Even een kort berichtje over mijn opa

Hoewel ik in mijn vorige post nog zei dat ik zondagavond vroeg was gaan slapen en klaar was voor een frisse week, had ik eigenlijk geen i...

Hoewel ik in mijn vorige post nog zei dat ik zondagavond vroeg was gaan slapen en klaar was voor een frisse week, had ik eigenlijk geen idee wat me toen nog te wachten stond. Mijn lieve opa was zondagmiddag opgenomen in het ziekenhuis, en die avond hebben mijn oma, mijn moeder, vader en mijn broertje over hem gewaakt. Mijn moeder, vader en ik tot ongeveer tien voor half 2 's nachts, en mijn broertje samen met mijn oma de hele nacht.

De volgende ochtend werd ik wakker gebeld met het plotselinge nieuws dat hij om 11.19 zijn laatste adem had uitgeblazen. Het is allemaal zo ontzettend snel gegaan en het leek tijdens zijn laatste minuten zelfs om seconden te gaan. 

Het is naar om iemand te moeten verliezen; en met name omdat ik dit zelf nog nooit in mijn naaste omgeving heb meegemaakt. Toch weet ik dat mijn opa al ontzettend lang aan het vechten was tegen een verschrikkelijke longaandoening, en dat hij de laatste tijd steeds verder achteruitging. De laatste drie jaren was hij al een aantal keren opgenomen geweest en heeft hij ook een tijd in een revalidatiecentrum doorgebracht. In zijn laatste uren heeft hij (gelukkig) geen pijn meer gehad of gevoeld en is hij op een vredige manier heengegaan.

Hij zal in mijn gedachten blijven als iemand die alles uit zijn leven heeft gehaald wat erin zat en iemand die altijd voor een ander klaar stond. De laatste jaren heeft hij absoluut ontzettend zijn best gedaan en is hij altijd heel sterk gebleven. Mijn opa was niet alleen een supertoffe opa, maar ook een lieve vader, schoonvader en natuurlijk de man van mijn oma voor maar liefst 53 jaar lang (absoluut méér dan een gouden echtpaar dus)

Ik hoop dat mijn opa nu eindelijk zijn rust gevonden heeft. Wat nu blijft zijn hele mooie herinneringen <3

Related posts

25 reacties

 1. Ik vind het zo erg :( Veel sterkte lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. <3 forever together, never apart, maybe in distance but never by heart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh, heftig, Daphne. Ontzettend veel kracht voor jou en jouw familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een keer heel veel sterkte meis, ook voor je familie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heftig :( heel veel sterkte voor jou en je familie meiss !<3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend! Heel veel sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi geschreven Daphne! Nogmaals gecondoleerd en heel veel sterkte X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi geschreven! Gecondoleerd en sterkte! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahhhw meis, wat ontzettend verdrietig. :( Heel veel sterkte! Ik weet hoe ontzettend pijnlijk dit is. Mijn lieve opa is nu alweer 2,5 jaar geleden overleden en ik mis hem ontzettend vaak. Je hebt mooie woorden over je opa geschreven. Heel veel sterkte en een dikke knuffel voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen