Afstudeerupdate

Na het niet behalen van mijn scriptie-herkansing stortte mijn wereld even ineen. En daarbij kwamen ook nog eens honderd vragen. Heb ik no...

Na het niet behalen van mijn scriptie-herkansing stortte mijn wereld even ineen. En daarbij kwamen ook nog eens honderd vragen. Heb ik nog wel recht op een derde kans? Moet ik een andere opdracht verzinnen? Krijg ik dezelfde examinator? Word ik begeleid? Wat is mijn feedback? Is al het werk voor niets geweest? Gelukkig zijn de meeste van deze vragen ondertussen al beantwoord. Vandaag even een update!

Derde kans
Bij het aanvragen van mijn derde kans werd ik eerst van het kastje naar de muur gestuurd. Dan moest ik weer naar die persoon mailen, dan weer mijn verzoek sturen naar de examencommissie en vervolgens moest ik opeens een officieel formulier hebben dat ondertekend is door mijn examinator, begeleider en de examencommissie. Zucht. Dit zou nog wel eens erg lang kunnen gaan duren. Gelukkig heb ik het na wat over-en-weer gemail met mijn examinator en begeleider voor elkaar gekregen dat zij met mijn derde kans akkoord gingen. Beiden vinden ze mijn scriptie te repareren, maar wel onder intensieve begeleiding. Top! Ik heb op het moment van schrijven alleen nog geen handtekening en akkoord van de examencommissie, maar ik denk niet dat zij nu nog snel 'nee' zulen zeggen.

Andere opdracht?
Nee, gelukkig hoef ik voor nu nog geen andere opdracht te doen. Deze derde kans is eigenlijk bedoeld als laatste kans. Het wordt inderdaad wel een ander verhaal wanneer ik de derde kans weer niet haal. Dan gebeurt eigenlijk waar ik heel erg bang voor ben: letterlijk alles opnieuw.

Dezelfde examinator?
Afgelopen donderdag heb ik op school te horen gekregen dat ik een andere examinator krijg. Mijn huidige examinator zei dat dat zeker in mijn voordeel zou kunnen werken, omdat hij zelf anders nogal subjectief zou zijn bij het voor de derde keer nakijken van mijn scriptie. Ergens vind ik het ook best spannend, want wie weet is diegene wel nog strenger..

Begeleiding
Hoewel ik niet echt geloof in de begeleiding van mijn school (lees: ze laten het nogal vaak afweten of ze laten je echt voor niets naar school komen), is er een begeleidingstraject aangeboden. Dit traject vindt (helaas) plaats in Den Haag (meh, nog langer reizen) en start vanaf de tweede week van periode twee (midden-eind november dus). Dit zesweekse begeleidingstraject moet ervoor zorgen dat ik mijn derde kans met 100% ga halen. De mensen die ik erover heb gesproken gaan er dan ook vanuit dat ik dit haal, anders bieden ze me dit traject niet aan. Ook hebben ze me alvast een nieuwe streefdatum gegeven: 11 januari lever ik mijn derde kans in!

Feedback
Ja, het was weer even schrikken toen ik samen met de uitslag ook het feedbackformulier kreeg meegestuurd. Wat een document zeg! Gelukkig werd afgelopen donderdag tijdens het gesprek met mijn examinator veel duidelijk. Ik ben in mijn scriptie teveel richtingen opgegaan. Mijn probleem is een positioneringsprobleem, maar ik ben (misschien onbewust) teveel de kant van een corporate communicatieprobleem opgegaan. Hij zei letterlijk dat alles hierdoor teveel 'schommelt' en dat overal flink de bezem doorheen moet. Qua structuur zijn er ook een hoop dingen aan te merken. Voor mij is het nu dus belangrijk om te achterhalen welke richting ik op wil gaan door te beginnen bij het daadwerkelijke probleem, de gewenste situatie en de focus te leggen op hoe de organisatie naar deze gewenste situatie kan komen. Lastig en zeker een uitdaging, maar met behulp van die begeleiding moet dat wel lukken!

Al het werk voor niets?
Nee, niet al mijn werk is voor niets geweest. Mijn examinator bevestigde in ieder geval dat er zeker veel bruikbare elementen in mijn scriptie zitten en dat alle informatie er in principe ligt, maar dat alles nog aangescherpt en beter verwoord dient te worden. Natuurlijk moet ik wel weer meer de focus leggen op het uitleggen van de theorie, maar hij zei dat dit wel goed moet komen.

Ik ben benieuwd. Ik heb besloten dat ik op dit moment nog niet echt vol ervoor wil gaan en ook eerst wil genieten van het tripje naar Parijs met mijn vriend. Daarna lukt het me hopelijk om weer de volledige focus erbij te hebben. Wat nu nog rest is de handtekening van de examencommissie en het bijwonen van de begeleidingsdagen. En uitleven naar 11 januari. De derde keer, en hopelijk is het nu het kloppende gezegde 'drie keer is scheepsrecht.'

Related posts

11 reacties

 1. Ik ga heel hard voor je duimen!! Je kan het, Dappie! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, eerst even genieten van Parijs! Ik denk wel dat het prettig is inderdaad, dat een ander nu je werk zal gaan nakijken. Heel veel succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt super vervelend en het maakt mij bang voor mijn afstudeerstage, ik wil ZO graag klaar zijn met deze opleiding, jij natuurlijk ook! Fijn dat je nog een kans kunt krijgen als alles zo loopt. Geniet inderdaad maar eens van Parijs <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je omschrijft precies wat er in mij omgaat, gewoon eng bijna! Ik ben ook zo ontzettend bang dat ik het weer niet haal en dat dan alles in duigen valt, ik zie ook echt al op tegen het inleveren en de tijd wachten daarna. Onze inleverdata liggen ook nog eens heel dicht bij elkaar. Spannend! Heel veel plezier in Parijs en daarna kei hard knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga voor je duimen, uiteindelijk komt het goed Daphne! Kop op en knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 3 keer scheepsrecht hé mop! Ik ga voor je duimen lieverd! Zet 'm op en laat zien dat je het kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat je de zinnen in Parijs even kunt verzetten en lekker kunt genieten. :) Wel fijn dat je een andere examinator en zo'n intensief begeleidingstraject krijgt! Ik ga voor je duimen dat het deze keer helemaal gaat lukken en je met een knaller van een cijfer afstudeert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt het daphne, je bent een vechter !!!!!! eerst heel veel plezier in parijs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat balen dat het de eerste twee keer niet wilde lukken, maar extra hard knallen voor die derde keer nu. Veeeel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aah! Wat goed dat je zo doorbijt! Ik ga heel hard voor je duimen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah ik ga keihard voor je duimen meid!

  BeantwoordenVerwijderen