Sleek Highlighting Palette Precious Metals

Jaaa, mijn allereerste highlighting palette is in the pocket! Hoewel ik stiekem een beetje jaloers werd op al mijn medebloggers die de ee...

Jaaa, mijn allereerste highlighting palette is in the pocket! Hoewel ik stiekem een beetje jaloers werd op al mijn medebloggers die de eer hebben om MAC's Soft & Gentle in hun collectie te hebben, moest ik me toch inhouden vanwege de prijs. Hierna ben ik gaan zoeken naar andere, betaalbare highlighters en kwam uiteindelijk terecht bij dit palette van Sleek. En oh, hoe fijn dat we in ons kleine stadje een Sleek-schap bij V&D hebben!


Het palette zit verpakt in een zwart kartonnen doosje. Ik vind dat altijd wel iets luxe uitstralen; ik heb meteen het gevoel alsof ik wel degelijk iets prijzigs in mijn handen heb! Achterop het kartonnen doosje staat een beschrijving van de producten en ook een gebruiksaanwijzing hoe je de highlighters kunt aanbrengen. Er wordt aangeraden om zowel de toppen van je vingers als een kleine oogschaduwkwast te gebruiken.

Vervolgens vind je op de verpakking vier stappen die je de perfecte 'shape' van je gezicht beloven. Alle delen van het gezicht zijn na deze stappen gehighlight (is dat een woord?). Allereerst dien je de lichtste kleur net onder de wenkbrauwen aan te brengen, vervolgens boven de jukbeenderen de donkerste tint, daarna met nummer 2 op de neusbrug en met de derde kleur op de cupidoboog (het 'kuiltje' boven je lippen) Zoals je ziet zijn de stappen niet echt in een logische volgorde op de verpakking omschreven; iets wat ik al van tevoren op de blog van Vera las. 

Wanneer ik het palette uit de verpakking haal, zie ik een prachtig doosje tevoorschijn komen. Wat een chique uitstraling, wauw! Het palette is bronskleurig en glanst aan alle kanten, en ook een leuke toevoeging is dat 'ie met een magneetsluiting dichtgaat. Achterop het palette vind je nogmaals de namen van de vier highlighters die in het doosje zitten. 

En ta-daaaa: wanneer ik het palette openmaak, zie ik vier schitterende kleuren. En echt letterlijk schitterend. Ik zie dat Platinum, Royal Gold en Renaissance Gold een andere textuur hebben dan Antique Bronze. De laatste heeft namelijk een poederige textuur en is dan ook bedoeld voor boven de jukbeenderen. De anderen zijn glad en hebben een cremige textuur.

Wauw, kijk nou toch eens even wat voor prachtige highlighters dit zijn! Platinum is een tint die eigenlijk in ieder highlighting-palette thuishoort: ideaal om bij ooglooks te gebruiken. Royal Gold is een goudkleurige champagnetint die prachtig zal zijn op zowel de jukbeenderen als de neusbrug. Renaissance Gold neigt wat meer naar een beige-kleurtje en ziet eruit alsof 'ie wat minder glitters heeft. Antique Bronze is de poederige bronzer/highlighter en is bedoeld voor op de jukbeenderen - al ben ik wel benieuwd hoe dit zal staan, aangezien deze kleur nogal donker is!

Bij het palette zit ook een stevig kwastje, maar deze lijkt me niet heel handig in het gebruik. Het is nogal een harde, strak afgesneden kwast, dus met mijn vingertoppen of met een oogschaduwkwastje lijkt me iets fijner. Toch slim dat ze er toch aan gedacht hebben, wie weet komt dit kwastje nog ergens anders voor van pas!

Over de swatches ben ik méér dan tevreden: wat een pigment komt er vanaf! Ook de glans en glitters vind ik letterlijk schitterend. De enige tint die ik nogal moeilijk vind is Antique Bronze, je kunt aan deze swatch zien dat 'ie toch best poederig is en ook het minste pigment afgeeft. Ik zou dan ook eerder Royal Gold of Renaissance Gold gebruiken. Deze twee highlighters zijn samen met Platinum écht heel pretty. Het resultaat vind ik HEEL mooi. Ik heb wel m'n best moeten doen om de highlighter(s) niet vlekkerig aan te brengen en ook niet teveel van het product te gebruiken, want anders werd mijn gezicht één grote glitterbende. Uiteindelijk bereikte ik het gewenste resultaat en heb ik eigenlijk een beetje van iedere highlighter gepakt om uit te proberen op mijn jukbeenderen. Ik merkte dat ik ze makkelijk in elkaar kon blenden en kon mengen tot een hele fijne highlighter. Of ik de highlighter ook op de andere plekken van mijn gezicht (neusbrug, cupido boog of onder mijn wenkbrauw) ga gebruiken weet ik nog niet. Voor boven mijn jukbeenderen is 'ie in ieder geval per-fect.


Ja, dit palette is er één naar mijn hart. Ik kan gerust zeggen dat ik blij ben dat ik het kopen van Soft & Gentle heb uitgesteld - hoe prachtig die ook is. Voor €12,50 heb ik namelijk nu vier hele mooie highlighters die ook prima met elkaar te mengen zijn. Dat is dus maar ongeveer €3,15 per highlighter!

Zelf vind ik Royal Gold en Renaissance Gold het allermooist: twee kleuren die best dicht bij elkaar liggen, maar toch een beetje een andere finish hebben. Antique Bronze zal ik het minst gebruiken en later kwam ik er ook achter dat deze meer geschikt is als bronzer (en laat ik nu net niet met bronzers overweg kunnen).

Dit palette is te koop op sleekmakeup.com of bij V&D filialen die Sleek verkopen. Binnekort is Sleek ook te koop (of zelfs nu al!) bij diverse Etos filialen. 

Related posts

14 reacties

 1. Ik had hier nog geen reviews van gezien maar wauw wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah hij is echt heel mooi! Maar toch is MAC Soft & Gentle ook prachtig, hihihihihi. Deze ga ik zeker even onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, wat een beauty! Of eigenlijk beauty's haha. Echt een prachtig palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind hem er prachtig uitzien, maar ben zelf niet zo'n fan van creamy finishes. Zeker bij een highlighter niet, maar dat is denk ik puur persoonlijk. Dat is wel de reden dat ik dit palette nog niet gekocht heb. Wat mij betreft brengt Sleek hetzelfde palette uit maar dan zonder creamy finish. Wel een fijne review en mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauwww! Deze is mooi! Ik ken hem helemaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wordt zo hebberig van deze review. Zelf gebruik ik (nog) helemaal geen highlighters etc. Maar ik ben wel al een tijdje aan het rondsnuffelen voor een mooi palletje om mee te beginnen. Deze binnenkort maar even aanschaffen :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, alleen het doosje ziet er al luxe uit, hihi. Prachtige kleuren en hij ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wow wat een prachtplaatje! Die wil ik hebben haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oehhh hij is echt heel prettieh,- maar ik ben bang dat ik toch meer MAC Soft&Gentle dan pak. Oops

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was zo benieuwd toen je het er in Arnhem over had. En idd hij is het helemaal waard. Wat een mooie kleurtjes. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind dit palette ook echt zo'n prachtig exemplaar. Qua uiterlijk is het echt een lust voor het oog. De werking is ook erg goed zo te zien. Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig doosje, met prachtige tinten erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb Soft & Gentle maar deze doet daar dezer niet voor onder! Wat een prachtig setje.

  BeantwoordenVerwijderen