Herinneringen ophalen #3

Het duurde een tijdje, maar de derde editie van 'Herinneringen ophalen' is eindelijk daar! Opnieuw verzamelde ik weer een aantal sp...


Het duurde een tijdje, maar de derde editie van 'Herinneringen ophalen' is eindelijk daar! Opnieuw verzamelde ik weer een aantal spullen die me terugbrengen naar hele leuke tijden. Zo vond ik een foto van de allereerste keer Disney, kwam ik oude haarbandjes tegen, zag ik een heel oud souvenir uit Venetie en vond ik zelfs mijn strikdiploma terug!Toen ik dit kroontje weer terugvond, bracht deze me weer helemaal terug naar een hele leuke en gezellige avond. Ik had met een groepje vrienden afgesproken om op zaterdagavond de stad in te gaan, want om precies 12 uur zou ik jarig zijn. Maar liefst achttien lentes jong. Voor die gelegenheid wilde ik natuurlijk wel iets bijzonders aan of op hebben tijdens het stappen. Geen sjerp, geen broche: het werd na lang zoeken een kroontje in mijn haar. Gekocht op de Markt bij Rotterdam Blaak en sindsdien altijd bewaard. Een avond die ik nog goed kan herinneren en er absoluut eentje is om in te lijsten!


Naast andere 'eerste parfums' zoals van Mexx, 'Idols' (ja, echt; dat programma had een parfum) of alle goedkope drogisterijluchtjes moest natuurlijk ook de dag komen van mijn allereerste 'echte' parfum. Een wat duurdere variant en een wat luxer merk. In die tijd was ik echt verslaafd aan de ruitjes van het merk Burberry, had ik deze flacon al in een aantal tijdschriften zien staan en was ook al stiekem gaan ruiken bij Etos. Toen ik op een gegeven moment tijdens Sinterklaas toch echt Burberry Brit onder het inpakpapier tevoorschijn haalde, kon ik mijn geluk niet op. En yep, deze flacon pronkt nog steeds tussen mijn andere oude flesjes.


Toen ik deze foto zag kreeg ik echt kippenvel. Ook met name door de andere, blije foto's die ik van de allereerste keer Disney bekeek, maar deze is toch wel een beetje bijzonder. We verbleven in de Davy Crockett Ranch (na wat research bestaat dit bungalowpark nog steeds!) en bij het diner kon je kiezen uit meerdere gerechten bij een buffet. Nietsvermoedend stond ik - waarschijnlijk - te wachten op wat frietjes, toen de enige echte Pluto naast me stond! Ik weet nog goed dat ik er bijna van schrok en het heel erg lang niet door had gehad. Toen mijn moeder later zei dat hij daar echt al een tijdje stond kon ik het ook bijna niet geloven.. Schattig toch? En al helemaal omdat ik in dat jaar handtekeningen van ieder Disney-figuur spaarde..


Je strikdiploma halen was op de basisschool eigenlijk iets vanzelfsprekends. Eén keer per week koos de juf iemand uit die de week erop het 'strik examen' mocht afleggen; je moest dan een oude schoen van jezelf meenemen en zodra de strik gelukt was, werd de schoen goudgespoten. En ja hoor, ook ik was glansrijk geslaagd en kwam thuis met een mooie rode diploma (die inmiddels al zo lang voor mijn raam staat dat 'ie verkleurd is) en een mooi gouden schoentje. 


Haarbandjes: ik kon ze vroeger niet genoeg hebben. Toen mijn kapsel er nog een stuk minder acceptabel uit zag (trust me, die foto's laat ik echt niet zien), ging ik vaak in de weer met haarbandjes.  Metalen, zwarte of gekleurde: het kon niet gek genoeg. Twee van mijn eerste waren degene op de foto: eentje met een ruitjesprint en met fruitjesprint (haha). Superleuk om te zien dat ik ze nog steeds heb, maar de pijn die ik van deze dingen kreeg? Au!


Toeval bestaat niet: bijna 7 jaar na de datum die op deze uitnodiging stond, schrijf ik dit artikel. Ik ben in het jaar 2008 geswitcht van dansschool en omdat de eerste les vaak nogal spannend is, krijg je een persoonlijke uitnodiging toegestuurd. Dertig september 2008. Bizar dat ik al zo lang lid ben van deze dansschool en nog steeds met plezier naar de danslessen ga!


Voor wie ook wel eens in de oude en romantische stad Venetie is geweest, weet dat je daar talloze kraampjes, winkeltjes en stands hebt met maskers. Dure, maar ook goedkope. Stenen maskers ter decoratie, maar ook 'echte' van stof en met duizenden glitters. Ook ik nam tijdens mijn bezoek aan deze zonovergoten (en bloedhete!) stad een kleine variant mee. Hij is gemaakt van steen en ik heb 'm al jaaaaren op dezelfde plek aan de muur hangen. Hoeveel stof er op dit masker zat voor ik deze foto maakte zal ik maar niet vertellen..


Een zonnebril als herinnering klinkt misschien een beetje raar, maar het verhaal achter dit exemplaar is stiekem best een beetje grappig. In de folder van Prijzencircus zag ik destijds een aantal hele mooie zonnebrillen van het merk Esprit staan, maar dertig euro wegleggen voor een bril vond ik destijds erg veel geld. Toch besloot ik de gok te wagen en fietste ik richting V&D, waar alle zonnebrillen van Esprit in een grote glazen vaas zaten. Ik paste één van de brillen en werd nog enthousiaster toen ik zag dat 'ie me toch wel erg leuk stond. Toch maar naar de kassa dus. Maar wat bleek? Het kaartje was er vanaf gevallen, en de medewerkster was in de veronderstelling dat alle Esprit brillen even duur zouden zijn. Nietsvermoedend pakte ze dus een kaartje van een bril die 20 euro was, scande deze en ik rekende af. Eindstand? Een bril die 30 euro was, nam ik voor een tientje goedkoper mee. SCORE!

Related posts

9 reacties

 1. Dit is zo leuk om te lezen! (Volgens mij zeg ik dat iedere keer, haha.) Mijn strikdiploma zwerft ook nog ergens rond op zolder. Leuke dingen om te bewaren!

  En die 'haarbandenpijn'... Vreselijk! Achter mijn oren zat altijd een deukje, vooral als je een haarband met 'tandjes' in de haren had. Jakkes! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit soort artikelen echt ontzettend leuk om te lezen. We want more, we want more!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Burberry Britt was ook mijn 'eerste' parfum. Ik was zo gelukkig toen ik hem kreeg. Als ik het geurtje ruik komen er nog steeds herinneringen naar boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha super leuk om te lezen! Dit moet je zeker vaker doen! Leuk om te zien dat je de laatste tijd super druk met je blog bezig bent!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb Burberry Britt ook heel lang de lekkerste geur op aarde gevonden toen ik jonger was. Nou snap ik niet zo goed waarom haha. Heel leuk en origineel artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! Zo leuk, herinneringen ophalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om zo herinneringen op te halen! Ik droeg vroeg ook veel haarbanden en nog erger, ik had een staart in en dan een haarband xd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om zo herinneringen op te halen!

  BeantwoordenVerwijderen