Als ik maar één soort kledingstuk in de kast mocht hebben..

... dan zouden het zonder twijfel rokken zijn. Sinds een jaar of anderhalf ben ik verslaafd. Aan rokken in alle lengtes, vormen en maten....

... dan zouden het zonder twijfel rokken zijn. Sinds een jaar of anderhalf ben ik verslaafd. Aan rokken in alle lengtes, vormen en maten. Inmiddels heb ik al een aardige collectie opgebouwd en leef ik liever in rokken dan in een simpele spijkerbroek. Sterker nog, het aantal goede broeken dat ik heb kan ik op één hand tellen! Helaas wordt het weer wat kouder, maar een artikeltje wijden aan mijn fijne rokkenverzameling kan nooit kwaad!

Om te beginnen heb ik natuurlijk een mooie, zwarte kokerrok die je op de headerfoto ziet. Hij komt van H&M, kostte €19,99 en heeft een beetje geribd materiaal. Aan de achterkant zit een ritsje, waardoor je een split kunt maken.

Deze mooie rok met geometrische print kocht ik uit blijdschap bij Zara in Rotterdam. Ik had op dat moment net te horen gekregen dat mijn scriptie er heel erg goed uitzag (en yep, we weten allemaal dat dat gelogen was) en dit in combinatie met het zonnetje maakte me supervrolijk. Na lang twijfelen tussen een zwarte met barokprint of deze kocht ik dus deze voor €14,99.


Deze rok is niet dezelfde als op de headerfoto, maar komt wel van H&M. Dit was zelfs mijn allereerste kokerrok! Een simpele zwarte, maar wel met een mooie glans en opnieuw een ritsje aan de achterkant voor een split. De rok kostte €19,99.

Toen ik op een avond de website van Boohoo afstruinde, zag ik dit mooie zwierige roze(!) rokje voor €16,00. Omdat ik die periode weer vaker van dit soort skaterskirts droeg, wilde ik er ook eentje in een felle kleur. Ik vind 'm nog steeds prachtig, maar het rokje dragen doe ik helaas niet echt meer. Vaker doen dus!

Om bovenstaande reden wilde ik ook graag een andere skaterskirt. Na het passen van een rode, zwarte en een gestreepte bij Bershka werd het dus kiezen. Het werden de rode en deze gestreepte en ik legde voor allebei de rokjes maar €12,99 weg. 

Mijn allereerste aankoop bij Costes was er meteen eentje die ik ontzettend mooi vond. Aan de achterkant van dit rokje zit een rits die je zowel aan de boven- als onderkant kunt openritsen. Dit heb ik jammer genoeg niet altijd even fijn gevonden; de rits sneed namelijk nogal vaak in mijn huid en op vakantie in Valencia heb ik met wat steekjes in de rits ervoor gezorgd dat deze niet meer verder kon. Nu zit er dus een kleine split in. Deze blauwe aztec-rok was mijn duurste aankoop, namelijk €39,99.


In het voorjaar van 2014 werd de maxi skirt steeds populairder en hoewel ik stellig vol bleef houden dat mijn benen daar veel te kort voor zijn, waagde ik toch de gok. Ik liep een pastelroze variant met twee splitten aan de zijkanten op de markt in mijn woonplaats tegen het lijf. Voor €15,00 vond ik het wel het proberen waard en de keren dat ik 'm heb gedragen (in Rome, tijdens een afspraak en op een boot) zijn toevallig allemaal leuke herinneringen!

Deze grijze kokerrok kocht ik eigenlijk in een opwelling. Tijdens een dagje winkelen met een vriendin in Eindhoven werd het véél mooier weer dan verwacht, en de outfit die ik eerst aan had was veel te warm. Toen ik deze rok bij H&M voor maar €9,99 zag, nam ik 'm meteen mee, kleedde me ergens om en heb de rest van de dag genoten van mijn blote benen!

Het gestreepte rokje van Bershka hebben jullie al kunnen zien, maar de rode variant nam ik ook voor €12,99 mee. Wat wel jammer is aan de rokjes is dat er geen voering of naden inzitten, waardoor het materiaal nogal slap lijkt. Wel heb ik deze een aantal keer heel leuk kunnen combineren deze zomer! 

Naast de pastelroze maxi-skirt, wilde ik natuurlijk ook een zwarte in mijn garderobe. Een dagje shoppen in Breda zorgde ervoor dat ik er bij Zara eentje tegenkwam die me echt als gegoten zat. Met één split aan de zijkant is deze rok toch wat specialer en ook leuk te combineren met sneakers. Ik legde voor deze rok €17,99 weg. 

Mijn laatste nieuwe aanwinst is een kokerrok van H&M in een kleur die ik eigenlijk al had, maar die van zo'n typisch '10 euro'-winkeltje kwam en waarvan de kwaliteit helemaal niet zo goed was. Toen ik deze voor €19,99 op de webshop zag staan, twijfelde ik geen moment en klikte meteen door naar 'bestellen.' Nog steeds vind ik het een prachtrok!


Tijdens een bloedhete dag winkelen in Valencia kon ik het ook niet laten om de mega-grote Mango winkel binnen te lopen. Ik had een beetje misgerekend met het aantal kleren dat ik had meegenomen, dus wat nieuwe items waren zeker welkom. Toen ik in eerste instantie compleet voorbij dit rokje liep, pakte mijn vriend 'm toch en opperde dat ik deze toch wel even moest passen. En eerlijk gezegd vond ik 'm nog superleuk ook! De rok heeft streepjes, twee zakken aan de zijkant en kostte €17,95. Het is wel oppassen dat de voering er niet onderuit komt; dit is helaas gebeurd toen ik terugkwam van vakantie.



De laatste aankoop, maar zeker niet de minste is deze geprinte kokerrok van H&M. De rok heeft een beetje een retro look en heeft ook weer een ritsje aan de achterkant om een split mee te maken. Deze zit gelukkig niet zo heel strak en ik vind 'm heerlijk zitten: zelfs op de fiets! Ook deze rok kostte €19,99.

Related posts

9 reacties

  1. Oh je laatste aankoop is echt onwijs mooi! Wat een geweldige kleur, ik vind kokerrokken ook heel erg mooi. Ik twijfel altijd alleen of ze mij staan. Heel leuk en origineel artikel!

    Liefs! Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een prachtige rokken heb je zeg! En het staat je prachtig! Ik heb echt bewondering voor de foto's die je telkens maakt, hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind de rokken heel mooi, iets wat ik zelf eigenlijk nooit draag. Ik ben het met Desiree eens je maakt elke keer prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jouw colllectie is om jaloers op te worden <33333 Alleen maar mooie rokken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah wat staan ze je leuk! Ik draag ook graag jurkjes en rokjes maar daar is het nu helaas te koud voor :(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige collectie rokken heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind rokken zo leuk! Ze staan je ook allemaal zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik hou ook heeel erg van rokjes, jij hebt echt heel veel mooie!

    BeantwoordenVerwijderen