Make-upliefhebber vs. beautyblogger zijn

Wanneer ik de blogs van Lotte , Helen  en Anneloes  bekijk, spatten de meest mooie make-uplooks van mijn beeldscherm af. Het zijn dan ook...

Wanneer ik de blogs van Lotte, Helen en Anneloes bekijk, spatten de meest mooie make-uplooks van mijn beeldscherm af. Het zijn dan ook wel blogs die zich richten op beauty, maar ik vind het persoonlijk ontzettend knap hoe zij ervoor kunnen zorgen dat make-up er zo natuurlijk mogelijk uitziet en dat ze de meest feestelijke of dagelijkse looks kunnen creëren zonder dat er maar één slordig foutje te ontdekken is. Hoewel ik zelf regelmatig beautyproducten review, kan ik mezelf in vergelijking met hen géén beautyblogger noemen.

En ja, ik ben absoluut een typisch meisje-meisje. Ik hield al vanaf dat ik jong was van mezelf optutten en had altijd een aantal vriendinnen op de basisschool en middelbare school met wie ik na schooltijd uitgebreid allerlei oogschaduws testte of verschillende kleuren blush op mijn wangen veegde. Dat ik er dan vaak uitzag als een clown maakte me niet uit. Ik ging er immers toch niet mee naar buiten.

Ook ben ik altijd een liefhebber geweest van mascara. Dit was dan ook het eerste make-upproduct dat ik veelvuldig gebruikte. En veelvuldig liet ik zéker zien. Wanneer ik oude foto's terugkijk, schaam ik me bijna rot hoe ik er af en toe bij heb gelopen. Klonterende mascara, dikke spinnenpoten of hele donkere ogen: ik deed het allemaal. En ik was me van geen kwaad bewust. Eigenlijk bijna schattig hoe onschuldig ik was.

Vervolgens kwam na een tijdje op de middelbare school de eyelinertrend. Het maken van een 'wing' werd gezien als een ontzettend lastig fenomeen, en na het testen van meerdere eyeliners (uiteraard van budgetmerken als Essence, Miss Sporty of Catrice) was ik ervan overtuigd dat ik ook wel een pro was. Nee dus. Het liep bij mij op de een of andere manier al-tijd uit en ook de lijn die ik op mijn ooglid zette was veel te dik. Om hierbij nog maar een feitje over mezelf weg te geven: ik heb eyeliner gebruikt tot vorig jaar zomer. Sindsdien heb ik het product verbannen. Ik heb geaccepteerd dat ik er niet mee kan omgaan en dat het voor mijn oogopslag ook absoluut geen wonderen doet. Al helemaal niet in combinatie met die dikke lagen mascara.

Ik zal jullie geruststellen: wat betreft mascara ben ik inmiddels afgestapt van de tien lagen. Nu ben ik nog steeds wel iemand die redelijk wat opdoet omdat ik met mijn lichtblonde wimpers nu eenmaal geen schoonheidswedstrijd zie winnen, maar ik probeer altijd om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Dan wil het nog wel altijd zo zijn dat het nog maar de vraag is of mijn wimpers een goede dag hebben. De ene dag zijn ze zo onhandelbaar als de pest, maar de volgende dag heb ik een wimpers die net zo volumineus zijn als die van Max Factor-reclames. Oh isn't life beautiful?

Foundation, poeder, blush en lipstick kwamen ook pas later om het hoekje kijken. Wat betref het eerstgenoemde product heb ik nog nooit - opnieuw een confession - een andere gekocht dan de Hema Foundation in nummer 01. Ergens moet ik daar toch wel vanaf gaan stappen. Ik merk dat als ik bij daglicht te dicht bij een spiegel sta, ik het helemaal niet meer mooi of natuurlijk vind. Qua poeder ben ik helemaal tevreden met mijn Pastel Beige van Catrice, wat betreft blushes ben ik een KIKO-addict en over lipsticks moet ik zelfs een aparte alinea schrijven..

.. want lipsticks.. tja. Veel mensen om me heen noemen me al verslaafd en ikzelf merk dat ik tegenwoordig bij heel veel kleuren en merken al een 'wauw'-gevoel heb. Het wordt al helemaal gevaarlijk wanneer merken als MAC voorbij komen. En dat is sinds deze zomer toch echt gebeurd met mijn eerste 'Diva.'. Ik moet mezelf beloven dat ik ook nog omkijk naar mijn andere favorietjes van Hema, die met een prijsverschil van zestien euro beduidend goedkoper zijn. Ook andere budgetmerken als Catrice of juist de 'middenweg'merken (is dat een woord?) zoals Maybelline of L'Oréal hebben schitterende tinten die zeker het proberen waard zijn.

Maar of ik ooit zulke perfecte en gerafinneerde makeup-looks kan maken met brows on fleek of alle contouren in mijn gezicht kan laten zien? Nee, en dat zal me ook nooit gaan lukken. Ik ben allang blij als mijn gezicht er weer een beetje oké uitziet voor de buitenwereld. Maar het feit dat ik altijd last zal hebben van een onzuiver voorhoofd, extreem borstelige wenkbrauwen en snel aan aan elkaar plakkende wimpers maakt mij echt niet tot een beautyblogger. Maar de liefde voor make-up? Die zal altijd blijven voortbestaan! <3

Related posts

33 reacties

 1. Het gaat ook om de liefde voor make up! Ik verbaas me er ook telkens weer over. Ze kunnen variëren met looks, niet normaal! Ik ben al blij als ik met natuurtinten en net andere look heb gecreëerd. Terwijl de rest van de wereld het niet eens zal zien, haha. Gelukkig lukt het me nu aardig om een mooie full face look te maken zonder dat het er raar uitziet. (Hoop ik)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha inderdaad; het grappige is nog dat je het vaak alleen zelf ziet! Ik hoop net zo erg als jij dat ik altijd een beetje oké voor de dag kom :P

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk artikel! Ik voel me precies zo: ik ben gek op make-up kopen en nieuwe pareltjes ontdekken, maar zal nooit een echte beautyblogger zijn. (Lees: geen foundation, geen perfecte lippen en wenkbrauwen die op wormen lijken als ik ze ooit eens bijteken) hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ahhh moppie je hebt juist zo'n mooi gezichtje. Vond bijvoorbeeld je herfstlook op Kim's blog supermooi!

   Verwijderen
 3. Je noemt inderdaad de bloggers die geweldig zijn in het maken van mooie looks. En het ziet er zo makkelijk uit maar pff zelf lukt het mij ook niet om het goed over te brengen. Ik vind make-up leuk maar zie mezelf niet echt als een beauty blogger die skills heb ik niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt in ieder geval altijd de meest mooie nailarts! <3

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Dankjewel, nogmaals superlief en dankjewel dat je 'm op jouw blog publiceerde <3

   Verwijderen
 5. Ik kan mij echt herkennen in dit artikeltje haha! Ik ben dol op make-up, ondanks dit ook pas sinds een jaar of twee bij mij om de hoek is komen kijken. Vroeger moest ik er echt niks van hebben, maar nu.. Alleen zou ik ook nooit een ''pro'' worden, maar daar kan ik mij wel bij neerleggen. Zo lang je plezier hebt in opmaken, dan is het toch goed? Erg leuk artikel om te lezen! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plezier in het opmaken is inderdaad het allerbelangrijkst, heel mooi gezegd! Dankjewel <3

   Verwijderen
 6. Hihi leuk artikel, ik ben ook gek op make-up (duh dat is mijn blognaam haha) maarn perfecte ooglooks enzo dat lukt me gewoon niet! Ik zou nog veel beter willen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha moest even lachen; ik ben net zo 'gekopmakeup' als jij! <3

   Verwijderen
 7. Wat een leuk artikel haha! Ik ben ook echt een liefhebber en kijk vaak jaloers naar de prachtige looks van anderen. Ik blijf oefenen, maar of ik ooit zulke looks kan maken, dat weet ik niet. x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven! Ik vind de afwisseling op je blog in artikels zeer fijn :). Oh en die veel te donkere ogen daar schaam ik mij ook voor haha! Sinds ik ben beginnen met bloggen is mijn liefde voor make-up pas gegroeid en met name mijn lippenstiften stash is enorm gegroeid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah allereerst superdankjewel voor je compliment! Goed dat ik niet de enige was met zulke donkere ogen hahaha, high five!

   Verwijderen
 9. Heel erg leuk artikel om te lezen. Ik was juist nooit een meisje-meisje en was liever met mijn broer aan het slootje springen dan dat ik met poppen speelde. Nu vind ik make-up heel leuk en kan ik al mijn creativiteit kwijt in mijn looks. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om zo'n verandering te zien! Ik speelde bijvoorbeeld ook wel eens lekker jongensachtig op de playstation met mijn broertje hahaha :P

   Verwijderen
 10. Origineel artikel en heeel herkenbaar. Je hebt veel bloggers die echt een MUA zijn en dat zie je ook. Ik snap al niet hoe zij hun oog opmaken, laat staan zo beeldig op de foto zetten, want ik kijk scheel, de foto's worden donker en je ziet mijn niet recht geëpileerde wenkbrauw. Zucht. Ach, misschien maakt dat ons wel heel toegankelijk voor onze doelgroep!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha zo herkenbaar Melis! Als ik foto's van mijn oog maak zie je echt letterlijk elke aan elkaar geplakte wimper en oh.. die wenkbrauwen van mij. Er zitten altijd wel haartjes waar ze niet horen! Dankjewel <3

   Verwijderen
 11. Ik hou ook heel erg van make-up, maar zal net zoals sommige geen beautyqueen worden, ik kan make-up aanbrengen en vind het leuk om te testen en informatie over te zoeken en alles, maar echte professional zal ik denk ik nooit worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk stukje, en dankjewel voor je lieve woorden over mijn blog! Ik moet zeggen dat ik de afgelopen maand veel tijd heb gehad om na te denken, en ik ben juist tot de conclusie gekomen dat ik mezelf géén 'beautyblogger' (ik zie dat als een type journalist) vind, maar eerder een (gigantische!) makeupliefhebber die graag creatief bezig is! Al moet ik zeggen dat ik nog altijd met veel liefde reviews schrijf over allerlei producten <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij heel erg bedankt voor je reactie! Heel leuk om te lezen dat je ook zo'n grote makeupliefhebber bent en na hebt gedacht over het 'beautyblogger' zijn; ik wilde je in ieder geval zeker niet zomaar ergens plaatsen. Vind je looks prachtig!

   Verwijderen
 13. Ik ben denk ik ook meer een grote make-up liefhebber!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je een prachtig artikel geschreven! Je kiest precies de juiste woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een top artikel zeg. Ik ben inderdaad ook gek op make-up maar ik zou mezelf geen beautyblogger noemen. Je hebt alles heel goed verwoord <3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk artikel! Ik ben meer van de fashion dan van de beauty, maar ik kan echt genieten hoe deze meiden van die mooie beauty looks kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind dat je zo'n goed artikel hebt geschreven! Ik blog zelf ook af en toe over beauty, maar ik zou mezelf nooit een beautyblogger noemen. Ik vind make-up net zoals jou erg leuk, maar ik heb er zeker niet alle verstand van. Gelukkig kan ik wel gewoon mijn mening uiten over de producten die ik probeer en gebruik!

  BeantwoordenVerwijderen