La vie de Daphne - Rotterdam, KIKO & Barbecue

Eindelijk was er weer een weekje zomer! De week begon niet heel zonnig, maar vanaf woensdag werd het weer heer-lijk om buiten te zijn. Ik...

Eindelijk was er weer een weekje zomer! De week begon niet heel zonnig, maar vanaf woensdag werd het weer heer-lijk om buiten te zijn. Ik heb er dan ook optimaal van genoten door naar Rotterdam te gaan, heerlijk buiten de deur te gaan eten, lekker drankjes te drinken en in het weekend een heerlijke barbecue bij vrienden te hebben. Toch nog een heleboel leuks naast al dat harde werken dus!Maandagochtend werd ik wakker na een nacht van 12,5 uur slaap(!). Ik was na het bomvolle weekend letterlijk gebroken en moest stiekem die maandag ook wel even bijkomen. Gelukkig heb ik genoeg kunnen doen, heb ik lekker opgeruimd en tussendoor aan mijn scriptie gewerkt. 's Avonds kon die zelfgemaakte cheeseburger er zeker wel in!

Vlak na het eten plande ik weer een blogpost in die gisteren online is gekomen. Yep, je leest het goed. Ik ben hard aan het werk om flink vooruit te plannen, zodat ik niet één dag van tevoren nog een artikel hoef te maken. Voelt echt héél erg fijn.


Dinsdag was ik al een stuk uitgeruster en ging ik - verrassend genoeg - weer aan mijn scriptie. Ik probeer alles nog een beetje te verdelen, want ik merk dat ik vrij goed op schema lig en anders klinkt 30 september wel héél ver weg. Voor mijn gevoel dan, want wie weet moet ik na feedback nog steeds heel veel veranderen. Je weet maar nooit.

En toen ging de deurbel. Yes! Ik wist al van tevoren dat het mijn pakketje van KIKO zou zijn. En oh, wat voelt dat uitpakken heerlijk! Toen ik al dat moois zag had ik echt het gevoel alsof ik het na al dat werken aan mijn scriptie zeker had verdiend <3

Tadaaa, zie hier mijn zes nieuwe producten: twee lipsticks, drie nagellakjes en één oogschaduwpalette. Ik kan niet wachten om ze allemaal te gebruiken!

Ik begon al meteen met het fotograferen van één van de lipsticks. Welke dat is zien jullie aankomende woensdag op mijn blog!


Dinsdag zou ik ook gaan eten bij mijn vriend, dus rond etenstijd vertrok ik als een blij kind richting het huis van mijn vriend. Helaas wel met een ontzettend zware tas. De volgende dag stond er namelijk een héle leuke dag op de planning..

.. we gingen naar Rotterdam! Omdat mijn vriend nog nooit in de Markthal was geweest besloten we om eerst een bezoekje te brengen aan dit bizar grote gebouw. Na een aantal rondjes lopen hadden we het eigenlijk al wel gezien. In mijn herinnering leek het eerst zelfs een stukje groter! Misschien omdat ik de laatste keer dat ik er was anderhalf uur foto's heb gemaakt en er langer ben geweest. De enige foto die ik nu maakte, was van deze kleurrijke donuts!

Een selfie voor de Markthal (zonder de Markthal erop, ahum) kon natuurlijk niet ontbreken. Wat was het overigens lekker weer! Het zonnetje in combinatie met een klein briesje was echt ideaal om een dagje weg te zijn!

Na ons bezoekje aan de Markthal en aan de eerste paar winkels begonnen onze maagjes wel te knorren. Op het terras waar we één van onze eerste dates hadden hebben we dan ook heerlijk geluncht. Ik kroketjes op brood (genieten to the maxxx) en mijn vriend een uitsmijter. Wat was het fijn met die zon erbij!

