Max & More Nude Look Eyeshadow Palette

Nog nooit eerder reviewde ik een oogschaduw palette van het welbekende Action-merk Max&More. Wel las ik een hele hoop gemengde artikele...


Nog nooit eerder reviewde ik een oogschaduw palette van het welbekende Action-merk Max&More. Wel las ik een hele hoop gemengde artikelen over de oogschaduws en was de één razend enthousiast, en de ander vond de palettes een grote teleurstelling. Omdat ik stiekem toch wel nieuwsgierig was geworden, en het voor de prijs zeker niet hoefde te laten, nam ik er tijdens mijn laatste bezoekje aan deze oh-zo-fijne winkel ook eentje mee!Ik ging voor het Nude Look Eyeshadow Palette; 8 kleuren die van heel licht naar heel warm en donker gaan. Het palette straalt wat mij betreft echt 'herfst' uit en ik zie dat er een hoop shimmery oogschaduws bijzitten. Slechts één kleurtje (de tweede van links) oogt mat. Wat me wel opvalt is dat het een veelzijdig palette is, maar dat er voor mijn gevoel maar drie tot vier 'nude' kleuren inzitten. Om het palette een 'Nude Look'-naam te geven, vind ik daarom nogal vergezocht. 


Dan nu de kleurtjes. Links zie je een mooie highlighter die bedoeld is om in de ooghoeken of op het wenkbrauwbot te gebruiken. Absoluut een onmisbare kleur in een oogschaduwpalette: het is eigenlijk de kers op de taart van een oog-look. Rechts zie je een naturel tintje dat ideaal te gebruiken is als je voor een nude look wil gaan. 


De champagnekleurige oogschaduw ernaast heeft lekker veel shimmers. Niet alleen mooi voor bij een nude look, maar ook voor wanneer je subtiel naar een feestje wil gaan. Ook zo'n onmisbare kleur dus! Ernaast zie je een mooie bruintint, eentje die zeker geschikt is voor een smokey look en ook om in de arcadeboog te gebruiken. 


De kopertint links op de foto is minder mijn ding. Met mijn blauwe ogen vind ik koperkleurtjes niet heel erg mooi staan, dus vermoedelijk ga ik deze kleur het minst vaak gebruiken. Het kleurtje ernaast is weer wel erg gaaf. Opnieuw veel glitter en lekker feestelijk goud. I like!


De kleurtjes hierboven zijn naar mijn idee absoluut het meest herfstachtig. Een bordeaux-rood kleurtje kan supermooi staan bij een zwarte outfit en ook erg chique voor tijdens de feestdagen. Ook de diepblauwe kleur kan een smokey look net een beetje kleur geven. Blauw vind ik overigens altijd een hele mysterieuze kleur!


De swatches van de eerste vier kleuren stellen me lichtelijk teleur. De highlighter is gelukkig prima, vervolgens komen er twee kleuren die je bijna niet ziet en het bruintintje is gelukkig ook wel oké. Je ziet duidelijk dat de tweede kleur van links mat is, maar dat deze ook meteen het minste pigment afgeeft. De shimmer bij de derde kleur zie je wel, maar de kleur valt een beetje weg. Maar ach, voor €0,89 vind ik dat ik tot nu toe nog niet mag klagen. 


Gelukkig maakt het pigment van de 4 donkerste kleuren alles goed: wat een pigment voor zo'n laag prijsje! Alle vier de tinten zitten boordevol shimmers en hebben een mooie glanzende finish. Ik ben heel erg benieuwd of deze oogschaduws er net zo mooi op mijn oog gaan uitzien als dat ze op mijn arm zijn!


Wat betreft de look die ik wilde gaan uitproberen haalde ik mijn inspiratie van het kartonnetje dat op de verpakking van het palette zat. Een simpele, maar mooie nude/smokey look waarbij je zelf kunt kiezen welke kleuren je gebruikt. Ik koos ervoor om de matte kleur te gebruiken op mijn ooglid, het bruintintje te gebruiken in mijn arcadeboog, de donkerblauwe te gebruiken om meer diepte te creeren, de beige/goudkleur om mijn bewegend ooglid wat meer 'sparkle' te geven en de highlighter boven de ooglook. 


Het resultaat? Nee... ik ben er niet tevreden mee. Nu ben ik sowieso al best onhandig met oogschaduwpalettes, maar deze gaf bijzonder veel fall-out onder mijn oog. Ik heb geprobeerd wat ik kon, maar de kleuren zijn lang niet zo mooi en fel als dat ze op mijn arm verschenen. Wanneer ik alle kleuren inblend, merk ik dat het bijna allemaal 'een beetje donker' wordt en verder niet veel toevoeging geeft aan mijn oog. Misschien dat als ik 'm wat vaker ga gebruiken, ik er meer handigheid in krijg. Maar voor een eerste indruk en poging vind ik hem helaas vrij tegenvallen.

Gelukkig was dit palette om even uit te proberen helemaal niet zo duur. Het pigment op de arm is in orde, maar wanneer ik de kleuren op mijn ogen wil aanbrengen, lijkt alles dezelfde richting op te gaan en is er niet veel meer te bekennen van de kleuren. Het Max & More Nude Look Eyeshadow Palette is te koop bij Action voor slechts €0,89.

Related posts

10 reacties

 1. Oeh, jammer dat het niet wilt lukken met dit palette... en dat terwijl hij er zo mooi uit zag! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat deze zoveel last heeft van fall-out anders had ik hem zeker wel willen kopen, de kleuren zijn namelijk wel mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer, zelfs voor die mini prijs zou ik het niet proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het palette zelf ook thuis liggen. Ikzelf kon er ook niet veel moois van maken, maar de high lighter blijf ik zeker wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer van de Fall out, ik vond het pigment wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het pigment ziet er inderdaad mooi uit, jammer dat hij tegenvalt! Ook al is hij heel goedkoop, ik zal hem niet kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat jammer dat je niet veel met dit palette kan. Ik vind de kleuren prachtig maar ik vind het jammer dat de finishes allemaal metallic zijn. Daarom heb ik het palette ook laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, ergens denk ik "nee, niet kopen", maar aan de andere kant ben ik wel heeeeeul nieuwsgierig. Misschien toch even gauw bij Action kijken vanmiddag haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondanks de prijs laat ik hem toch liever liggen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen