Waarom ik bloggen (nog steeds) niet heb opgegeven

Toen mijn afstudeerjaar eraan kwam, peinsde ik er niet over: bloggen moest nu wel verminderen! Ik zou alleen artikelen maken als ik er ec...

Toen mijn afstudeerjaar eraan kwam, peinsde ik er niet over: bloggen moest nu wel verminderen! Ik zou alleen artikelen maken als ik er echt veel tijd voor had en ik zou ook lang niet meer dagelijks iets op mijn blog plaatsen. School ging bij mij echt ab-so-luut voor en ik wilde dan ook niet dat mijn blog daar een belemmering in zou zijn. Maar tot op de dag van vandaag heb ik dat niet vol kunnen houden..

Yep, je zou het zelfs kunnen zien als lichte 'verslaving.' Bloggen maakt me blij, ik vind het superleuk om iedereens reacties onder mijn posts te lezen en ik vind het ook een uitdaging om steeds weer opnieuw mooie plaatjes te schieten voor bij mijn artikelen. Natuurlijk haal ik de 365 artikelen per jaar lang niet en zitten er heus wel dagen tussen dat ik niets kan plaatsen, maar mijn streven is altijd geweest om zo'n 4 tot 5 keer per week iets online te hebben. Alhoewel bloggen hiermee best als een verplichting klinkt, voelt het voor mij helemaal niet zo.

Tussen mijn stage, werk en schoolstress door vond ik altijd wel tijd om 'even' een artikeltje te typen. Daarbij rustte helaas wel het gevaar dat de flow waarin ik zat langer duurde dan verwacht en er vervolgens een tweede of derde artikeltje typen per dag bij kwam. Ik sprak met mezelf af dat ik - als ik met mijn blog bezig wilde zijn - één uurtje per dag eraan mocht werken. Oftewel als het foto's maken én een artikel maakte in dat ene uurtje niet lukte, maakte ik de ene dag foto's en de andere dag maakte ik de tekst erbij.

Bloggen werkt voor mij daarnaast ook best rustgevend. Het is iets leuks en het is even afleiding van waar ik daadwerkelijk mee bezig ben. Wanneer ik het werken aan mijn scriptie tegenwoordig beu ben, mag ik nu gewoon van mezelf bloggen. Ongeacht hoeveel tijd. Ik hoef immers niet meer naar stage en heb ook geen school of andere verplichtingen meer (alleen één dag werken in het weekend). In feite heb ik dus alle tijd van de wereld, dus het bloggen kan ik nu véél beter combineren met mijn scriptie.

Daarnaast merk ik dat bloggen echt mijn creativiteit bevordert. Het bedenken van artikelen is me deze vakantie nog nooit zo makkelijk afgegaan. Waar ik normaal echt moeite had om artikelen te bedenken, kwam er nu het ene na het andere idee in mijn hoofd. En yep, ik moet toegeven dat dat toch echt wel een beetje als een kick voelt! Lekker vooruit kunnen werken en echt dagen tussendoor vrij zijn is héérlijk.

Vooralsnog zal ik nooit meer 'zomaar' roepen dat er minder artikelen komen, want na 3 pogingen stootte ik mezelf weer aan dezelfde 'blog'steen (haha!). Natuurlijk houd ik het niet vol om een hele lange tijd niets te plaatsen, natuurlijk zou ik het gaan missen als ik alleen maar non-stop met mijn scriptie bezig ben, natuurlijk wil ik ook al jullie leuke artikelen én alle lieve reacties niet missen. Door jullie lezers vind ik het tot op de dag van vandaag nog steeds fantastisch. En dat blijft voorlopig nog wel zo!

Related posts

9 reacties

 1. Ha, wat grappig zeg, dat het zo totaal anders is gelopen dan hoe je dacht dat het zou gaan! Wel heel tof, dat je zoveel creativiteit en ontspanning kan vinden in bloggen. Same here :) Die extra creativiteit in de vakantie, dat had ik zelf trouwens ook heel erg, de ideeën bleven maar stromen! Heel fijn :) Tof artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, alleen maar goed dat je bloggen zo leuk vind! Dan komt het uit je hart <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg herkenbaar. Ik had het ook op een gegeven moment met school en nu al helemaal omdat ik naar Parijs ga. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt en waarbij je weet dat je opleiding niet in gevaar loopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik vind jouw artikelen ook altijd ontzettend leuk om te lezen, dus ik ben blij dat je niet gestopt bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig vind je het bloggen zo leuk en ik kan me daar helemaal in vinden! Het is altijd goed om een manier van ontspanning te hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me hier volledig in terugvinden. ik kan het gewoon niet aan om bijvoorbeeld een week lang niets te plaatsen op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit artikel is zo herkenbaar voor mij! Nu zit ik tijdelijk even in-between-jobs, maar toen ik nog 40 uur per week werkte, moest en zou ik toch gewoon bloggen, haha! Als je het niet ziet als belemmering, haal je er juist energie uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker bezig! Ik zie het soms wel als 'shit, ik ben weer vergeten te posten', maar als ik dan zie dat mensen alsnog een bezoek aan m'n blog brengen ben ik extra blij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent heel goed bezig met je blog! Op momenten dat school druk is merk ik dat dit voor mij wel voorgaat en dan twijfel ik over de hoeveelheid te plaatsen posts, maar als je dan eenmaal een artikel online zet, geeft het veel voldoening om alle leuke reacties te lezen ;)
  Creativenails4fun

  BeantwoordenVerwijderen