Dankbaarheid

Dit wordt een artikel waarin ik het begrip dankbaarheid in het licht wil zetten. Dankbaar zijn is iets wat ik namelijk de afgelopen tijd ...

Dit wordt een artikel waarin ik het begrip dankbaarheid in het licht wil zetten. Dankbaar zijn is iets wat ik namelijk de afgelopen tijd als een steeds sterker gevoel ervaar. Vooral deze laatste anderhalve week zijn alle ontzettend lieve berichtjes en fijne gesprekken centraal gaan staan in mijn leven op een manier die ik nog nooit eerder heb meegemaakt.

Ik ben dankbaar voor de mensen die mijn dag weer zonnig maken. Dankbaar voor de personen die me bij letterlijk alles willen helpen om ervoor te zorgen dat ik me weer oké voel. Ik ben dankbaar voor alle mooie woorden en de complimenten over hoe sterk ik ben. Ook ben ik dankbaar voor de mensen om mij heen die altijd bereid zijn om voor me klaar te staan, hoe laat het ook is.

Ik ben dankbaar voor tweede, derde of soms zelfs vierde kansen. Dankbaar voor mensen die keer op keer naar hetzelfde verhaal willen luisteren wanneer ik het nodig heb. Dankbaar voor het advies dat iedereen me tot nu toe heeft gegeven en voor alle lessen die ik ervan geleerd heb. Dankbaar voor de mensen die ik nog wel om me heen heb en die ik al-tijd kan bellen.

Maar ook ben ik dankbaar voor alle gezellige dagen, de dagen dat ik tranen of buikpijn krijg van het lachen, voor alle dagen die er tot nu toe al voor hebben gezorgd dat ik met een grote glimlach ging slapen. En ook voor alle dagen waar ik met een ontzettend tevreden en voldaan gevoel op terugkijk.  Maar het belangrijkste: de dagen dat ik geniet en genoten heb. En wauw, dat zijn er inmiddels al ontelbaar veel.

And many more to come. Dankbaar voor de leuke dingen in het vooruitzicht, voor alle keren dat ik nog bij de mensen van wie ik houd mag zijn. Ik ben dankbaar voor alle zekerheden in mijn leven, en hoewel dat er op dit moment (met het oog op het 'bijna' einde van mijn opleiding) niet heel veel zijn, weet ik toch dat het allemaal wel goed zal komen!

Ik ben zelfs dankbaar voor de kleine dingen. Naar huis fietsen in de zon op een brakke zondagochtend. Een goed en bijzonder gesprek midden op straat. Bedrijven die me benaderen voor superleuke samenwerkingen. Erachter komen dat ik mijn horizon wil verbreden en meer wil gaan werken. Een schone, opgeruimde kamer. En vooral genieten van de vrije tijd die ik nu nog heb, want  voor je het weet is die helemaal voorbij!

Related posts

8 reacties