Kiko Colour Fever Unexpected Rosy Taupe

Nog nooit eerder heb ik oogschaduws van het merk KIKO geprobeerd. Op andere blogs las ik altijd dat de kwaliteit hiervan verbazingwekkend g...


Nog nooit eerder heb ik oogschaduws van het merk KIKO geprobeerd. Op andere blogs las ik altijd dat de kwaliteit hiervan verbazingwekkend goed is, maar aangezien ik niet zo'n oogschaduw liefhebber ben (of ja, eigenlijk kan ik het nooit zo mooi aanbrengen), kocht ik er nooit een. Tot ik een prachtig palette tegenkwam met de enige kleuren die ik wél vaak gebruik: het Color Fever Unexpected Rosy Taupe palette!Nummer 100 is één van de vier Colour Fever palettes van KIKO. Op de website is te lezen dat dit palette toevallig geschikt is voor alle oogkleuren, waar de andere drie palettes speciaal bedoeld zijn voor bruine, blauwe of groene ogen. Lucky me, want ik had hier eigenlijk helemaal niet eerder naar gekeken! 


Wanneer ik het vierkante palette uit het doosje haal, heb ik al een 'wauw'-gevoel. De matzwarte kleur straalt zoveel luxe uit dat ik helemaal niet het idee heb dat ik een palette van een aantal euro vast heb. Hij doet me zelfs een beetje denken aan de eyeshadow palettes van Chanel! In het doosje zitten vier kleuren baked eyeshadow en KIKO heeft de verpakking in handig meeneem-formaat gemaakt.


Het leukste moment is natuurlijk al-tijd het openmaken van het doosje wanneer alle oogschaduws nog onbeschadigd zijn. WAUW, wat mooi! Normaal word ik helemaal niet wild van oogschaduws, maar ik kan tegenwoordig de palettes van MUA wel waarderen. Dit is pas het eerste andere merk waar ik van zo'n palette enthousiast wordt. 


Linksboven zie je een bruine champagnetint met shimmers, daarnaast een mooie koperkleur met opnieuw glitters, linksonder een mooie highlighter die ook mooi glittert (helaas niet mooi op beeld te krijgen) en daarnaast een prachtige shimmery donkerpaarse kleur om de look een donkere touch mee te geven. Op het eerste gezicht een 'veilig' palette met kleuren die ideaal zijn om een avondlook mee te maken.


De intensiteit van de kleuren vind ik ook perfect. Er komt naar mijn mening meer dan voldoende pigment vanaf en ook de glitters zijn heel erg goed te zien. Wel oppassen dat het geen glitterbom op je oog word, maar daar kom ik snel genoeg achter wanneer ik 'm uitprobeer op mijn ogen! Voordeel van baked eyeshadows is dat je ze zowel nat als droog kunt gebruiken. Bij nat gebruik wordt de kleur nog wat intenser en glanzender. 


Allereerst ben ik dus (voor de zoveelste keer) géén held in het mooi aanbrengen van oogschaduw, I wish I was. Deze eerste foto is gemaakt bij kunstlicht en alle vier de kleuren heb ik gebruikt. Ik bracht eerst op mijn hele bewegende ooglid de kleur linksboven aan, vervolgens de kleur ernaast in de arcadeboog en de donkerste kleur in de buitenste hoek van mijn oog. De highlighter heb ik vooral aan de bovenkant gebruikt. Bij kunstlicht is vooral het shimmery effect goed te zien.


Het effect bij daglicht is wat minder shimmery, maar zeker niet minder mooi. Waar ik wel last van had, was dat de oogschaduw heel erg uitviel en onder mijn ogen terechtkwam. Ik heb dit helaas met flink wat concealer moeten wegwerken. Over de houdbaarheid van de oogschaduw ben ik wel heel erg tevreden, een dag - en zeker een feestje - overleeft 'ie zeker!


Geluk dat ik had, kocht ik dit palette in de sale bij KIKO. Niet voor €13,90, maar voor €6,90. Dat betekent dat ik in feite maar ongeveer €1,70 betaald heb per oogschaduw-kleur. Is dat geen fijn koopje? Helaas is die sale weer afgelopen, maar in het najaar zal er natuurlijk weer een sale zijn met hele leuke afprijzingen. Zeker de website of de winkels in de gaten houden dus!

Related posts

18 reacties

 1. It's so pretty <3 Ik vind je look best mooi geworden hoor ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh deze is ook ontzettend mooi! Ik heb een andere versie van deze ik weet alleen niet welk nummer het is haha, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi palette! Je kan eens proberen om eerst je ogen op te maken en dan pas je foundation en concealer aan te brengen. Dat bespaart je heel wat werk om de fall-out weg te werken. Even wennen, maar zo doe ik het meestal als ik met donkere of shimmery kleuren werlk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Deze wil ik wel graag aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleuren heeft het palette van Kiko, alleen jammer dat er fall out is en dat je de shimmers niet goed terug ziet. Ik wil ook zelf graag eens producten van dit merk proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is in bepaald licht nogal lastig op beeld te brengen. In het echt ziet het er gelukkig wel mooi uit!

   Verwijderen
 6. Wat een mooi palette! Ik zou er denk ik niet de volle prijs voor betalen, maar in de sale is het natuurlijk altijd fijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hem ook, ik vind hem prachtig. Gelukkig heb ik hem ook uit de sale kunnen kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een koopje en wat een mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wauw wat ziet het palette er belachelijk mooi uit! En die kleuren! Het is net alsof die voor mij gemaakt je, haha! Looking good!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg mooi, deze wilde ik ook eerst graag maar nooit gekocht haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi, helemaal al voor dat prijsje! X

  BeantwoordenVerwijderen