La vie de Daphne - Afstudeerstress, Drukte & Flatlays

Na een emotionele week die voor mij in een oogwenk is voorbij gevlogen begon maandag een frisse, nieuwe start. Eentje waarvan ik hoopte dat...


Na een emotionele week die voor mij in een oogwenk is voorbij gevlogen begon maandag een frisse, nieuwe start. Eentje waarvan ik hoopte dat ik mijn motivatie en concentratie weer een beetje terug zou krijgen en eentje die in het teken stond van drie avonden werken. Hoe ik deze week verder nog beleefde, zie je in deze photo diary!


De afstudeer/scriptiestress begint nu echt toe te slaan. Maandag zou ik weer een start gaan maken met alles, en ik zie er als een berg tegenop. Snel nog wat motivatie-food en aan de slag!

Dagen bestaan uit de weg vinden in Den Haag, regen, kou, frustratie, door de bomen het bos niet meer zien en vooral héél veel angst. Angst dat ik deze keer weer niet ga halen. Die allerlaatste keer. Er gaat per dag geen uur voorbij dat ik niet aan het moment heb gedacht dat die derde kans gewoon de laatste is.

En aan dat reizen moet ik ook echt weer wennen! Ik moet de komende weken niet in Rotterdam naar school, maar nog een stukje verder: Den Haag! Zo zie je nog eens wat stations..

Nee, ik maak niet alleen maar foto's als ik aan mijn scriptie werk, maar soms vind ik de manier hoe ik alles op mijn bureau neer'gooi' bijna fotogeniek, haha! Wat is het moeilijk om geconcentreerd en gemotiveerd te blijven als er constant negatieve gedachten over die laatste kans door je hoofd gaan. Bah..

Woensdag stond ook weer in het teken van een werkdag. Nadat ik een hoop heb geschrapt en structuur heb aangebracht in mijn scriptie moet ik me dan toch echt klaar gaan maken. Omdat mijn parfum tegenwoordig op is (meh.. zo jammer!) maar toch lekker wil ruiken, smeer ik me altijd lichtjes in met een body butter. Binnenkort wil ik toch weer een nieuwe gaan aanschaffen. Iemand nog aanraders?

Die woensdagavond werken was voor mij echt dramatisch. Ik stond onverwacht alleen en in mijn ogen was het écht te lastig om dat voor elkaar te krijgen met een tafel van 13 vrouwen en nog 5 andere tafels van tussen de 3 en 6 personen. Vooral omdat ik in een all you can eat tapas-restaurantje werk en mensen dus zoveel gangen als ze willen mogen bestellen, ben je gewoon de hele tijd aan het lopen. Ik voelde me echt niet fijn erover, maar liet dit gelukkig zo min mogelijk merken. Toen ik eenmaal in bed aanbelandde kon ik er ook nog niet eens door slapen, bah.. Hopelijk gebeurt dit niet meer!

Donderdag verdiepte ik me eerst in het fotograferen van 'flatlays', omdat ik het toch altijd wel een hele uitdaging vind om mooie composities te maken en daar een zo mooi mogelijke foto van te maken. Gelukkig heb ik er al een aantal kunnen maken waar ik redelijk tevreden over ben. Deze met een aantal van mijn favourites zat helaas wat anders in mijn hoofd, maar ach: voor alles een eerste keer.

En yep.. scriptie-time. Maar langer dan 2/3 uurtjes (en dat is dan nog niet eens aan één stuk door) houd ik het gewoon niet vol. Al die afleidingen..

Vrijdag begon ik de dag met het maken van een flatlay die ik wel helemaal geslaaagd vind. vooral omdat één kleur er helemaal uitspringt en de rest gewoon neutraal blijft vind ik 'm best goed gelukt! Binnenkort wil ik er een artikel over maken :)

's Middags was het tosti-tijd! Heerlijk om ze lekker in de pan te bakken!

Tussen mijn slechte concentratie door maakte ik ook nog wat foto's met mijn nieuwste MAC lipstick: Rebel. Ik denk dat deze lipstick toch wel één van mijn favorieten gaat worden. Wat een bijzondere en aparte kleur!

Vervolgens was het weer tijd om me klaar te maken voor de volgende werkdag. Een avond die in vergelijking met de zaterdag erop nog wel mee zou vallen, hoewel het restaurant toch echt weer volgeboekt was. 

Het was heel druk, maar zeker niet onmogelijk. We stonden gelukkig deze keer met meer dan genoeg mensen en omdat we met zoveel personeel waren, waren we ook op tijd klaar! Om precies kwart over 12 zat ik al lekker aan een wijntje aan de bar.

En slechts vijf minuten later kwam daar ook nog een stukje taart bij! We hebben namelijk de leukste restaurant-verkiezing gewonnen en toevallig zit twee deuren verder een bakker die voor een overheerlijke slagroomtaart heeft gezorgd. Yum!

Mijn weg vervolgde ik daarna in een café met mijn vriend. We zien elkaar nu helaas weer een stuk minder door alle stress en drukte waar ik weer ontzettend aan moet wennen, dus een avondje drankjes doen (of eigenlijk: nachtje) kwam even goed uit. En hoe sluit je die beter af dan met ... pizza! Oh zo slecht na dat grote stuk taart, maar hé: het mag!

En ja, dit was de tijd dat ik in bed belandde. Veel later dan ik eigenlijk in gedachten had, omdat ik zaterdag nog goed aan mijn scriptie wilde gaan zitten. Je kunt misschien al raden dat ik veel te laat wakker werd.. 

Werken aan mijn scriptie ging dus weer erg moeizaam. Ook omdat vrijdagavond al is verteld dat zaterdagavond bijna Mission Impossible zou worden qua drukte op het werk, begonnen de zenuwen al vroeg. En ja, natuurlijk ook weer die spanning dat ik nog zoveel aan die rotscriptie in korte tijd (of ja, tussen alle drukte door) moet veranderen. Zo ontzettend vervelend! Gelukkig vertelde die dag een vriendin me dat alle kleine beetjes helpen, en inderdaad 'small steps to big things' (hopelijk die diploma!)

Ook stofte ik nog mijn oude camera's wat op en viel het me op hoe bijzonder het hele mechanisme aan de bovenkant er eigenlijk uitziet. Zoveel knoppen en dingen, wauw! Erg gaaf als alles er zo ouderwets uitziet.

En oh, dat over zaterdagavond klopte. Opnieuw de drukste avond ooit (hoe vaak ik dit ondertussen al heb meegemaakt is ook alweer niet meer op twee handen te tellen, haha!). Pas om half 2 klaar en om 2 uur kwam ik oververmoeid bij vriendlief aan. 


Zondag werden we dan ook zonder schaamte pas om 12.10 wakker en hebben we uiteindelijk ons briljant bedachte plan van vrijdagavond om zondag te gaan lunchen in de stad ook daadwerkelijk voortgezet. Iets met "A Sunday well spent brings a week of content." dus :)

En de lunch was uiteraard weer heerlijk. Hoe kan dat ook anders met mijn favoriete gerechtje ever: carpaccio! Ik heb me er echt helemaal vol aan gegeten, haha :)


We trotseerden na de lunch ook nog eens een fikse herfststorm door een ritje stad erachteraan te plakken. Ik scoorde bij één van de drogisterijen ein-de-lijk een Blushing Heart van I Heart Makeup die ik al heel lang op mijn wish list had staan. Binnenkort natuurlijk een uitgebreide review over dit pareltje!

Nadat we uit de stad terugkwamen, kwam een flink inkakmomentje. Het drukke werkweekend hakte er bij mij echt in en na zo'n anderhalf uur op bed te hebben doorgebracht met thee en Catfish, reden we weer richting Bergen Op Zoom. We gingen namelijk weer een hapje eten bij de vader van mijn vriend, waar we weer ontzettend werden verwend met een 3(!) gangenmenu. En yep, het dessert was mijn absolute favoriet: chocoladetaart. Helaas zat ik al zo vol van het voor- en hoofdgerecht dat ik er maar weinig van heb gegeten, maar een chocoladefreak zal ik altijd blijven!

