Kiko Velvet Mat Lipstick 614

In mijn post van woensdag hebben jullie al twee prachtige producten van mijn shopping spree bij KIKO kunnen zien, maar vandaag staat er ...

In mijn post van woensdag hebben jullie al twee prachtige producten van mijn shopping spree bij KIKO kunnen zien, maar vandaag staat er opnieuw een pareltje op mijn blog. Vorig jaar heb ik 'm gehad in een andere kleur, maar was het zo'n grote favoriet dat hij al snel helemaal op ging. Tijd voor een nieuwe dus! Ik heb het natuurlijk over de KIKO Velvet Mat lipstick. 
Ik kocht nummer 614, maar nergens op het doosje heb ik de naam van deze kleur kunnen vinden. Nadat ik de kleur opzocht op de website kwam ik erachter dat deze 'Dark Berry' heet. Eerlijk is eerlijk: de huls van deze lipsticks zien eruit alsof ze van een high end-merk komen. Met prachtige gouden accenten, de manier waarop je de lipstick openmaakt en de prachtige letters die gegraveerd staan in de dop. Is het geen plaatje? 


Ook de stick zelf is prachtig gegraveerd; het doet me zelfs een beetje denken aan YSL of een ander duur merk. Om over de kleur nog maar te zwijgen. Toen ik deze lipstick vast had in de winkel was ik op slag verliefd. Ik heb niet eens zo lang voor het schap gestaan omdat ik meteen wist dat ik deze moest hebben want wauw.. Wat een beauty!

Het is een rode kleur met een flinke paarse ondertoon iets wat mij tot op heden altijd goed heeft gestaan. Deze is weer net een tikkeltje anders dan de donkere lipsticks die ik tot nu toe heb, en dat maakte het voor mij nog meer reden om 'm lekker mee te nemen!

Het pigment stelt me ook niet teleur. Toegegeven, het is geen swatch zoals die van MAC, maar van een lipstick die een kleine 14 euro goedkoper is verwacht ik ook niet dezelfde kwaliteit. Wel ben ik erg fan van de subtiele glans in de lipstick; hij valt immers onder de matglanzende lipsticks-collectie.

Mijn liefde voor dit kleurtje wordt steeds groter en groter. Wat een schitterende lipstick: van de huls tot aan de letters op de stift en van de paarsige toon tot de matglanzende finish. Er is niets wat ik niet mooi vind aan deze lipstick. Dit souvenirtje uit Spanje is echt een pareltje, en ik baal er bijna van dat ik er niet gewoon nog eentje heb meegenomen ;-)

Op een full-face foto zie je de kleur wat beter. Overigens heb ik hier zowel een lunch mee gegeten als een barbecue mee gehad en beiden keren heb ik niets hoeven bij te werken. Bij vettiger eten zal dit natuurlijk een wat ander verhaal zijn, maar hier heb ik bij vrijwel iedere lipstick wel last van. Nummertje zeshonderdveertien krijgt van mij in ieder geval een dikke 10!

On top of it all: ik legde maar €6,90 weg voor Dark Berry, wat echt helemaal niet duur is voor de kwaliteit die je krijgt! KIKO zit inmiddels ook al met twee vestigingen in ons mooie kikkerlandje: eentje op Amsterdam Centraal en eentje in Rotterdam Alexandrium, dus je hoeft helemaal niet meer naar Spanje of Italie af te reizen om één van deze prachtige lipsticks te scoren. Binnenkort maar eens een retourtje Rotterdam denk ik..

Related posts

26 reacties

 1. Het zijn eigenlijk 3 winkels! KIKO opende een jaar geleden haar allereerste winkel in Amstelveen ^^ Daar ga ik altijd naartoe hihi. Ik was altijd bang voor deze kleur, dus swatchte ik hem nooit in de winkel, maar wauw wat is hij mooi! Hij staat je ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whooops foutje haha, had ik het toch goed gezien eerst! Dankjewel <3

   Verwijderen
  2. Hihi kan gebeuren! ^^ No worries hihi.

   Verwijderen
 2. Oh die huls, oh die kleur, ohhh wauw! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lipstick! Toevallig heb ik deze ook gekocht in Parijs haha.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw deze kleur staat je echt heel mooi! Ik wil zo graag een lipstick van Kiko kopen hihi. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze kleur staat je echt heel mooi én de foto's zijn inderdaad prachtig geworden. Mag je trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een gewaagde kleur maar hij staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke kleur zeg! Prachtig! Staat je ook heel mooi.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik één van deze lipsticks kocht, had ik ook zo'n spijt! Ik had er meer nodig, haha! Deze wil ik ook, want dit is echt een super speciale kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ge-wel-dig, ben heel blij dat ik hem besteld gisteren! Prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gaaf kleurtje weer en staat je echt goed! De huls blijf ik prachtig vinden. Kiko is zeker een merk die ik nog eens wil aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw staat je erg mooi meid, perfecte herfst kleur lijkt ook wel een beetje op rebel van mac

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gave kleur echt. Perfect voor de herfst en winter. Hij staat je ook echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook twee Kiko lipsticks in deze huls en vind die echt geweldig! :-) Dit kleurtje staat je overigens echt prachtig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen