfs de metroplattegrond vind ik heerlijk om helemaal uit te pluizen en te zien waar we allemaal langs zijn gereisd.

Omdat ik vroeg begon met werken, moest ik ook vroeg eten. Al om 16.30 zat ik aan een zelfgemaakte cheeseburger. Oh zo slecht, maar echt OH-zo lekker.

En de werkavond zelf? Inderdaad de rustigste avond die ik tot nu toe heb meegemaakt. Een andere collega van me is slechts 2 uurtjes komen helpen, maar ik heb het meeste van 17.30 tot 23.00 alleen gedaan. Ook wel eens fijn om eens niet te hoeven stressen!


Woensdagavond na mijn werk ging ik een nachtje slapen bij mijn vriend, en de volgende ochtend besloten we weer lekker uitgebreid te ontbijten met lekkers van de Turkse bakker. Ook zou die donderdag mijn Douglas-bestelling binnenkomen waar ik natuurlijk érg benieuwd naar was. Snel richting mijn huis dus!

En jaaa, het pakketje was er. WAUW, wat een beauty is 't toch! Binnenkort komt er een artikel over online.

Vrijdag werd de dag die ik had ingepland om weer eens een voorzichtig begin te maken met mijn scriptie. Ik had weinig zin om een tosti in de pan te bakken, en omdat vissticks altijd net wat makkelijker zijn (puur uit luiheid eigenlijk, want kaas, salami en boter pakken is natuurlijk véél te veel werk. Haha), koos ik er lekker voor om deze op m'n brood te doen. Een lekkere lunch dus!

En daar ging ik dan. Ik wilde nog niet gaan typen, maar ik wilde opschrijven hoe ik van plan was om hoofdstuk 1 beter te gaan verantwoorden en te gaan verbeteren. Een erg lastige opgave, maar dat schrijven werkt wel. Ik merk dat de motivatie nog ver te zoeken is en dat ik er écht allemaal geen zin in heb, maar helaas moet het toch gebeuren. Voor ik het weet is het weer zover.. Vanaf nu moet ik dus iedere vrije dag weer even eraan zitten.

Tussen mijn scriptie door lakte ik ook alvast mijn nagels in de kleur Mademoiselle van Essie. Een mooie, neutrale kleur die ook heel geschikt is voor in het restaurant waar ik werk.

Ook behaalde ik het leuke aantal van 1111 volgers, waarna er net na het maken van deze printscreen weer 3 afgingen (ugh, zul je altijd zien :P)
's Avonds kwam mijn vriend na zijn werk naar me toe. We zouden later op de avond nog wat drankjes in de stad gaan doen en keken bij mij op de bank nog wat tv.

Maar wat toen gebeurde, was verschrikkelijk. Terwijl we keken naar RTL Late Night, werd de uitzending abrupt verstoord door de gebeurtenissen die zich aan het af waren spelen in Parijs. In mijn favoriete stad, waar ik 5 dagen ervoor nog twee uur lang op een terras had doorgebracht, bij de Eiffeltoren had gewandeld en geluncht had op de Champs Elysées. Bizar en echt onwerkelijk. En daarbij ook nog eens verschrikkelijk.

Het liefst wilde ik wel naar het nieuws blijven kijken, maar uiteindelijk verplaatsten we ons toch maar naar de stad. Daar stond de TV ook al aan, waar alles live uitgezonden werd. Ik moet toegeven dat ik toch iedere keer Nu.nl zat te checken voor updates. Wie weet hoe lang dit nog kon gaan duren en wie weet wat die vreselijke IS nog meer van plan was.. Ondertussen kreeg ik een hoop berichtjes van mensen die nog wilden weten of ik al thuis was (want ja, ik postte immers nog steeds veel Parijs-foto's op Instagram) en berichtjes van mensen die blij waren dat ik er nu niet zat.


De volgende dag vond ik de oorbelletjes die ik van Joyce & Bernadet kreeg erg toepasselijk. Ove-ral op social media stond het bomvol met de eerbetoon-berichtjes en foto's aan de inwoners en slachtoffers van Parijs.

Poeh, je gaat jezelf dan toch altijd afvragen: 'wat als dit een week eerder was?' Niet te lang bij stil staan, maar ik moet toegeven dat ik echt niet had geweten wat ik gedaan zou hebben. Stel je toch voor dat je daar hoopt een leuke tijd te hebben, maar dat het zo afschuwelijk wordt gemaakt om daar te zijn.


Zaterdag kwam ook mijn bikini - die ik inderdaad al een tijdje in huis heb - online. Wat een beauty is 't toch; ik kan niet wachten tot de zomer!

