La vie de Daphne - Spontane lunches, lief pakketje & sollicitatie

Oh, wat een fijne week! Natuurlijk verliep niet alles even perfect; maar de twee spontane lunches, het lieve pakketje van twee mede blogger...


Oh, wat een fijne week! Natuurlijk verliep niet alles even perfect; maar de twee spontane lunches, het lieve pakketje van twee mede bloggers, de gezellige avondjes stappen en een ingeplande proefdag bij een eventueel nieuw bijbaantje in de pocket maakten deze week een heel stuk leuker! Laat deze nieuwe week maar beginnen: een week waarin er hopelijk weer een last van mijn schouder valt en hopelijk een nieuwe deur voor me opengaat!Maandagochtend werd ik heerlijk relaxed wakker. Nu had ik zondag al wel een flinke rustdag gehouden, maar het zonnetje dat op mijn bed scheen liet me nog eventjes een beetje langer genieten!

Toch werd het tijd om uit bed te komen. Ik wilde nog een iPhone case voor mijn nieuwe telefoon scoren en stapte op de fiets naar de stad. Bij de derde winkel vond ik er eentje die eindelijk een beetje 'oke' was: de achterkant van deze case is geborduurd en het voelt dus echt aan als stof. Toch ben ik nog van plan een andere te kopen, maar voor nu kan deze als noodoplossing geen kwaad.

's Avonds was het weer tijd voor een fijn tv-avondje: Hollands Next Top Model & I Can Make You A Supermodel. Heerlijk om even je gedachten op 0 te zetten en inspiratie op te doen voor eigen portretfoto's!

Dinsdag begon ik de dag met het opnieuw lakken van mijn witte nagels. Het was allemaal toch wel erg gaan chippen, maar omdat ik nog geen andere kleur op mijn nagels wilde (het is een wonder!) besloot ik om gewoon alles ervan af te halen en het opnieuw te doen. Ziet er meteen een stuk mooier uit!

Die middag gebruikte ik mijn inspiratie van de vorige avond voor weer wat portretfoto's. Ik koos ervoor om enkel donkere lipstick op te doen en mijn wenkbrauwen wat donkerder te maken. Verder com-pleet make-uploos. Misschien minimalistisch, maar ik vind het goed gelukt!

Dinsdagavond ging ik een avondje naar mijn vriend toe en toen besloten we spontaan om nog wat te gaan eten bij McDonald's. Oeps! Maar ach, zo goed had ik niet eens gegeten die avond :P

Na een superlazy ochtend - we werden pas wakker om 11.45! - besloten we om ook nog eens spontaan te gaan lunchen. Hoewel het buiten echt rotweer was, was het bij één van onze favoriete lunchzaakjes heel erg druk. En het eten? Dat was zoals gewoonlijk weer overheerlijk!

We liepen nog wat rond in de stad, maar ikzelf heb niets meer kunnen scoren. Nee, ook nog steeds geen sjaal. Toch maar bestellen op internet denk ik. De rest van de middag keken we weer afleveringen van Orange Is The New Black. Wat we moeten gaan kijken als we door die afleveringen zijn weet ik ook nog niet..

Rond 18.00 ging ik naar huis, en die middag had mijn moeder al een berichtje gestuurd dat er een pakketje op me lag te wachten. Toen ik het bij thuiskomst eindelijk kon openmaken, werd ik er helemaal stil van. Een me-galieve kaart en een aantal schitterende cadeautjes: wat ONTZETTEND lief. Dankjewel Joyce & Bernadet!

Eén van de cadeautjes was een setje oorbellen waar ook deze schattige Eiffeltorentjes bijzaten. Omdat ik al een aantal sieraden heb die met mijn favoriete stad te maken hebben, vond ik het extra leuk om ze allemaal samen op de foto te zetten. Paris all over the place! <3

Donderdagochtend heb ik eerst heel lang met de docent aan de telefoon gezeten die de conceptversie van mijn scriptie na zou kijken. Hij kon alleen zo gauw het eerste hoofdstuk voor me nakijken en dat hebben we helemaal doorgelopen. Hoewel ik het woensdag al moest inleveren, had ik de rest van de feedback op vrijdagmiddag nog steeds niet. Grrr... Nadat ik in ieder geval de eerste aanpassingen verwerkt had, kroop ik met mijn favo chocola, laptop en de H&M catalogus achter mijn bureau.

Vlak daarna begon het te regenen. Nee! Ik zou om 17.15 een sollicitatiegesprek hebben. 'Een sollicitatiegesprek? Maar je hebt toch al een baantje?' Klopt, maar in mijn artikel van vorige week had ik al aangegeven dat ik één dag per week erg weinig vind. De sollicitatie die ik nu had is echter wel voor iets compléét anders: een baantje in de horeca. Na een gezellig gesprek van een uur(!) kwamen we tot de conclusie dat, hoewel ik geen ervaring heb, ik volgende week zaterdag een proefdag mag komen draaien. Ehmm.... ik ben nu al zenuwachtig!

Vrijdagochtend hoopte ik de hele dag aan mijn scriptie te kunnen werken, maar ik had nog steeds geen mail. Dan maar iets anders doen - iets dat gelukkig véél leuker is: de lipstick die ik van Joyce & Bernadet kreeg fotograferen en reviewen! Deze komt morgen online :)

Tussendoor bladerde ik nog een keer in de H&M catalogus, en yep.. Mijn oog is weer eens gevallen op een hele mooie rok; eentje die gelukkig wél met panty eronder kan. Hij is helaas wel 30 euro, oeps!


Vrijdagavond was weer fijn. Met wijn (haha oké grapje). Na een avondje The Voice Of Holland kijken naast mijn vriend, bezochten we ook de stad nog. Na wat lekkere wijntjes en een midnight snack gingen we naar huis, en genoten allebei van de gedachte dat we heerlijk uit konden slapen.

Na een lekker brakke zaterdagochtend, fietsten mijn vriend en ik weer richting stad. Deze keer om mijn presentjes op te halen die ik had gewonnen bij één van onze favo lunchtentjes. En een lunch daar achteraan plakken? Ach, waarom ook niet! Wat een verwennerij deze week <3


Rond half 5 ging ik weer richting huis en mijn vriend maakte zich klaar voor een avondje werken. Ikzelf relaxte wat, haalde nog wat nieuwe drankjes bij de supermarkt en maakte me weer klaar om naar vrienden te gaan. Mijn vriend zou daar later ook heenkomen, en terwijl ik daar zat werd ik - na meerdere wijntjes achter de kiezen - opeens blij verrast met dit Instagramberichtje van Anna Nooshin. Wauw.. het boek dat op mijn wish list stond heb ik dus gewoon gewonnen! In alle haast heb ik meteen al mijn gegevens gemaild. Moest stiekem de volgende dag - toen ik het in nuchtere toestand las - wel lachen hoe blij ik klonk in dat mailtje, hahah!

Het avondje zelf was weer supergezellig. Iets te gezellig weer, want hoewel ik me voornam het niet al te laat te maken in verband met een lastig gesprek op mijn werk en natuurlijk een lange werkdag, werd het uiteindelijk toch drie uur voor ik mijn ogen sloot. Ach ja, je bent maar één keer jong. En wie weet komen er nu een hele lange tijd niet meer van zulke avondjes!


Zondag werd ik - hoe kan het ook anders - dood en doodmoe wakker. Na een onrustige nacht waarin ik véél te vast heb geslapen maakte ik me klaar voor een zware dag werken. Lakte mijn nagels nog bij met dit prachtige kleurtje van KIKO (binnenkort een review!) en fietste in het zonnetje richting werk.

Op deze foto lach ik nog, maar vlak hierna had ik een erg vervelend gesprek met mijn bazin. Ik wil er het liefst niet al te veel over kwijt. Maar ze liet in ieder geval tot mijn grote schrik érg goed merken dat ze niet gediend was dat ik ergens anders wilde gaan werken en dat die proefdag precies valt op mijn werkdag. De rest van de zondag was eigenlijk best rustig, maar toch voelde alles heel naar en vervelend aan. Aan het einde van de werkdag hebben we nog wel een kort gesprek erover gehad, dat ik wel ten alle tijde eerlijk moet blijven over de voortgang hiervan. Oef, wat was ik blij toen ik weer thuis was.. Ik ben lekker vroeg gaan slapen om alles te vergeten.

Oh, nog maar 2 dagen voor ik weer mijn scriptie inlever trouwens, wauw!

Related posts

16 reacties

 1. Wat naar dat ze dat niet kan hebben, ze kan je ook meer dagen geven om te werken als ze het zo erg vind toch? Beetje raar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. naar dat je bazin zo deed... leuk pakketje heb je gehad! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oké! Wat een rare actie van je baas! Voor de rest ziet het eruit alsof je weer een heerlijke week hebt gehad. En wat spannend dat met je scriptie. Ik ga voor je duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een weekje zeg! Alvast succes met je proefdag in de horeca. Ik heb ook in de horeca gewerkt en het is echt onwijs leuk! Wel raar hoe je bazin reageerde zeg. Zij moet toch ook kunnen begrijpen dat 1 dag in de week werken weinig is en dat je dan ergens anders gaat solliciteren zodat je meer kan werken? Snap niet echt wat daar mis mee is. Waarschijnlijk is ze bang dat je daar helemaal weg zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk pakketje heb je ontvangen echt heel lief. Ik hoop dat je scriptie goed is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje, wat naar dat je bazin zo deed. Logisch toch dat je iets anders gaat zoeken als je daar maar één dag kunt werken? Nja, verder ziet je week er wel heel gezellig uit. Laat het gaan, die proefdag gaat je vast goed af!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alsjeblieft Dappie! <3 Wat een heerlijke lunches allemaal, haha. Nu die scriptie en eerste werkdag lekker knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieve foto van jou en je vriend! En spontaan lunchen is altijd leuk! Wat spannend van je scriptie... succes! :-)

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk, dat vind ik tof. Wanneer je geen ervaring in iets hebt, dat een bedrijf het toch wilt proberen! Ik wens je alvast heel veel succes en hoop dat het wat word!
  Onwijs leuke foto's weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het boek van Anna Nooshin ga je echt leuk vinden! Ik heb hem gelezen en hij is erg tof :) En dat broodje kroket ziet er ontzettend lekker uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind je diaries alijd zo fijn en lekker lezen! Best wel balen dat je bazin zo reageert. Je bent nog altijd vrij om te kiezen waar je wilt werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het wel een rare actie van je baas hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha je bent zo leuk met deze artikelen, ik geniet gewoon helemaal mee. En dat pakketje was je uiteraard helemaal gegund, vond het zo leuk om je te verrassen :D

  BeantwoordenVerwijderen