La vie de Daphne - Thuislunch, geluk & 500e blogpost!

De laatste dag van augustus is aangebroken. Jeetje, wat gaat zo'n zomervakantie snel voorbij. Véél sneller dan ik dacht. Morgen begin...

De laatste dag van augustus is aangebroken. Jeetje, wat gaat zo'n zomervakantie snel voorbij. Véél sneller dan ik dacht. Morgen begint alweer de maand waarin ik mijn scriptie voor de tweede keer inlever, maar waarover ik nu al een veel beter gevoel heb. Nog even een maandje héél hard rocken en dan hoop ik op een mooi eindresultaat. Hoe mijn afgelopen week eruitzag? Bekijk de foto's in deze 500e blogpost(!) maar! :)Maandag is een beetje een onrustige dag. Ik word laat wakker, mijn moeder vraagt me of ik mee kan rijden naar de dokter en de apotheek en van mijn scriptie komt ook niet veel. Later krijg ik ook nog een berichtje dat mijn vriend flink door zijn enkel is gegaan tijdens z'n teamuitje en ook nog naar de dokter moet. Grr, soms klopt de quote 'la vie est belle' (die ik overigens vond bij een tuincentrum ooit) helemaal niet..

Na al het gedoe besloot ik de rest van de avond maar lekker rust te nemen en weer wat foto's voor m'n blog te maken. Werkt zo lekker rustgevend!


Dinsdagochtend begon ik de dag met een tijdschriftje: de Harper's Bazaar van de maand juni. Ik heb dit tijdschrift nog nooit eerder gelezen, maar ik moet toegeven dat er genoeg inspiratie instaat voor nieuwe artikelen of foto's! Heel fijn dat tijdschriften je op leuke ideetjes brengen :)

Tussendoor kwam ook nog deze sample van Chance Chanel binnen: Eau Vive. Ik geloof dat ik deze 3 maanden geleden heb aangevraagd toen ik me inschreef voor de newsletter van Elle. Dat duurde dus wel een tijdje, haha! Gelukkig is de geur heerlijk en ben ik van plan deze sample te gebruiken bij speciale gelegenheden.


Tijdens het douchen dinsdagmorgen pakte ik er ook nog een andere 'sample' bij. Het is dan wel geen groot formaat van Rituals, maar dit scrubje dat ik ooit in een cadeauverpakking kreeg is zeker de moeite waard. Deze maakt mijn huid zo ongelooflijk zacht, wauw! Ik voelde me echt weer even fris en fruitig.

Na een blog/scriptiemiddagje ging ik 's avonds op bezoek bij mijn vriend die natuurlijk al anderhalve dag op bed lag. Er blijkt een scheurtje te zitten in zijn enkelband en zijn laatste werkweek kan hij dus niet afmaken. Volgende week begint hij alweer bij zijn nieuwe werkplek en ik hoop echt dat hij dan kan gaan werken! Ik nam in ieder geval heerlijke hazelnootgebakjes mee tegen de pijn. Always works!


Woensdag zou een héle productieve dag worden. Ik was van plan om de hele dag aan mijn scriptie te werken en dit is helemaal gelukt. Tussendoor deed ik nog wel even mee aan de winactie van Anna Nooshin en maakte een foto van mijn favo item uit haar H&M Selected collectie. Ik ben benieuwd, ik wil stiekem de uitslag nu al weten!

Na al dat harde werken werd ik 's avonds blij verrast door een mailtje van Lotje. Ik heb namelijk op haar blog een MAC lipstick naar keuze gewonnen! Helemaal hyper surfde ik naar de MAC-website en koos er eentje uit. Maar dat kiezen bleek nog heel erg lastig. Na een hoop advies van mijn lieve bloggers WhatsAppgroep ben ik gegaan voor Craving. Ik ben zo benieuwd hoe deze me zal staan!


De volgende morgen werd ik opnieuw verrast met een mailtje. Huh, alweer iets gewonnen? Yep, maar liefst 50 euro shoptegoed bij Nelson schoenen! Zo doe je aan geen enkele winactie mee, en zo doe je er aan drie mee en win je ze alledrie! (twee weken geleden sieraden, de lipstick en nu shoptegoed). Omdat mijn oude chelsea boots nogal aan het verslijten zijn, ben ik al aan het overwegen om deze te bestellen. Helaas wel erg prijzig, maar met €50,- korting is het gelukkig wel te doen!

Om deze regenachtige dag nog leuker te maken, wilde ik mijn vriend verrassen met een carpaccio-lunch. Omdat hij natuurlijk niet echt buiten de deur kan gaan eten, deden we alle boodschappen bij de supermarkt en maakten we een overheerlijke Italiaanse bol met carpaccio, rucola, dressing, pijnboompitten, kappertjes en mijn favoriet: parmezaanse kaas. Oh, wat was dit genieten!


Die middag keken we samen wat tv en besloten we ook de mid season finale van Suits op te zoeken. En wow, wat een onverwacht einde! Ik kan nu al niet meer wachten tot januari, ik ben echt ra-zend benieuwd hoe dit nu weer af gaat lopen.. 's middags fietste ik weer richting huis en maakte ik er een relaxte avond van.

Vrijdag was ik van plan ongeveer dezelfde dag als woensdag ervan te maken. Een hele dag aan mijn scriptie werken is niet gelukt, omdat ik eigenlijk nog wel een tijdje heb. Ik heb me vooral gefocust op het uiterlijk en de structuur dan dat ik nieuwe informatie in mijn onderzoek heb gezet!


