La vie de Daphne - Baalweek, Kermis & Uit eten

Klaar voor een blogpost met niet alleen maar 'witte achtergrond-foto's'? Ik maakte deze week namelijk allerlei andere leuke din...


Klaar voor een blogpost met niet alleen maar 'witte achtergrond-foto's'? Ik maakte deze week namelijk allerlei andere leuke dingen mee die zeker het fotograferen waard zijn. Wat dacht je van een superleuk avondje kermis, een heerlijk diner of een superlekkere door mijn vriend gemaakte citroen kwarktaart? Kijk maar snel verder voor nog meer delicious pictures!


Zowel maandag als dinsdag waren typische thuiszit-dagen. Saai, maar mijn scriptie moet natuurlijk ook af komen. Ik merk dat ik het de laatste tijd echt héél lastig vind om concentratie te vinden. Ik ben al snel moe of kan gewoon nergens de motivatie vandaan halen om te beginnen. Balen!

De volgende ochtend had ik weer zo'n typisch baal-momentje. Nadat ik al zoveel panty's versleten heb dat dit niet meer op tien handen te tellen is, ging alweer de zoveelste kapot. En dat terwijl deze net nieuw was. Kan er zo van balen als blijkt dat je je geld aan iets hebt uitgegeven dat na de eerste keer aandoen al kapotgaat..


Gelukkig maakte deze heerlijke (en gezonde!) snack alles goed. Mijn moeder en ik aten lekker in de tuin een aantal stukjes cantaloupe meloen. Het zonnetje liet zich zelfs nog even zien! Genietmomentje <3

's Avonds werd iets minder gezond. Ik fietste richting mijn vriend die al de hele dag whatsappjes stuurde van zijn kwarktaart-in-progress, maar nu mocht ik 'm eindelijk in het echt bekijken! En oh, natuurlijk kon een stukje proeven ook zeker niet ontbreken. Heerlijk zeg, met die bramen, besjes en frambozen erop!


Woensdag begon wéér vervelend. Op mijn rekening zag ik namelijk dat er een belachelijk hoog bedrag van mijn rekening was afgeschreven. Toen ik zag dat het schoolgeld was voor een heel jaar, begonnen bij mij toch wat vraagtekens op te komen. Ik had twee weken ervoor namelijk al aangegeven dat ik het in termijnen wilde betalen, en in de omschrijving van het bedrag op mijn rekening stond zelfs 'termijn 1', wat dus bijna zou betekenen dat hetzelfde bedrag volgende maand wéér afgeschreven zou worden. Na een hoop gebel kwam het gelukkig goed, maar wat kan ik versteld staan van een onderwijsinstelling die zo slordig te werk gaat! 
Daarna was het weer tijd voor mijn nagels lakk.. uhh scriptie.

En hoe ziet zo'n dag eruit? Lekker makeuploos natuurlijk!


Maar toen was daar woensdagavond. Weer een tegenvaller toen bleek dat alle foto's op mijn blog opeens niet meer werkten. Ik kreeg al een aantal twitter berichtjes en whatsappjes van mensen die niets meer van mijn blog konden zien. Complete paniek! In de hoop dat het vanzelf weer over zou gaan, liet ik het maar voor wat het was, maar toen ik de volgende ochtend opstond met nog meer berichten op Twitter schoot ik meteen uit bed en ging op onderzoek uit. En thank god, door een stomme fout in het google-album dat ik op privé zette, is het met een simpele knop naar 'openbaar' weer verholpen!

De rest van de dag probeerde ik nog wat aan m'n scriptie te werken (verrassend genoeg!) en maakte ook een heleboel foto's voor een supertoffe blogpost die er binnenkort aankomt!

's Avonds was weer mijn eerste dansles van het seizoen en hoewel ik eerder nog zo twijfelde over of ik door moest gaan of niet, kan ik na één les bijna zeggen dat ik het echt weer héél leuk vind!


Helaas werd ik de volgende dag wel wakker met bizar veel spierpijn en is de hele 'ik werk doordeweeks iedere dag aan mijn scriptie'-belofte flink in het water gevallen. Ik kon niks, werd er zelfs een beetje moe en misselijk van en heb mijn lichaam maar veel rust gegeven. Ai, wat zo'n avondje dansen al niet met je kan doen! 

Het leuke lijstje op de foto zette gelukkig weer even een glimlach op mijn gezicht. Mijn moeder heeft een heleboel van dit soort quotes uitgeprint en in lijstjes gestopt. Ziet het er niet schattig uit? 

Ennn toen was het vrijdagavond. De kermis is begonnen in mijn woonplaats en hoewel het heel erg regenachtig was, wilde ik toch even een kijkje nemen. Na amper één rondje lopen viel de regen alweer met bakken uit de hemel en mijn vriend en ik vluchtten snel naar de dichtstbijzijnde kroeg, dronken er een drankje om even op te drogen en gingen toen weer door naar..


.. ons andere favo café! Daar stond de muziek namelijk wat zachter dan bij de andere kroeg en zo kon mijn vriend beter vertellen over zijn allereerste werkdagen. Ook de drankjes waren aan deze foto te zien erg lekker. Het ene wijntje was nog niet op of de andere stond alweer op tafel. Oeps..

Ik kan wel zeggen dat de avond echt ontzettend gezellig was. Ondanks de plensbuien en de meest casual outfit ooit tijdens uitgaan (ik droeg een keer een broek in plaats van een rok!) heb ik het deze vrijdagavond erg naar mijn zin gehad. Zo erg, dat ik mijn belofte van tussen 0.30-1.00 in bed niet meer ben nagekomen en het 2.30 uur heb zien worden.


Yep, eigen schuld is dikke bult. Er stond na een kort nachtje met veel wijn een lange werkdag op de planning. En dat de dag lang duurde heb ik geweten. Ik denk dat ik mijn recordpoging gapen wel heb overtroffen en dat ik ook nog nooit zo blij ben geweest om thuis te zijn. Maar tijd om lang te relaxen had ik ook weer niet, er stond opnieuw een avondje kermis op de planning!

Na weer een rondje kermis plakten we er nog een avondje drankjes achteraan. Ik had niets anders verwacht dat ook deze avond weer heel erg gezellig was. Toevallig was de kroeg die gisteren zo tegenviel nu wel gezellig, maar nu maakten we het wat minder laat. De moeheid en het feit dat de andere vrienden met de auto waren zorgde ervoor dat we rond 2 uur alweer het licht uitdeden.


En hoe ik zondag wakker werd? Dood- en doodmoe. Wat kunnen zulke avondjes erin hakken zeg! Toen ik 17 jaar was kon ik makkelijk iedere week tot 3 uur stappen. Nu ben ik compleet gebroken als ik twee avonden tot maximaal 2.30 weg ben. Ai! Gelukkig maakten we er een heerlijke lazy sunday van, haalden we mijn favo lekkernij en keken we weer twee afleveringen Orange Is The New Black.

Na een comfortabel middagje in bed maakten we ons klaar voor een ritje naar Breda. Ter gelegenheid van het 10 maanden samenzijn gingen mijn vriend en ik een keer ergens anders een hapje eten dan altijd in 'ons' saaie stadje. We bezochten Brasserie Villa Nova, volgens hun voordeur de lekkerste brasserie van Breda. Dat moesten we dus even uitproberen!


Wij namen er vanzelfsprekend geen lunch, maar namen een heerlijk driegangenmenu. En hoe kun je die beter starten dan met een voortreffelijke carpaccio? Sinds ik dit gerecht heb ontdekt op zowel brood als los op een bord ben ik stiekem een beetje verslaafd. Wat is dit genieten zeg!


En ook deze avond werden er weer wijntjes gedronken. Ik heb ze inderdaad weer meer dan genoeg gezien dit weekend, maar ach; je leeft maar één keer toch?

Na een superlekker voor- en hoofdgerecht kwam ook nog deze yummy panna cotta op tafel. Ik had zoiets nog nooit eerder gegeten, maar ik was er zeker van aan het smullen! Wat een fijn menuutje had Villa Nova samengesteld!

Compleet voldaan wilden we nog wat drankjes in het centrum van Breda gaan doen, maar de combinatie van de afgelopen dagen, de volle maag en de moeheid zorgde er toch voor dat we maar richting station liepen. Na een treinreis waar we bijna in slaap vielen en een te koude fietstocht naar huis moest ik nog in alle vermoeidheid deze photo diary in elkaar zetten. Maar ik doe het maar al te graag. Het was een topweekend en nu ik deze laatste zin typ, ga ik héérlijk slapen.

Fijne maandag!

Related posts

27 reacties

 1. Leuk dat jullie samen zijn gaan eten in Breda, nog gefeliciteerd met jullie 10 maanden. Met de foto's op Google heb ik ook eens gehad, gelukkig kon ik het net als jij terug draaien maar je schrikt wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fieuw! Gelukkig is het met de foto's opgelost! En gefeliciteerd met jullie 10 maanden.. Jullie foto's samen zijn altijd zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nu ook voor twee dagen compleet gebroken nu ik zaterdag om half 4 in bed lag! En vroeger had ik daar echt weinig last van, zo jammer :( Maargoed, de komende tijd ga ik maar even niet uit, even wat energie opsparen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk allemaal mop. Die kwarktaart ziet er inderdaad ontzettend lekker uit. Gelukkig was je foto probleem ook weer snel opgelost trouwens! Het was wel even schrikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja pff, erg vervelend was het :( Gelukkig was het snel weer opgelost

   Verwijderen
 5. Wat jammer zeg, dat je zo'n baal week hebt! Hoe gaat het met je scriptie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er binnenkort weer eens een artikeltje over maken! Gaat opzich redelijk :)

   Verwijderen
 6. Oh, ik snap heel goed dat je in paniek raakte! Gelukkig is het opgelost met de foto's! En ik ben heel erg benieuwd naar Villa Nova in Breda, maar ziet er in ieder geval goed uit! En dat probleem met stappen heb ik ook hoor, ik ben tegenwoordig zo enorm moe na zo'n avond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een aanrader! Haha dat moe zijn is echt vreselijk irritant :P

   Verwijderen
 7. Gezelligheid op en top zo te zien haha! Ik ben zaterdag ook op stap geweest, maar lag pas om 6 uur in bed :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat balen allemaal zeg, maar gelukkig is het goed gekomen. Ik ben ook carpaccio verslaafd! Mijn vriend zegt altijd ik kan al raden wel voorgerecht jij pakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je had wel een beetje een pechweek. Hopelijk is komende week wat positiever! :) wel fijn dat je zo'n heerlijk weekend had. En herkenbaar dat je het stappen niet meer zo lang volhoudt, ik voel me soms ook echt al zo'n halve beppe. Na een avond tot 2 uur he-le-maal kapot haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke foto's! Bij ons is er deze week ook kermis, super leuk! Carpaccio is trouwens zo onwijs lekker! Dat neem ik serieus altijd als we ergens wat gaan eten, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Soms heb je een dip nodig om daarna weer flink van start te kunnen. Gewoon even resetten, zoals de verkeerde instelling van je google album, daarna komt 't allemaal wel weer goed. Succes met je scriptie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh dat is schrikken als er zo een flink bedrag er ineens af is jeetje! en dat van je blog was ook schrikken he :| gelukkig doet alles het weer goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie foto's maak je. Ik hou van foto's met een witte achtergrond en jij ben een pro erin. Scriptie is zo hel. Ben blij dat ik het niet meer hoef te doen, maar geloof me wanneer je het inlevert voelt dat zo goed. You can do it!

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat jammer dat je week minder goed ging! Gelukkig heeft het leuke weekend veel kunnen goed maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aaah ik baal ook altijd zo van kapotte panty's! Heb er toevallig gisteren nog één kapot gescheurd aan het scherpe randje van mijn fiets. En ik ben ook echt gek op carpaccio. X

  BeantwoordenVerwijderen