Herinneringen ophalen #4

Eindelijk is het weer zo ver: ik verzamelde weer wat oude spulletjes bij elkaar, bracht herinneringen op en schreef dit artikel. Wat dacht ...


Eindelijk is het weer zo ver: ik verzamelde weer wat oude spulletjes bij elkaar, bracht herinneringen op en schreef dit artikel. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van mijn vele CD's van Hilary Duff, het spel Mini Loco, mijn peperdure paar hakken en twee hartjes die hoorden bij een haarbandje dat ik ooit droeg? Lees snel verder voor een nieuw artikel van 'herinneringen ophalen.'


Vroeger was ik fan van een heleboel artiesten en/of beroemdheden. Om er maar een aantal te noemen: Kylie Minogue, the Olsen Twins en yep.. ook Hilary Duff. Dankzij haar rol in de serie Lizzie McGuire en haar eigen film 'The Lizzie McGuire Movie' was ik hooked. Pas later kwam ik erachter dat ze ook muziek maakte en al een aantal albums op haar naam had staan. Om ze allemaal aan te schaffen vond ik nogal veel geld (ik was immers jong), dus werden ze via via voor me gebrand. Liedjes als 'Jericho', 'So Yesterday', 'Why Not' en 'Who's That Girl?' kon ik urenlang meezingen en haar stem vond ik ge-wel-dig. Als ik er nu naar luister is dat een heel stuk minder, haha!Het eindejaarsgala was voor alle eindexamenkandidaten altijd een spannend moment. Zo ook toen ik in 5 HAVO zat en een jurk en een paar hakken uit moest kiezen. De jurk was ik vrij snel over uit; het werd een nudekleurige jurk die helemaal bedekt was met zwart kant die een bloemenprint vormde. Een erg bijzondere jurk, want niemand liep ermee! Het paar schoenen was wat lastiger. Ik was echt niet iemand die lang op hakken kon lopen, maar wilde het toch proberen. En voor 'zomaar' een paar hakken, was 60 euro toch best veel geld. Check overigens ook even de felroze onderkant - hoe gaaf!


Helaas heb ik mijn échte eerste camera niet meer kunnen vinden (die ging immers kapot nadat 'ie al veel avonturen beleefd had), maar deze camera was een fijne vervanger. Hij ging echt o-ve-ral mee naartoe wanneer ik met vriendinnen afsprak. We hielden heuse fotoshoots in het plaatselijke speeltuintje, in het bos en op de trampoline en de timer was mijn/onze grootste vriend. Ook was dit het eerste cameraatje waarmee ik losging met zelfportretten maken en mijn eerste productfoto's schoot. Eenmaal geupload op Hyves kreeg ik de meest lovende commentaren en honderden 'respects.' Ik zal binnenkort proberen of ik nog wat van deze foto's heb om te laten zien!


Toen ik dit spelletje zag, bracht het me weer even helemaal terug naar mijn jongere jaren. Met Mini Loco moest je allerlei soorten opdrachtjes oplossen en uiteindelijk kwam er in het doosje een figuurtje tevoorschijn. Wanneer het figuur klopt, had je ook alle opdrachten goed uitgevoerd. Urenlang kon ik hiermee bezig zijn en het grappige is nog dat alle spelboekjes nog helemaal intact zijn. 


Deze twee hartjes zijn symbool voor een moment in mijn leven dat het Valentijnsdag was. Ik zat op de basisschool en mijn moeder had een mega schattig rood haarbandje gescoord met twee van deze 'verende' hartjes erop. Ik weet niet meer hoe of waarom, maar ik besloot 'm dus op Valentijnsdag op mijn hoofd te zetten en naar school te dragen. Helaas weet ik echt niet meer wat iedereens reactie was (je maakt natuurlijk niet elke dag mee dat iemand met zo'n ding op d'r hoofd de klas in komt :P), maar wat ik wel weet is dat ik het zelf geweldig vond!


Ook hield ik vroeger wel eens verkleedpartijtjes (geef toe, wie deed dit niet) en jatte ik stiekem altijd veel te grote overhemden van mijn vader of hele oude rokken en jurken van mijn moeder. Maar, hier moesten natuurlijk ook wel accessoires bij. Op een gegeven moment zocht mijn moeder al haar oude 'sieraden' op en kwam met een hele tas vol kunsstof armbanden en kettingen met tientallen kraaltjes. Ik leefde me he-le-maal uit en vond het geluid van alle armbanden die om mijn arm bungelden superleuk. Mooie herinnering dus!


Hoe verslaafd iedereen een aantal jaren geleden was aan het vinden van hun eigen naam op Colaflesjes en blikjes, hoe bijzonder ik het vond dat mijn naam werd gebruikt in een kinderboek! 'Daphne het vergeetachtige eendje' ging dus inderdaad over een grote gans die letterlijk vergat waar ze haar kuikentjes had gelaten. Dit is in mijn kinderjaren denk ik wel het boek geweest waarin ik het meest heb gekeken!

Related posts

7 reacties

 1. Weer zo'n leuk artikel met herinneringen! Mijn pumps waren toen ook iets van 50 euro en ik heb ze denk ik 2 keer gedragen, ghehe. Ik heb ook nog ergens een gepersonaliseerd boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk, zo'n artikel met allemaal herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah zo leuk! Ik had vroeger ook altijd loco, en hilary duff! Ik was daar ook zo fan van haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat album van Hilary Duff heb ik ook! Ergens... ;) En inderdaad, na Lizzie McGuire en haar eigen film, was ook ik helemaal gek op haar. Net als op Mini Loco! Hoewel dat wel een 'paar' jaar voor Hilary Duff was, haha. Hartstikke leuk om jouw herinneringen weer te lezen. Het brengt bij mij ook gelijk weer herinneringen omhoog. :)

  BeantwoordenVerwijderen