Ook kwam er vrijdag nog een prachtig doosje mee met de post: een tester van de nieuwe geur van Miu Miu! Omdat ik bij Ici Paris een privilege pas heb, mocht ik als één van de eersten kennismaken met "The First Fragrance." En lekker dat 'ie is! Wat een toeval dat ik eigenlijk nog een nieuw parfum nodig heb omdat mijn andere op is..

Ik lakte mijn nagels ook nog in een ander catchy kleurtje van KIKO. Ik had 'm al eerder deze week op mijn nagels, maar ik moest zo erg wennen dat ik weer snel veranderde. Toch was het vrijdag echt tijd om eraan te gaan wennen en stiekem vind ik 'm nu toch wel heel gaaf!


's Avonds stond er nog iets leuks op de planning. Ik zou namelijk gezellig naar een vriendin gaan. Ik trok mijn fijne nieuwe strepen-top aan (de achterkant is echt supercute met een strik in mijn nek) en fietste maar liefst 4 minuten richting een hele leuke avond.

En leuk werd 'ie zeker. We kwamen erachter dat een aantal andere bewoners bij haar op de verdieping een heleboel spelletjes hebben die een aantal van mijn vrienden ook hebben! Waaronder dus Sushi Go. Hoewel ik anti sushi ben, is dit spelletje echt ontzettend leuk! Ook speelden we nog het iets groffere Card Against Humanity. Je moet er de humor van inzien, maar ik snap dat er genoeg mensen zullen zijn die dit spelletje niet kunnen waarderen.


Zaterdag was het weer time to work. Eenmaal op het werk aangekomen werd ik aangenaam verrast door de DVD die mijn bazin had opgezet van het concert van de Ladies Of Soul. Normaal gesproken moeten we een hele dag verplicht luisteren naar Xite, maar ik heb 'Drank en Drugs', 'Lean On' en 'Policeman' ondertussen wel genoeg gehoord.

Helaas was de dag erg rustig en waren er maar weinig winkelende mensen met dit prachtige weer. Dat leidde ertoe dat ik mezelf stiekem ook wel verveelde. Na twee keer het hele concert te hebben bekeken, vond mijn bazin dat ik om 17.00 al wel naar huis mocht (ipv 18:00) Yes! Kon ik nog lekker uitrusten voor weer een gezellige avond!


Omdat ik dus een uurtje eerder klaar was, kon ik het niet laten om mezelf te trakteren op twee fijne items van The Body Shop. Bij mijn vorige werk was het nogal ver lopen naar deze winkel, maar nu kom ik er zelfs langs wanneer ik naar mijn fiets wil! Oeps, gevaarlijk dus.. Maar ik ben helemaal happy met mijn blueberry scrub en frambozen showergel :)

Zaterdagavond was het tijd voor weer iets leuks: samen met 5 vrienden (in totaal drie stelletjes) hebben we lekker bij iemand thuis gechilld met muziek, drankjes en leuke spelletjes. Vier van ons wilden nog heel graag naar de stad, en om 1.40 uur - yep - fietsten we nog richting stad, waar we nog een aantal extra drankjes op hadden. En ach, why not.. om 3.15 aten we nog een pizza! Daarna vervolgden we onze weg naar huis. En poeh, wat een terugweg was dat. Het was flink aan het onweren en ik vond het echt niet leuk om er doorheen te fietsen. We hadden nog geluk dat het vrij ver weg was!


Zondag werden mijn vriend en ik ontzettend moe en brak wakker en was het nog een hele sport om het lekkere bed te verlaten. Maarrr, er moest wel genoten worden van deze misschien wel laatste zomerse dag! We fietsten richting het bos en dronken bij zijn nieuwe werk heerlijke huisgemaakte limonade en hij at een bosvruchten kwarktaart en ik een superlekker chocoladepuntje. Mmmm! Ik ga zeker vaker hiernaartoe wanneer mijn vriend er (vanaf volgende week) werkt.

De rest van de dag fietsten we nog wat rond, brachten we een bezoekje aan de stad en kwamen weer doodmoe bij mij thuis aan. Ik was zo moe, dat ik rond 17.00 mijn bed opzocht en tot 18.45 heb geslapen. Wat zo'n nachtje thuiskomen om 3.40 uur met je doet..

Related posts

9 reacties

 1. Jeetje, wat vervelend dat jouw vriend door zijn enkel is gegaan. Ik krijg al pijnscheuten door mijn enkel als ik er aan denk, haha. Ik hoop dat zijn enkel volgende week weer sterk genoeg is om fijn bij zijn nieuwe werk te beginnen! En ik snap wel dat je daar vaker te vinden zult zijn. Ziet er lekker uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je twee winacties hebt gewonnen! Wel balen van je vriend afgelopen week en hopelijk is hij snel weer beter. Stiekem ben ik al benieuwd naar je nieuwe mac lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh volgens mij was het een hele goeie keus om voor Craving te gaan, wat een super mooie kleur! Ik kende 'm helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's weer. Craving gaat jou zeker weten prachtig staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig lakje zeg! Wat een leuke vrolijke kleur! En wat fijn dat je zoveel aan je scriptie hebt kunnen werken! en wel heel vervelend van je vriend dat hij door zijn enkel is gegaan. Naar! :(

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weer super leuke foto's en mooi nagellakje! erg leuke kleur, ah vervelend van je vriend.. doet zo'n zeer..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat zien jij en je vriend er ontzettend gelukkig uit samen! Super lieve foto! Hopelijk gaat het snel beter met je vriend! Gefeliciteerd met alweer je 500e artikel! Wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je foto's zijn weer heel mooi! En wat ben jij een geluksvogel! XO

  BeantwoordenVerwijderen