La vie de Daphne - Jas, Werken & Scriptienieuws

Een teleurstellende week wat betreft foto's, maar geen teleurstellende week voor mij persoonlijk! Ik heb inderdaad lekker weinig geda...

Een teleurstellende week wat betreft foto's, maar geen teleurstellende week voor mij persoonlijk! Ik heb inderdaad lekker weinig gedaan en eens goed de tijd genomen om te relaxen. Ik moest dan wel drie hele drukke (en echt héle drukke) avonden werken, toch heb ik genoeg uit kunnen rusten en tijd met mijn vriend gespendeerd. En oh, ik bracht ook nog een nuttig bezoekje aan Rotterdam!

Maandagochtend stond ik lekker relaxed op met een beetje productfotografie. Ik zette een prachtig palette op de foto, die aankomende week online komt!


Maandagmiddag ging ik gezellig bijkletsen met een vriendin. Onder het genot van heerlijk warme thee hebben we alle laatste nieuwtjes besproken. En oh, wat was het trouwens heerlijk weer! Daarom kon ik het niet laten om na onze 'thee-drink-date' nog even de stad in te gaan om te genieten van het zonnetje.

Naast aankopen die écht nodig waren, kocht ik ook nog een highlighting palette. Omdat ik Soft&Gentle van MAC toch best aan de prijzige kant vind, besloot ik dit palette van Sleek een kansje te geven. In het eerste opzicht lijkt €12,50 duur, maar je krijgt er maar liefst 4 kleuren voor!

Maandagavond was een bankhangavondje. Komt vrij weinig voor, maar de finale van Hollands Next Top Model moest ik toch wel even volgen! In de tussentijd wachtte ik ook meteen mijn vriend op. Hij zou ook gezellig meekijken (ahum.. :P) en hij bleef ook gezellig een nachtje slapen. 

De volgende ochtend was lekker lazy en we begonnen de dag met overheerlijke vissticks op brood (YUM, daar kun je me altijd voor wakker maken!). Nog even wat gerelaxed en gek gedaan voordat 'ie weer richting huis ging. De rest van mijn dag? Ook weer lekker niks gedaan. En 's avonds weer een filmavondje bij m'n vriend. Nog even genieten van onze tijd samen voor ik weer volop aan mijn scriptie moet.

Mijn woensdag bestond eigenlijk de hele dag uit vooruitwerken voor m'n blog en toeleven naar een werkavond. Deze producten brachten me wel de dag door! En de werkavond was weer heel erg druk, véél drukker dan een woensdagavond hoort te zijn. M'n baas had het lichtelijk onderschat dus, die herfstvakantie in het zuiden! 
Een dagje later zou in het teken staan van school. Ik had mijn feedbackgesprek pas om 15.30 in de middag, maar wilde toch wel wat eerder naar Rotterdam reizen om nog een jas te scoren. Overigens had ik wat betreft mijn scriptie de dag ervoor nog goed nieuws gehad: mijn begeleider gunde me ook een derde kans! Al het andere nieuws en vragen die ik ondertussen heb gekregen behandel ik morgen uitgebreid in mijn 'afstudeerupdate.'

In de tussentijd kwam ook mijn Digitale en Retro Casio horloge online. Eentje die ik niet heel vaak zal dragen, maar die zeker mooi is als toevoeging in de collectie. Overigens heb ik er écht heel lang over gedaan om dat vreselijke piepende alarmpje uit te krijgen!

Richting station besefte ik pas dat ik me veel te warm had aangekleed. Winterjas aan, sjaal om: oeff.. Het was véél lekkerder weer dan ik dacht. Maar ach, dat kon de pret niet drukken: ik ging nog even shoppen!

Mijn doel was immers een nieuwe jas. Een echte winterjas zou het niet worden, maar meer een jasje dat ideaal is voor nu het nog tussen de 10 en 18 graden is. Ik ben sindskort verliefd geworden op donkerblauwe jassen met opvallende knopen, en dit exemplaar van Zara kwam daarbij heel dicht in de buurt. Helaas paste ik deze pas nadat ik er al eentje gevonden had..

... bij H&M. Het was mega druk in Rotterdam en omdat ik toch minder tijd had voor ik naar school ging dan ik dacht, besloot ik voor deze donkerblauwe jas te gaan bij H&M. Alsnog een heel mooi exemplaar (en tja, die van Zara was zwart, maar jammer genoeg wel 20 euro goedkoper..)

Ergens deze week komt er nog een apart artikeltje over mijn nieuwste aankoop online. Yep, ik kan het inderdaad toch niet laten om even te pronken met mijn jas!

Toen ik eenmaal op school was, had ik al vrij snel mijn gesprek. Gelukkig een best oké gesprek, en mijn examinator raadde me aan om absoluut gebruik te maken van de begeleiding die wordt aangeboden omtrent scripties en afstuderen. Verder hebben we een aantal dingetjes besproken die er in de feedback te vinden waren. Nuttig? Ik geloof het wel! En de rest lezen jullie morgen :)

Jammer genoeg was ik echt op een rottijdstip klaar op school, waardoor ik nog zo'n 35 minuten op het station van Rotterdam kon wachten. En ook nog eens in de spits, bah. Gelukkig wist ik een plekje te scoren in de drukte :)


Donderdagavond wilde ik nog wat nieuwe portretten maken en tegelijk ook een beetje kijken hoe het Highlighting palette van Sleek op zulke foto's stond. Met de foto's was ik best tevreden, en met name over de bovenste in zwart-wit. Eindelijk eens een goede wenkbrauw-dag, haha!

Hoe het palette mij verder is bevallen, konden jullie al lezen in de post van vorige week vrijdag. Echt een pareltje hoor!


Vrijdag zou de laatste dag zijn voor een mega druk werkweekendje. Ik schreef tot aanstaande vrijdag voor mijn blog vooruit (als ik in Parijs ben komt er helaas niets online) en 's avondslaat fietste ik richting mijn vriend. We hielden een heuse kroegentocht toen bleek dat het in het ene café wel erg rustig was (of ja, de rest was gewoon ladderzat), en op het terras van het andere café kwamen we erachter dat we altijd zeggen dat we naar 'die ene kroeg' gaan, maar dat dit er nooit van komt. 'Doe eens gek', en vervolgens zaten we dus op het terras bij dat typische Roosendaalse café. Jammer genoeg vond ik daar de wijn echt niet lekker en liep het al tegen 2.40, dus we liepen snel naar de pizzeria voor een pizza!

De dag erna deden we nog een snel rondje stad en regelden we een fiets voor m'n vriend (ofja, hij ging er uiteindelijk nog tegen het einde van de middag achteraan). Ikzelf fietste rond 17.40 naar m'n werk voor een hele drukke avond.En ja, ik was gesloopt. Om 2 uur 's nachts belandde ik in bed met hele zere voeten (vol met pleisters), een zere rug en een overbelaste pols. Au, wat was dit weer een zware avond!

De volgende ochtend werd ik opeens hartstikke ziek wakker, en het leek die hele middag allemaal met de minuut erger te worden. Neeee! Ik moest 's avonds weer werken en het zou opnieuw heel erg druk worden. Mijn hoofd was zwaar, alles zat dicht en ik had koorts. Bah.. Ondertussen probeerde ik nog wat research te doen voor Parijs, maar veel is hiervan niet gekomen.


In de hoop dat maandagochtend op het normale tijdstip (6.30) mijn photo diary online zou komen, begon ik ook ambitieus op zondagmiddag aan deze post. Ook dit mislukte, ik voelde me echt te rot. Om 16.00 werkte ik snel een broodje naar binnen en fietste daarna met een naar gevoel richting werk.

En yep, je kon goed merken dat het de laatste dag van de vakantie was en dat er héél veel mensen besloten om nog uit eten te gaan. We stonden al met te weinig personeel, maar gelukkig was het allemaal nét te doen. Ook waren we nu het vroegst klaar van alle dagen dat ik gewerkt heb: 23.30!

Ik besloot na het werken om meteen naar huis te gaan (mijn vriend fietste mee: lief!) en ook niet meer aan deze blogpost te werken. Dan maar een keertje 's middags online; ik voelde me immers echt heel erg ziek! Deze week staat EINDELIJK Parijs op de planning. Hopelijk voel ik me dan al een stukje beter!

Related posts

10 reacties

 1. Je jas is mooooi! Logisch dat je daar nog even mee wil pronken. Ik ben heel benieuwd naar je afstudeerupdate, we zitten echt precies in hetzelfde schuitje he! Gelukkig kan je nu even ontspannen voor je weer gaat knallen, alvast heel veel plezier in Parijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie jas heb je toch, staat je erg goed! Ik hoop echt dat je super veel plezier heb in Parijs, maar dat gaat zeker wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's en je jas is echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat ben ik jaloers op je luie dagen, hihi. Ik vind je jas echt supermooi en je zegt het zelf: je wilde een blauwe en die heb je nu! Dan maar iets meer centjes. Hopelijk voel je je alweer iets beter. Lekker even bijtanken voor je naar Parijs gaat he!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat heb je veel gewerkt! Lijkt me zo vermoeiend! Balen dat je nu ziek bent! Heel veel sterkte! <3 De donkerblauwe jas staat je super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, werken in de horeca lijkt me inderdaad heel erg zwaar. Een wat rustigere week met foto's kan ook wel is fijn zijn. Wat tijd voor jezelf nemen is altijd goed. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke diary! Je jas vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was zo lekker bij 2Eat, echt een aanrader :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat kun jij toch mooie foto's (van jezelf) maken <3 Echt prachtig! Model en fotograaf in één hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah wel fijn dat je een redelijk goed gesprek hebt gehad op school voor je scriptie! En hopelijk blijf je niet te lang ziek, want dat is zonde als je naar Parijs gaat!

  BeantwoordenVerwijderen