Deze week wordt echt weer even bikkelen. Ik merk dat ik echt ontzettend veel moeite heb met mijn scriptie en dat ik lichtelijk wanhopig begin te worden. Ik moet echt deze week mezelf even ertoe zetten om mijn telefoon en desnoods internet uit te schakelen zodat ik op één ding gefocust blijf. Ik vind het lastig, echt bijzonder lastig.. Hopelijk lukt het me!

Related posts

15 reacties

 1. Het is ook niet makkelijk, zo'n scriptie. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken! Misschien is je internet uitzetten inderdaad een ideetje, al doe je het 2 uurtjes zodat je dan kan bikkelen. En inderdaad: alle kleine beetjes helpen. Ik duim voor je <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! <3 Toevallig zei iemand die ook Joyce heet dat 'kleine beetjes helpen', haha!

   Verwijderen
 2. Je flatlays zijn zoooo mooi, leuk dat je er een artikel over gaat maken. Je gevoel over je scriptie komt precies overeen met mijn gevoel. Aan de ene kant wil ik het heel positief in zien en werk ik er heel gemotiveerd aan (ook nooit langer dan een paar uur achter elkaar) en de andere kant denk ik de hele tijd ja maar, ja maar, ja maar.. klote scripties..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeyyy dankjewel! Ja, jij bent intussen de enige in blogland bij wie ik altijd hetzelfde lees als hoe ik me voel, echt ontzettend toevallig en ergens vind ik het ook zelfs 'fijn' dat ik niet de enige ben die zo hard nog moet werken. Wij komen er wel, kom op!!

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry. Ben net wakker en er nog niet bij met m'n hoofd, ik ga dit nog een keer proberen haha. Ik ben het met Simone eens, wat leuk dat je er een artikel over gaat maken! Ik duim trouwens nog steeds voor je lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat lijkt een scriptie mij toch hectisch. Gelukkig heb ik dat nog even niet (hallo mbo!). Ik ben wel erg benieuwd naar je artikel over flatlays, wil daar zelf ook mee gaan oefenen :) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah lucky you; soms zou ik echt wel willen dat ik eerst een MBO opleiding had gedaan hoor.. Ik word gek van al die scriptie stress!

   Verwijderen
 6. Lijkt me zo lastig, die periode rondom de scriptie. Wel hele gave foto's heb je gemaakt! Succes nog eventjes x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooo meis wat voel ik met je mee: ik kan me zo goed voorstellen dat je ontzettend angstig bent voor alles wat met je scriptie te maken heeft. Zijn er geen klasgenootjes die het wel gehaald hebben en die je willen helpen of die hun scriptie naar je op willen sturen als voorbeeld? Ik zal echt voor je duimen! <3
  En qua geurtjes: loop de Kruidvat/Etos/Zara in en trakteer jezelf op een low budget maar super lekker geurtje. Bij de Kruidvat heb je een dupe van La Vie Est Belle, bij de Zara van Flowerbomb en bij de Etos heb je ook ontzettend lekkere nieuwe geurtjes. Het gaat je niet meer dan €15,00 kosten en je verdient wel een fijn cadeautje tijdens deze lastige tijd. Heel veel succes meis, je kan het! Zet 'm op. De laatste loodjes wegen het zwaarst (daar weet ik ook alles van).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah ik werd echt helemaal blij van deze reactie! Ik ben inderdaad van plan mezelf binnenkort eens te verwennen voor extra motivatie; en zo'n mooi geurtje zou inderdaad prima zijn <3

   Verwijderen
 8. Lastig he die periodes met je scriptie, alles komt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ontzettend lastig, vooral met dat stomme weer er ook bij, bah!

   Verwijderen