Hoewel ik al twee dagen bizar veel spierpijn had vanwege het dansen, stond er toch weer een avondje werken op de planning. En wat voor één. Bij binnenkomst stond de bazin al met stress in d'r ogen te vertellen dat het 'HEEL druk' zou gaan worden die avond. En dat hebben we inderdaad allemaal geweten. Het schijnt opnieuw de drukste dag ooit te zijn geweest (goh, ik heb al veel 'drukste dagen ooit' meegemaakt ondertussen, haha!) en ook de beste prestatie van het team. Dat moest stiekem wel een beetje gevierd worden met wat wijntjes na het werken. Rond half 2 ging ik ook nog met wat collega's de stad in, waar het in het café waar we waren bloedheet was. Rond kwart voor 3 zochten mijn vriend (die me op kwam zoeken) en ik onze fiets op en gingen we door de herfststorm naar huis.


Ai, twee korte nachtjes en ook deze zondagochtend wilde ik 'op tijd' (lees: 11.00) eruit omdat mijn vriend en ik hadden afgesproken om te lunchen. Voor deze lunch brachten we ook nog een bezoekje aan zijn oma (die ik nog nooit had gezien, oeps). Pas om 14.45 schoven we aan bij een restaurantje waar we nog nooit samen waren geweest. Mijn carpacciosalade was HEERLIJK!

Na de lunch kreeg ik helaas erg veel hoofdpijn en heb ik de rest van de avond een beetje op bed gehangen, alles bijgelezen over Parijs en ben ik op tijd gaan slapen. Nu weer een frisse, nieuwe week. Een week waarin ik hopelijk weer wat dingetjes kan gaan doen aan mijn scriptie!

Related posts

16 reacties

 1. Jouw mooie foto's laten wel weer zien wat een prachtige stad Parijs kan zijn, zonder alle narigheid en de sfeer die er nu zal hangen. Hopelijk wordt Parijs ooit weer de oude, zonder angst. Wat een geluk trouwens met die lipstick, ik was helaas te laat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meis, maak je geen zorgen over de foto's. Zoals Simone zegt laat jij juist zien hoe mooi Parijs is zonder alle narigheid! Jammer dat je foto's telkens niet worden uitgekozen want ze zijn prachtig! MAC rebel staat al heel lang op mijn wishlist dus ik ben ontzettend benieuwd naar je review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooie foto's heb je gemaakt! Inderdaad verschrikkelijk in Parijs :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je foto is inderdaad prachtig van de Eiffeltoren. Ik ben net als vele sprakeloos wat er afgelopen vrijdag is gebeurt en ben bang voor wat er nog gaat komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieverd maak je geen zorgen, je bent een kanjer en je hebt een heerlijke tijd gehad in Parijs. Het doet alle narigheid even vergeten. Het wil niet zeggen dat je er niet bij stil staat.

  Dikke knuffel <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's! En ja, dat van Parijs is gewoon werkelijk verschrikkelijk. Gelukkig maar dat je het weekend ervoor zat.. Ik had een paar weken geleden wel bijna een weekendje Parijs geboekt voor het afgelopen weekend. Ik zou dan zelfs in mijn eentje gaan. Blij toe dat ik toch niet ben gegaan, wat had ik in mijn broek gescheten van angst...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit zijn prachtige foto's die je juist moet delen! Wij leven nu allemaal mee met de mensen in Parijs en ook hiermee laten we dat weer zien. Wat jammer dat je foto's niet zijn uitgekozen, want ze zijn echt perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie foto's en juist goed dat je ze deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De gebeurtenissen in Parijs drukken wel een beetje een stempel op de afgelopen week, maar alles gaat gewoon door. Je foto's zijn zoals altijd heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's van Parijs en zo wilt iedereen parijs het liefst ook blijven herinneren !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blij dat je terug bent meis, wat kijk je daar dan dubbel op terug zeg.. wauw. om rillingen van te krijgen! Oh ik at ook altijd vissticks heerlijk op een wit bolletjes en done! jammer genoeg werk ik nu dus ik eet gewoon met het ''prakkie'' van mijn ouders mee! en carpaccio lust ik ook sinds kort en neem ik nu als ieder voorgerecht yummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele mooie foto's van Parijs, gelukkig was je op tijd terug. Wel een enge gedachte! Ik vind het juíst mooi dat ze je deelt, zo zien we Parijs zoals ze hoort: als de stad van de liefde! X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het zo erg wat in Parijs is gebeurd. Ik word er eigenlijk een beetje bang van, want nu heb ik hele tijd zoiets wanneer zouden ze dan hier wat gaan doen. Maar hele mooie foto's van Parijs! Ik hoop dat het je nog lukt dat je word uitgekozen want het is echt een hele mooie foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heftig he van Parijs... maar inderdaad ik geef je groot gelijk om ze te posten! Je hebt een geweldig weekendje gehad en dat moet een mooie herinnering blijven. En wauw die mac lipstick is echt preeetty! <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige foto's van Parijs, ik geef je gelijk dat je de foto's deelt zo zien we Parijs zoals ze hoort een gezellige mooie stad :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan de gebeurtenissen van Parijs nog altijd niet omvatten. Je foto's van de Eiffeltoren en het Louvre zijn zeer mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen