La vie de Daphne - Scriptie ingeleverd, Najib & Proefdag!

Wauw! Wat was dit een spannende, maar vooral ontzettend leuke week! Helaas moest ik de week doorkomen met een flinke verkoudheid, maar da...

Wauw! Wat was dit een spannende, maar vooral ontzettend leuke week! Helaas moest ik de week doorkomen met een flinke verkoudheid, maar dat maakte 'm zeker niet minder leuk. Wat dacht je van dat ik eindelijk weer mijn scriptie inleverde, naar een voorstelling van Najib Amhali ging en mijn allereerste proefavondje beleefde bij mijn - misschien wel - nieuwe werk? Lees vooral verder als je benieuwd bent hoe ik het ervan af bracht!


Maandag had ik - zo verrassend - nog steeds geen feedback op mijn conceptversie. Ach, ik had de hoop toch al opgegeven, maar toch ging ik er nog maar een keertje zelf doorheen. Spellingcheck, hier en daar wat bijgevoegd en weggehaald en alle documenten op elkaar afgestemd. Spannend allemaal!

De rest van maandag hield ik lekker een relaxdag. Ik moest echt even bijkomen van die stomme zondag en keek nu al op tegen de volgende - die inmiddels als deze photo diary online komt alweer geweest is: HELP! Ook merk ik dat ik de laatste tijd steeds vaker pak naar mijn rode ruitensjaal. Hoewel mijn zoektocht naar een nieuwe nog steeds bezig was, vind ik deze ook nog altijd prachtig!


Dinsdag zou het printdag zijn, maar er zou ook een pakketje tussen 13.00 en 15.00 komen. Om 14.45 - ugh, je kan je voorstellen dat ik 'm wel erg begon te stressen - belden ze pas aan. Bleken de schoenen ook nog eens niet helemaal naar wens te zijn. Ze zijn me toch ietsje te chique en de neus is toch wat te puntig. Gelukkig heb ik kunnen regelen dat ik ze om mag ruilen voor een ander paar. Normaal gesproken mag dit niet, maar hé, ik was een uitzondering :P

En toen was het moment eindelijk daar. In het prachtige en lekker warme zonnetje stapte ik met mijn heilige USB-stick op de fiets, reed ik weer richting inktshop en liet alles opnieuw afdrukken. Gek genoeg was ik minder kwijt dan de vorige keer, terwijl ik wel meer pagina's had! Het voelde in ieder geval te gek om alles weer in handen te hebben!


Na het printen kon ik het niet laten om nog een rondje stad te doen. Ik voelde me immers goed en ik wilde mezelf dan ook op iets leuks trakteren. Het werd uiteindelijk dit jurkje van H&M; een hele mooie kleur voor de herfst! Helaas heb ik 'm verderop in de week nog wel moeten ruilen voor een maatje groter. Ik voelde me in deze XS toch net niet fijn genoeg!

's Avonds stortte ik me weer op wat zelfportretten. Jammer genoeg heb ik er net niet voldoende gemaakt om een artikel van te maken, dus waarschijnlijk zal ik binnenkort meer foto's maken die ik erbij kan voegen. Dit was er in ieder geval al eentje :)


Woensdagochtend ging de wekker al om 7.45. Pijnlijk vroeg voor als je dit al een aantal maanden helemaal niet meer gewend bent! Ik zat ook wat onrustig in de trein naar Rotterdam, hopende dat 'ie gewoon door zou rijden, maar ook zenuwachtig voor het feit dat er nu geen weg meer terug was. Ik maakte nog een laatste lift selfie (want ja, hopelijk ben ik hierna nog maar één keer - of twee keer voor m'n diploma - op school), leverde mijn scriptie in en ging met mijn camera het zonnige Rotterdam in..

.. ik besloot namelijk via de Erasmusbrug naar het centrum te lopen. Helaas nog een flink stuk verder dan ik had gedacht, maar dat neemt niet weg dat ik nog een aantal mooie plaatjes van 'De Zwaan' heb kunnen schieten. Wat een prachtige blauwe lucht en wat een heerlijk weer! Het voelde echt even als vrijheid!


Het rondje centrum werd ook wat groter dan ik uiteindelijk dacht. Mijn voeten deden na 6 winkels die allemaal op verschillende plekken in de stad zijn toch wel een beetje zeer. Maaaar: ik vond een sjaal: YES! Het is inderdaad degene die op mijn wish list stond; hij was wat prijziger, maar dat maakt 'm zeker niet minder mooi! Eenmaal terug op het station trakteerde ik mezelf ook nog op een heerlijke panini gemarineerde kip & taugé: genieten!!

Naast mijn droomsjaal vond ik ook nog een superleuk notitieboekje in marmerprint bij Flying Tiger. Oh, wat hebben ze daar toch af en toe leuke spulletjes - en ook nog eens helemaal niet zo duur!


Toen ik eenmaal thuis was woensdag lag er weer een nieuw pakketje op me te wachten. De laatste twee weken verzuip ik echt in de pakketjes, maar ik vind het alleen maar superleuk! Het boek van Anna Nooshin won ik bij een Instagram-winactie. Ik ben er die avond meteen in begonnen en ben nu al zo ongeveer op de helft. Wauw, wat schrijft ze leuk!

En toen was het donderdag. Ik werd helemaal niet zo lekker wakker en voelde aan alles dat ik een flinke verkoudheid te pakken had.
Ik testte voor het eerst een mascara van Catrice en ik zal er zo snel mogelijk een review over schrijven. Ik zou 's middags lekker naar de woonboulevard (en Action!) gaan met mijn moeder. Lekker even gedachten op 0 en 'funshoppen' zoals we dat altijd noemen.


Mijn moeder had de avond van tevoren ook nog eens overheerlijke oreo cheesecakes gemaakt. Mmmm, misschien zijn dit wel de lekkerste cakejes die ik ooit in mijn leven op heb!

Bij de Action kocht ik dit lijstje met een veer (die ik al bij heel veel bloggers voorbij heb zien komen), een nude eyes-palette en twee lakjes van L'Oréal. Ook verwende ik mezelf nog met een netje chocolademunten (oeps, guilty pleasure!) en relaxte de rest van de dag. Ik voelde me immers nog steeds niet helemaal top..

Vlak na het eten ging ik weer op stap. Maar niet zonder eerst langs de bloemenwinkel geweest te zijn en met een prachtig boeket aan de deur van mijn vriend te staan. Ik verrastte er twee jarigen mee en gelukkig vonden ze het boeket prachtig!

Na maar liefst 5 minuutjes chillen stapten we op de fiets richting het theater, wannnt.... ik had kaartjes voor Najib Amhali! Zowel donderdag-, vrijdag- als zaterdagavond was zijn show compleet uitverkocht. Maar oh, wat was 'ie leuk! Ik kan al zijn vorige shows wel dromen en ook deze was er weer eentje om in te lijsten: hi-la-risch! Om de avond af te sluiten deden mijn vriend en ik nog wat drankjes en vielen daarna - ik nog steeds helemaal niet lekker - in slaap.

En hm.. ik kom er ineens achter dat ik van vrijdag helemaal geen foto's heb. In ieder geval hebben we bij mijn vriend thuis gezellig met z'n allen geluncht, hebben we daarna een middagje lekker uitgerust op bed met Netflix en zijn we tegen de avond naar Bergen op Zoom afgereisd. Daar werden we bij mijn vriend z'n vader blij verrast met een drie(!) gangen diner: een mexicaanse courgettesoep als voorgerecht, fricandeau, ratatouille en tagliatelle als hoofdgerecht en crumble met kruisbessen en bramen als toetje. YUM! 's Avonds besloot ik omdat ik me toch nog niet op en top voelde toch maar thuis te gaan slapen. Hoewel ik ontzettend veel zin had om lekker de vrijdagavond in te vullen zoals deze hoort (met drankjes in ons favo café), moest ik het met het oog op de proefdag de dag erna toch even afslaan. 


Die nacht deed me gelukkig goed. Ook al was ik nog niet helemaal beter, toch bereidde ik me de hele dag voor op de avond, blogde hier en daar nog wat en tussendoor kwam ook nog dit superleuke pakketje van Svenja binnen. Ik zal er deze week een artikeltje over maken!

De hele dag telde ik af. Nog maar 4 uur te gaan, nog maar 3 uur te gaan, nog maar 2 uur te gaan - ik werd al wat zenuwachtiger - en op een gegeven moment zat ik al aan het avondeten en toen wist ik dat ik binnen toen en een uurtje op mijn proefdag zou staan. Aaaah! Snel even een zo 'clean' mogelijke make-uplook gemaakt, haar in een staart en gaan!
En oh, wat was het een avond. De nieuwe kaart bleek die week van start te zijn gegaan. En het was chaos. Hele. Erge. Chaos. De bedoeling was dat ik tussen 21.00 - 21.30 zou stoppen, maar het was één van de drukste dagen sinds tijden en voor ik het wist flapte ik eruit 'dat ik nog wel even zou blijven.' Oei, ik wist niet dat het héél wat uurtjes later werden. Het was 1.50 uur(!) voor ik de deur uitliep. Maar ik liep wél de deur uit met de baan in de pocket. Yes! Blijken mijn serveerster skills helemaal niet zo slecht te zijn ;-)

Volgens mij sliep ik pas rond 3 uur, en het was toch best pijnlijk toen ik weer om 9.45 wakker werd. Opnieuw een werkdag, maar bij mijn oude baantje en man.. ik zag er als een berg tegenop. Vooral met het oog op vorige week toen ik aankondigde dat ik ergens anders had gesolliciteerd. Maar nu moest ik mijn ontslag aankondigen. Ook dit ging weer niet zonder slag of stoot, maar ik hoop er binnen nu en ongeveer een maandje weg te zijn!

Deze week staan mijn eerste twee 'echte' werkdagen bij het restaurant op de planning: woensdagavond en vrijdagavond. Spannend! En vooral ook erg wennen; het drankjes doen in het weekend zal misschien wel een heel stuk minder worden!

Related posts

8 reacties

 1. Leuke diary! Ja het boek van Anna is zo leuk! Ik ben ook al redelijk ver! En die oreo cheesecake ziet er zo lekker uit! Fijn dat het zo goed ging op je proefdag, maar wow wat was het laat geworden! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je een nieuwe baan hebt! En nu duimen voor je scriptie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woehoe, super leuk dat je daar gaat werken! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je baan! Nu nog je scriptie, ik zal voor je duimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je baan meis en spannend dat met je scriptie he, ik duim voor je! Najis ahmali is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's en gefeliciteerd met je baan! De oreo cheesecakejes zien er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo fijn dat je je scriptie hebt ingeleverd. Ik ga heeeel hard duimen dat je een voldoende hebt! En omg die oreo cheesecake ziet er echt te lekker uit, heb er helemaal zin in nu <3 En ben zo blij dat je de sieraden nu binnen hebt, hoop dat je er blij mee bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeeej wat moet dat een goed gevoel geven he, om je scriptie in te leveren!

  BeantwoordenVerwijderen