"Vakantie? Nee, verder aan mijn scriptie!"

Hoewel iedereen nog volop vakantie viert en ik bedolven word met foto's van zonnige oorden en heerlijke cocktails, is alle pret voor ...

Hoewel iedereen nog volop vakantie viert en ik bedolven word met foto's van zonnige oorden en heerlijke cocktails, is alle pret voor mij helaas flink verminderd. Nadat ik mezelf nog de rest van de week vakantie gunde toen ik terugkwam uit Valencia, werd het vorige week toch echt tijd om alle moed te verzamelen en mijn scriptie weer eens te bekijken. Samen met alle kritiek heb ik inmiddels al meerdere pogingen gewaagd. 

Dat ik 17 augustus niet meer zou gaan redden had mijn examinator alle gelijk in. Het idee dat alles letterlijk volgende week maandag af moet zijn had er bij mij voor gezorgd dat ik echt onder een steen zou moeten leven, en dan nog was het mission impossible geweest. Tot nu toe is het nog maar wat lastig om motivatie te vinden, en als ik het eenmaal heb gevonden is er juist weer wat anders wat tegenwerkt: concentratie.

Want ja, hoe je het ook wendt of keert: het is niet leuk als iedereen zorgeloos leuke dingen kan doen en jij degene bent die in een kamer met een te hoge temperatuur achter je laptopje zit. En als ik dan de deur uitga voor een lekkere lunch, een avondje stappen of een middagje bij mijn vriend, voel ik me meteen ontzettend schuldig. Ik heb namelijk met mezelf de belofte gemaakt dat ik vanaf 4 augustus iedere dag eraan zou zitten. Hoe lang per dag? Nou, tot nu toe is het eigenlijk 'hoe lang ik het volhield' geweest.

En ik kan nu wel een blogje gaan typen over hoe rot het is dat mijn concentratie zo tegenwerkt, hoe vervelend het leven is dat ik zoveel dingen moet opgeven voor iets waar ik echt tegenop zie en dat ik het liefst wil dat alles erop zit, maar ik weet dat dat nu toch niet meer gaat helpen. Ja, ik heb al gemerkt hoe moeilijk het is en ja, alle kritiek 20 keer lezen en de vergelijking maken met mijn scriptie-tekst is vermoeiend, maar het zal toch echt moeten. 30 september is de geijkte datum waarop ik alles opnieuw inlever en man, ik ben er nu al als de dood voor. Het klinkt nog zo ver weg, maar het is echt voorbij voordat ik het weet. 

Maar laten we het positief bekijken: ik verveel me in ieder geval de hele vakantie niet (iets waar ik vorige vakanties nogal last van had). En daarbij zijn de keren dat ik buiten de deur ben stiekem wel een beetje een verademing. Maar dat schuldgevoel steeds, bah. Tuurlijk mag ik mezelf ook wel rust, pauze of vakantie gunnen, en mezelf opsluiten om aan 'dat ding' te werken gaat toch niet lukken.

Gelukkig gaat al het werk zeker niet voor niets zijn: ik ga werken naar een doel omdat ik het absoluut wil halen. Ik wil slagen, ik wil feest kunnen vieren zoals de rest dit over twee weken ook gaat doen, ik wil een gat in de lucht springen, ik wil huilen van blijdschap en ik wil ook dat ene blogje typen met een graduation-cap op mijn hoofd en een fles champagne in mijn hand. En die zal er komen, ik weet het zeker!

Related posts

30 reacties

 1. We kunnen elkaar de hand schudden! ;) Hier nog zo'n studiebol die bezig is met haar scriptie. Ik ben het volledig met je eens: het is NIET leuk, haha. Gelukkig heb ik nog een aantal leuke dingen op de planning staan, wat inderdaad als een verademing voelt. De rest van mijn leven op dit moment bestaat namelijk uit werken én de scriptie. Niet grappig. ;) Heel veel succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah fijn dat je in ieder geval nog wat leuke dingen op de planning hebt. Jij ook heel veel succes <3

   Verwijderen
 2. Hou dat doel van de foto vast je kan het <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa super dat je zo positief bent! Dat blogje met foto van jouw met champagne, hoedje en blij gezicht gaat er zeker komen. Ik snap dat het naar is om nu aan je scriptie te moeten werken, terwijl iedereen zorgeloos vakantie viert, maar het loont zich. :D Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er alle vertrouwen in mop. Je kant het, gewoon in jezelf geloven! Je weet dat als er iets is dat je mij kan appen! <3 Gun jezelf af en toe pauze en zoals ik al zei beloon jezelf ook, zo wordt het misschien nog een beetje leuk haha.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah! Eerlijk dat je dit zo schrijft en heel herkenbaar voor velen. Heb vertrouwen in jezelf en bijt de komende tijd eventjes door! Voordat je het weet loop je inderdaad trots met je fles champagne rond en dan ben je blij dat je er zo hard voor hebt gewerkt. En af en toe eventjes tijd voor jezelf nemen daar hoef je je absoluut niet schuldig over te voelen. Je vrije tijd en ontspanning om vervolgens weer door te gaan, is minstens net zo belangrijk! You can do it girl!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het echt, superdankjewel voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 6. Heeeeel veel succes nog! Ik weet zeker dat je het kan <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kan het! Ik heb er volle vertrouwen in topper. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Houd je doel voor ogen Daphne, nu is het klote maar uiteindelijk ga je er heel erg blij mee zijn. Zet hem op, je kunt dit echt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet zeker dat je dit kunt lieverd!!! Zoals vele zeggen hou je doel voor ogen. Het is even bikkelen maar dan heb je ook zeker wat. Succes!!!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Natuurlijk komt die blogpost met 'geslaagd' er, je gaat knallen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Succes met de laatste loodjes. Ik snap dat je het even zwaar hebt, vooral omdat iedereen leuke dingen doet. Maar kom op! Het is voor een goed doel, straks ben je afgestudeerd :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw houd moed meid en hopelijk ga je knallen! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En voor dat laatste doe je het allemaal! Kom je kunt het! Ik weet hoe het is om je scriptie te moeten aanpassen, omdat hij niet voldoende was. Vervelend, maar als je je diploma wilt halen, moet je even door de zure appel heen bijten! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah echt naar dat je ook zoiets hebt meegemaakt, ik hoop dat het goedkomt hier! Het eindresultaat zal in ieder geval iets zijn waar ik dolgelukkig mee ben! <3

   Verwijderen