Nadat we weer nieuwe energie hadden voor het shoppen, slaagde ik voor 3 nieuwe fijne basics en een lekker vest. De blouse op de foto heb ik helaas niet meer gekocht en héél stiekem baal ik er best van; hij was namelijk maar €12,99! Mijn vriend slaagde voor een hele mooie zomerjas - yep, ver aan het einde van de zomer, haha!

Toen we na een hoop vertraging eindelijk weer terug thuis waren, begon natuurlijk de vraag over het eten. Waarom niet buiten de deur eten? En zodoende. Zo belandden we bij dezelfde zaak als onze eerste keer uit eten (goh, twee plekken waar we samen voor het eerst waren) en namen we een verrukkelijk zomermenu. Onder het genot van wijntjes heb ik echt zitten smullen van mijn varkenshaasjes. 

Ook het toetje met mijn favoriete fruit was heerlijk. Ik zat propvol, maar het was echt een topafsluiter van de dag!

En alsof dat nog niet genoeg was, besloten we spontaan om nog een kijkje te nemen bij de laatste editie van het parkconcert. Mijn vriend is al jaren bevriend met mensen die langs het park wonen, dus het was dubbel zo gezellig toen we daarbij aan konden sluiten. Op een gegeven moment haalden ze zelfs de tuintafel tevoorschijn. Wat ben ik stiekem een lucky bastard dat ik niet in de belachelijk lange rijen voor de drankbonnen en de bar hoefde te staan. 

Donderdag was het weer back to real life: mijn scriptie. Helaas had ik een erg langzame ochtend, maar ach. Ik had toch nog een hele middag voor de boeg. Dacht ik. Toen ik een lekkere lunch voor mezelf klaarmaakte, een pistoletje met kipkerrie smeerde en hiervan een hap nam hoorde ik opeens een keiharde 'krak.' Eerst dacht ik dat het niets was, maar toen ik door probeerde te eten, merkte ik opeens dat het spalkje bij mijn tanden los was geschoten. Die wilde ik natuurlijk meteen laten maken, maar nadat ik wel 4 tandartsen had gebeld was ik nog geen stap verder. Allemaal op vakantie. Gelukkig kon ik terecht bij een tandarts die een flink stuk bij mij vandaan zit. Maar dat was wel het minste waarover ik kon klagen, ik was allang blij dat ze me konden helpen. Daar zat ik dan, in een vreemde wachtkamer. Het voelde net alsof ik in andermans huis zat!

Gelukkig ging alles goed, trakteerde ik mezelf op ijs en lakte toen ik eenmaal thuis was mijn nagels. Heb je overigens al de review over dit mooie KIKO lakje gelezen?

En dat ijs moest natuurlijk die avond wel meteen even geproefd worden! Gelukkig weet ik hoe strawberry cheesecake smaakt en ook deze variant van het huismerk was superlekker. Echt genieten!

Ook kwam het vriendinnetje van mijn broertje nog langs, van wie ik dit jaar voor mijn verjaardag een Yves Saint Laurent lipstick kreeg. Ik vond dat ik voor haar verjaardag zeker mijn best moest doen, dus stelde ik een pakketje samen met een mandje en zeepje van Zara Home, een douche foam van Rituals en een scrub en bath lily van The Body Shop. Gelukkig was ze er heel erg blij mee :)

Vrijdag was het weer lekker zonnig, maar heb ik in de voormiddag weer genoeg aan mijn scriptie gezeten. Zelfs zoveel, dat ik nog tijd had om wat portretfoto's te maken! Aankomende donderdag staat de volledige serie hiervan op mijn blog :)

In de avond gaan mijn vriend en ik altijd lekker het weekend inluiden in ons favoriete café. Er was nog steeds niet heel veel te doen, maar nu we er iedere week komen voelt het bijna vreemd om een keer niet te gaan. Gelukkig werd het nog gezellig toen we een aantal bekenden tegenkwamen. Uiteindelijk waren we dan ook pas om 3 uur (!) thuis; iets wat ik niet vaak meemaak!

Zaterdagochtend was heerlijk wakker worden. Even gunde ik mezelf 'echt' weekend en zette ik al het schoolgedoe aan de kant. We brachten een bezoekje aan de stad, waar ik deze ruitenblouse/overhemd vond bij H&M. Ik vertelde al eerder in deze post dat ik er zo van baalde dat ik die van Pull & Bear niet had gekocht, dus daarom was deze een goede vervanger. Weliswaar met minder 'harde' strepen, maar alsnog ruitjes!

We deden hier en daar nog wat boodschapjes, dronken nog even wat op het terras en fietsten nog in het zonnetje naar mijn huis. Even omkleden en doorrr: er stond namelijk een barbecue op de planning bij twee van onze vrienden. Iets wat absoluut bij dit weer paste!

De barbecue zelf was ontzettend gezellig, maar helaas hadden we ons meer volgegeten aan stokbrood dan aan vlees! Gelukkig hebben we allemaal genoten en zijn we nog tot middernacht in de tuin blijven chillen. Spelletjes, drankjes en griezelige verhalen voerden de boventoon deze avond :P

Zondag was voor mij een werkdag. Ontzettend balen, want mijn vriend ging lunchen met een aantal familieleden en ik kon er helaas niet bij zijn. Nog héél even genoten we van de zon voordat ik naar m'n werk ging. Smile!

En die smile moest ik nog de rest van de dag op mijn gezicht houden. Dankzij het warme weer was het helemaal niet druk in de winkel en was het weer flink de minuten zien wegtikken. Gelukkig was de dag sneller voorbij dan ik dacht, maar het naar huis fietsen in de keiharde regen was een minder leuke afsluiter van de week. Maar goed; het zal een voorbode zijn voor de aankomende week ben ik bang...

Related posts

28 reacties

 1. Wat een leuke foto's weer allemaal!
  Je straalt altijd zo! En mhh, kroketten op brood. Heerlijk is dat!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat een heerlijke lange lijst! En wat straal je! Leuk om te zien! En je bent goed bezig met je scriptie! You go girl! Geniet van je nieuwe week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeeej leuke post! Jaa met dit mooie weer kan je idd goed bbq en! Ook leuk dat je naar rotterdam bent geweest! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Yes, heerlijk dat lekkere weer. Alleen jammer dat het nu weer voorbij is..

   Verwijderen
 4. Al die foodfoto's... Yummy! De Markthal lijkt mij ook leuk om eens naartoe te gaan. Daar ben ik (en mijn vriend trouwens ook) nog nooit geweest. :-) Succes met de scriptie! Dat pakketje heb je inderdaad dubbel en dwars verdiend voor al het 'gescriptie' deze zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Markthal is zeker een aanrader, maar ik zou er niet een hele dag voor uittrekken. Daarna kun je gerust nog een hele middag winkelen, haha :)

   Verwijderen
 5. Wat heb je weer een leuke foto's gemaakt en je KIKO pakketje, whaa, <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's weer! Vooral je zelfportret is heel leuk geworden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig schiet het met je scriptie ook lekker op. Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke week! Jammer dat je nog aan je scriptie moet werken maar dat gaat ook zeker goed komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh, wat heerlijk al die donuts! Ik was in Italie en daar was een Kiko winkel. Ik heb spijt dat ik niet even naar binnen ben gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah superzonde! Je kunt ook online bestellen gelukkig :)

   Verwijderen
 10. Ohhhh wat een leuk pakketje! Daar zou ik ook heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo veel lekkere dingen, mmm. Leuk cadeau heb je samengesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke week zeg! En wat een lieve foto's van jou samen en je vriend, oh ik vind het ook altijd zo'n feestje als eindelijk dan mijn pakketje binnen komt en het kan uitpakken. <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mmm my kind of week! Lekker eten en gezelligheid, ziet er leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke week heb je gehad zeg! Heerlijke foto's om te zien. Je blouse van de H&M is erg mooi! Je hebt trouwens ook een enorm leuke blog! Ik ga je zeker weten volgen en in favorieten zetten :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen