Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Vandaag is het 30 september. Opnieuw D-Day. Hoewel ik lang geen update meer heb geschreven over mijn scriptie, is het moment eindelijk we...

Vandaag is het 30 september. Opnieuw D-Day. Hoewel ik lang geen update meer heb geschreven over mijn scriptie, is het moment eindelijk weer daar. Ik ga voor de tweede keer proberen om een voldoende voor dit immens grote onderzoeksrapport te scoren. Ja, ik sluit het opnieuw niet uit dat het alweer niet goed is, maar hopen blijf ik altijd!

Ik heb de afgelopen tijd weer veel vragen ontvangen over hoe het met mijn scriptie ging. Ik wilde er bewust niet teveel aandacht aan besteden op mijn blog, omdat mijn scriptie anders nogal centraal ging staan en dat wilde ik voorkomen. Toch wil ik jullie middels dit artikel laten weten dat ik er weer voor even vanaf ben - maar hopelijk voor altijd.

De meesten van jullie wisten wel dat ik onlangs mijn conceptversie ook al had ingeleverd. Hier heb ik helaas - en daar baal ik écht heel erg van - geen feedback meer op gekregen, terwijl dit wel eerder beloofd was. Ik heb mijn scriptie dus letterlijk 'op goed geluk' ingeleverd; dit is dus absoluut een test of mijn eigen kunnen, zonder dat iemand anders er naar heeft gekeken, voldoende is geweest. Eng, maar het zal vast een leermoment voor mezelf worden.

Ik was eigenlijk al vrij snel klaar. Ik ben begin augustus weer begonnen en heb echt kleine beetjes per dag aan mijn nieuwe scriptie gewerkt. Ik heb per hoofdstuk gekeken wat ik anders wil doen, heb één duidelijke richting gekozen en heb de hele structuur veranderd. Wanneer ik de nieuwe versie naast de oude leg, is het echt een wereld van verschil. Iets voor het midden van september was ik voor mijn gevoel wel weer klaar.

Zestien oktober weet ik de uitslag pas. Dit valt op vrijdag, dus ik kan het op dat moment of gaan vieren, of ik moet alwéér aan de slag. Natuurlijk ben ik bang dat het een sullige 5 gaat worden, of misschien nog wel lager dan mijn vorige cijfer. Maar echt, als het cijfer een 6 is spring ik al een gat in de lucht. Ik heb mijn best gedaan, en meer kan ik niet doen. Het is alleen jammer dat de begeleiding van school het zo af liet weten.

De laatste twee weken ben ik er eigenlijk helemaal niet meer mee bezig geweest. Ik heb eergisteren eigenlijk alles nog één keer doorgelopen en heb alles gisteren weer opnieuw afgedrukt. Vandaag kan ik er niets meer aan veranderen, morgen ook niet en de eerstkomende twee weken ook niet. Vanaf nu is het weer wachten op de uitslag. Wachten op hopelijk héél erg goed nieuws. Mijn kaarsje staat in ieder geval al aan!

Related posts

17 reacties

 1. Fingers crossed, maar dat gaat vast goed komen. Ik voel het! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jeej! Je conceptversie beoordelen is wel het minste wat ze hadden kunnen doen. Zeker wanneer ze dit beloofd hadden! Ik was hier wss ook erg boos om geweest. Hopelijk wordt het harde werken beloond! En wat voor cijfer het wordt..maakt niet uit. Je hebt je best gedaan en een goede afloop is je meer als gekund. Duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook best teleurgesteld, maar toen ik het vrijdag in de namiddag nog niet kreeg, had ik de moed al opgegeven en ben gewoon lekker het weekend ingegaan. Inderdaad hopen dat het nu voldoende is!

   Verwijderen
 3. Je bent een topper! Ik ga voor je duimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga heel hard voor je duimen, meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt je best gedaan lieverd en meer dan dat kan je inderdaad niet doen. Ga nu lekker genieten van je vrijheid! Ik duim in ieder geval voor je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo balen dat je geen feedback meer kreeg op je conceptversie! Ik duim alvast mee voor een positief eindresultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw ik ga heel hard duimen voor je meid komt goed! kus

  BeantwoordenVerwijderen