Casio Retro Horloge

'Terug in de tijd.' Dat is - bijna letterlijk - wat ik denk als ik dit retro horloge van Casio in mijn handen heb. Via Lucardi ...

'Terug in de tijd.' Dat is - bijna letterlijk - wat ik denk als ik dit retro horloge van Casio in mijn handen heb. Via Lucardi mocht ik één van deze ouderwetse horloges uitkiezen in hun webshop, en al snel wist ik dat ik voor een zilverkleurige wilde gaan. Een paar weekjes later ontving ik het horloge en vandaag kan ik 'm eindelijk laten zien!


Deze zilverkleurige Casio horloge is onderdeel van de retro collectie van Casio. Deze lijn bestaat uit goud- of zilverkleurige digitale horloges die - zoals de naam al zegt - een compleet retro uiterlijk hebben. Alsof je dus als het ware een 'old school' horloge om je pols hebt hangen. Persoonlijk vind ik het horloge er mooi en minimalistisch uitzien en de digitale tijd maakt het toch net weer wat stoerder dan andere horloges. 

Het horloge heeft ook een alarm en een timer. Het alarm heb ik denk ik per ongeluk ingesteld, want ik word al dagen achter elkaar rond de klok van 10.00 verrast met een piepend geluid. Geen idee hoe ik 'm kan uitzetten, maar verder heb ik er ook weinig last van. De timer heb ik nog niet gebruikt en zal ik ook minder snel gebruiken omdat ik er ook eentje op mijn telefoon heb. Ook een fijn weetje: hij is waterbestendig! 

Waarom ik een zilverkleurige koos? Puur omdat ik goud niet echt draag. Het horloge dat mijn vriend me vorig jaar met kerstmis gaf is roségoud, en dat vind ik nog wat makkelijker te combineren. Goud staat me toch minder goed dan een zilverkleurig horloge. Ook koos ik voor een subtiele en niet zo'n grote variant omdat mijn polsen toch niet zo breed zijn. 

Het horloge werd bezorgd in de grootst mogelijke 'stand.' Er zit een los klemmetje bij waardoor je de horlogeband strakker kunt maken. Mijn ervaring met die klemmetje is echter niet heel goed. Met geen mogelijkheid kreeg ik deze dichtgeknepen - met als gevolg pijnlijke afdrukken in mijn duimen (en ook die van mijn moeder, haha!). Gelukkig lukte het wel als ik het horloge als het ware vast deed, en daarbij dus het klemmetje tegelijk mee indrukte. Het kostte even wat kracht en energie (en oké, heel veel geduld), maar uiteindelijk had ik de goede maat te pakken. 

Wat ik speciaal vind aan dit retro horloge is dat 'ie - zoals ik eerder zei - net wat anders is dan een normale klok. Ik zou 'm dragen bij een wat stoerdere outfit. Hoewel ik dus eigenlijk meer een persoon ben die mooie klokjes of armbandhorloges draagt, is dit ook een goede toevoeging in mijn collectie om eens af te wisselen. Soms ook handig als ik 'snel' de tijd wil weten en ik het moeilijk leesbaar vind op mijn analoge horloges; dit digitale horloge vertelt altijd in een fractie van een seconde de goede tijd!

En oh, leuk weetje: dit hele artikel door heb je dus de tijd op mijn horloge kunnen lezen. Weten jullie ook meteen hoe lang ik over het maken van deze productfoto's heb gedaan. Amper 5 minuutjes! :P

Yes, Casio heeft een mooie collectie neergezet met kwalitatief goede horloges die je echt eventjes terug in de tijd brengen (niet letterlijk natuurlijk). Er zit voor ieder wat wils bij: groot, klein, goudkleurig, zilverkleurig, roségoud, grote klokken, kleine klokken en zelfs een aantal analoge klokken! Neem vooral even een kijkje op de pagina met retro horloges.- Dit artikel is een samenwerking met Lucardi - 

Related posts

16 reacties

 1. Wat een supermooi retro horloge! En de tijd was me niet eens opgevallen, haha. Toen ik het las, ben ik meteen gaan kijken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pretty! Zulke horloges kom je niet vaak tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik heb er een met leren bandje. Mijn vriend dacht ook 'even' de tijd in te stellen. Elk (!!!) uur piept dat ding haha. En hard! Ik vind je foto's weer erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Nina, een leren bandje is ook heel mooi en het zit lekker om je pols! Hee, voor jou en Daphne: druk als het alarm afgaat op het knopje rechtsonder op je horloge. Het piepen stopt dan. Als je je knopje linksonder indrukt kun je de alarmtijd aanpassen. Heb je als het goed is niet elk uur herrie! Tip: gebruik het alarm op je horloge naast je wekker. Stel het alarm 5 minuten eerder of later in en je kunt snoozen!

   Verwijderen
 4. Ik zie deze horloges steeds vaker voorbij komen, ze zijn zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, heel mooi horloge! :D
  Knap dat je binnen zo'n korte tijd zulke mooie foto's kan maken! Ik doe daar toch al snel 2 a 3 keer zo lang over haha :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauwie, wat een mooi model! Die foto's met die camera als prop zijn erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, die is echt gaaf! Leuk ook de foto's met de camera

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi horloge! Een zilverkleurig Casio horloge staat hoog op mijn wishlist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daphne, ik vind 'm heel mooi hoor, stijlvol doordat ie zilverkleurig is en ook heel vrouwelijk!! Vind je foto's ook echt te gek, heb die allemaal zelf gemaakt? Heel gaaf hoor van Lucardi dat je een retro mocht uitkiezen, heel chill! Ik was wel benieuwd waar die leuke knopjes voor zijn en heb ik op Casio gegoogeld en het is wel grappig om even op deze link te kijken: http://www.casio-europe.com/nl/watch/collection/la670wea-1ef/ Wist je dat deze functie bijvoorbeeld ook op het horloge zit:

  7 preset timer (tot 30 min.)

  Met de preset timer zijn zeven vooraf ingestelde speeltijden voor verschillende takken van sport gedefinieerd en kunnen ze naar believen worden opgeroepen. Na afloop van een speeltijd klinkt een signaal en telt het horloge automatisch weer terug vanaf de vooraf ingestelde tijd. De hoogste meetcapaciteit loopt tot 30 minuten.

  Ik denk dat als jij of Nina's vriendje per ongeluk nog vaker op de knopje hadden gedrukt, je nog véél méér piepjes had gehoord. Ik vind zelf al die piepjes eigenlijk wel spannend hoor, maar 's nachts is het natuurlijk vet irritant. Anoniempje heeft volgens mij wel gelijk Nina, en ik denk dat het handig is om als alarmtijd een tijdstip te nemen waarop je sowieso niet écht gestoord wordt, bijvoorbeeld ergens in het begin van de avond of zo! Ook al omdat je het alarm volgens mij niet helemaal uit kunt zetten! En Oh ja Nina, jij hebt het ook nog over elk uur een piepje, is denk ik een uursignaal of zo. Heel veel plezier nog Daphne met dit mooie horloge, en ik vind je blog ook supervet!! Houdoe!

  BeantwoordenVerwijderen