December Goals

Yay! Het is alweer december, de allerlaatste maand van het jaar. En om toe te geven: ook met stip op nummer één de allerdrukste. Er staat...

Yay! Het is alweer december, de allerlaatste maand van het jaar. En om toe te geven: ook met stip op nummer één de allerdrukste. Er staat zoveel op het programma en er is ook zoveel wat ik in een maand tijd voor elkaar wil krijgen, dat ik het even op een rijtje heb gezet. Mijn doelen voor december lees je dan ook in dit artikel!

Zo ver mogelijk komen met mijn scriptie
Elf januari. 11. Januari. Je leest het goed. Dat is alweer mijn nieuwe inleverdatum. En dat is bi-zar snel. Vooral nu ik merk dat dagen en weken ook al voorbij vliegen. Eigenlijk moet ik er dus voor zorgen dat ik het deze maand allemaal af krijg, zodat ik in de eerste week van januari alleen nog maar de puntjes op de i hoef te zetten. 9 december moeten de eerste drie hoofdstukken af zijn, en gelukkig ben ik daarmee al een heel stuk op weg. Ik hoop zo erg dat het allemaal in die korte weekjes lukt..

Alles uit kerst halen wat erin zit
Voor wie in de horeca werkt is het een bekend fenomeen: werken met kerst. En lang ook. Hoewel ik heb aangegeven dat ik maar één dag kan werken, ben ik bang dat dat ook een hele lange en zware dag wordt. Ik heb onlangs te horen gekregen dat het dit jaar drukker wordt dan ze eigenlijk hadden verwacht. Buiten deze werkdag wil ik natuurlijk ook genieten van het samenzijn met iedereen én natuurlijk cadeautjes scoren voor een aantal hele lieve mensen!

Spullen verkopen
Schoolboeken, oude schoenen met een hoge hak die ik nooit meer draag, oude sieraden en kleding: het kan in principe allemaal de verkoop in. Met alles wat nog op mijn wish list staat kan ik dat beetje extra geld als opbrengst goed gebruiken. Binnenkort maar eens op zoek naar spullen waarvan ik zeker weet dat ik er een ander nog blij mee kan maken dus!

Oud & Nieuw
Vorig jaar oud en nieuw liep helaas volledig in de soep, dus dit jaar wil ik het natuurlijk wel helemaal goed doen. Feesten, heerlijk eten, cadeautjes, drankjes en uitgaan bij een ontzettend leuke New Years Party: alles komt die avond als het allemaal goed gaat voorbij (en de planning is gelukkig al in volle gang!)

Genoeg rusten
Tussen alle ritjes naar school, de lange en zware werkavonden en het werken aan mijn scriptie door vind ik het ook erg belangrijk om op tijd mijn rust te pakken. Ik ben sowieso van plan om niet meer zo laat richting bed te gaan (oké, op werkavonden waar ik pas tussen 12 en 1 of zelfs later klaar ben is dit gewoon niet haalbaar), en er ook op tijd weer uit te komen. Elke dag telt! En oh, met rusten bedoel ik natuurlijk ook gewoon leuke dingen doen, zoals lunchen buiten de deur, een avondje bijkletsen of een dagje films kijken :-)

Kwalitatief goede artikelen neerzetten
Hoewel dit sowieso een algemeen doel is voor mijn blog, wil ik er tot aan het inlevermoment van mijn scriptie goed op letten dat ik niet iets op mijn blog plaats waar ik niet helemaal tevreden over ben. Dan zou dit betekenen dat ik ergens tijd aan heb besteed die ik beter aan mijn scriptie had kunnen besteden (waar ik de vorige keer nogal vaak last van had, oeps..) Ik gaf al aan dat ik minder artikelen wilde plaatsen, maar alles wat ik ga plaatsen, moet dus wel van kwalitatief redelijk hoog niveau zijn!

Shoppen!
Wauw, ik merk dat ik al veel te lang mezelf niet meer heb verwend met mooie nieuwe kledingstukken, make-upjes of andere fijne verzorgingsproducten. Een dagje shoppen staat dus nog sowieso op mijn doelenlijstje (maar wanneer? Geen idee..), net als een heleboel cadeautjes scoren voor kerst en oud en nieuw!

Fotograferen verbeteren
Wanneer ik mijn Instagram-feed bekijk, ben ik vaak nog steeds niet helemaal tevreden over de scherpte van mijn foto's. Ook de helderheid vind ik soms nogal 'overbewerkt' en ik wéét dat een fotolamp/softbox hiervoor een goede oplossing zou kunnen zijn. Omdat er dus minder artikelen komen, wil het niet zeggen dat ik minder met Instagram ga doen. Ik maak er dus nog steeds een uitdaging van om iedere dag zo mooi mogelijke foto's te delen!

Opruimen en opschonen
En dan heb ik het over zowel mijn kamer als mijn laptop. Ik wil zoveel mogelijk rommeltjes in mijn kamer proberen weg te gooien of in dozen te stoppen zodat alles er zo 'clean' mogelijk uitziet en alles ook uit het zicht verdwenen is. Ik merk dat ik dagelijks wel iets in mijn handen heb waarvan ik denk: 'wat doe ik er nog mee?' En hetzelfde geldt voor mijn laptop. Met amper een jaartje oud is mijn Macbook al aardig langzaam geworden door alle onzin die er op te vinden is. Prioriteiten stellen en een hoop de prullenbak in dus!

Related posts

13 reacties

 1. Hele mooie doelen, wel veel hoor! Hoop dat je tijd kunt maken voor de leuke dingetjes, zodat het toch nog een echte decembermaand wordt. Ik ga voor je duimen in nu én in januari!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie doelen! Ik vind dit altijd erg leuk om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige doelen. Het nemen van rust en de doelen op bloggebied kan ik mij volledig in vinden. :-) En helaas ook in het scriptiedoel, hihi. Ik moet 9 december een conceptversie inleveren. Man, stressen! Heel veel succes met jouw scriptie. Je kan het! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele fijne doelen! ik ga ook alles uit kerst halen wat erin zit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat is een flink lijstje met doelen! Ik heb mij altijd al afgevraagd hoe mensen in de horeca het toch doen met de kerst, lijkt mij echt onwijs druk. En dingen in de verkoop gooien is eigenlijk ook wel iets wat ik op mijn lijstje mag zetten. Extra centjes zijn altijd welkom. Succes deze maand! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je leuke doelen! Ik weet zeker dat die van je scriptie gaat lukken! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie goals! Ik moet ook echt dingen gaan verkopen, want ik heb echt teveel rotzooi. Ik denk dat ik daar na de feestdagen maar mee ga beginnen haha. Die scriptie komt helemaal goed, I can feel it! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke doelen heb je mop! Met de verkoop van je spullen kun je vast weer wat moois ervan kopen. =D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt mooie doelen voor jezelf gesteld! Als je je spulletjes verkoopt dan heb je meer geld om te shoppen! Win-win situatie dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie goals! Gaat je vast en zeker lukken, succes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. BAM! Dat zijn nog eens goals! Wel veel voor in één hele drukke feestmaand, hihi! Zorg ook voor tijd voor jezelf, zodat je in januari weer kunt knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt mooie doelen en ik weet zeker dat het je gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik weet dat het je gaat lukken en heb je een kleine break down, je weet me te vinden. Ik vind je onwijs sterk <3

  BeantwoordenVerwijderen