Dingen die ik als blogger vaak te horen krijg

Toen ik net begonnen was met mijn blog, wilde ik het liefst dat niemand dit wist. Het voelde voor mij toch als een persoonlijk 'iets&...

Toen ik net begonnen was met mijn blog, wilde ik het liefst dat niemand dit wist. Het voelde voor mij toch als een persoonlijk 'iets' dat ik heb opgebouwd, en wanneer mijn vrienden of andere mensen erover begonnen had ik het gevoel alsof ze me voor schut wilden zetten. Nu heb ik er al véél minder problemen mee, maar het blijft lastig om dingen te moeten horen als 'is dat nu je hobby?' of 'je zet je hele leven op internet!?' Dit en meer dingen die ik als blogger vaak heb gehoord bespreek ik vandaag!

"Is dat bloggen nu je hobby?"
Yep, wanneer mensen in mijn omgeving erachter komen dat 'hun' vriendin, of 'hun' collega blogt, gaat er een wereld voor ze open. 'Oh, Daphne heeft een blog!' Ik merk altijd meteen dat dit vragen bij mensen oproept. Of het een hobby van me is, hoeveel tijd ik eraan besteed, hoeveel lezers ik heb. En ja, eigenlijk is bloggen voor mij net zoiets als tennis voor een tennisliefhebber is of postzegels sparen voor een verzamelaar is. Een hobby :)

"Zit je de hele dag achter je laptop?"
Ja, inderdaad. Ik zie geen zon, ben niet sociaal, ga nooit de deur uit.. Haha, natuurlijk wel. Tuurlijk zijn er dagen dat ik het grootste deel van de dag bezig ben met foto's maken en tussen mijn scriptie door een blog schrijf, maar wanneer ik er een hele dag aan zou moeten werken: nee, dat kan ik echt niet. Dan word ik eerlijk gezegd zelfs het foto's bewerken beu..

"Je zet je hele persoonlijke leven op internet!"
Dat ik veel over mijn persoonlijke leven deel heb ik vaak genoeg gehoord. Van mijn broers, maar ook genoeg van vrienden of mensen uit de buurt. Ja, ik heb daar inderdaad zelf voor gekozen. Bloggen of schrijven is voor mij een uitlaatklep. Als ik worstel over het introvert en extravert zijn, schrijf ik daarover, als ik stress heb om mijn scriptie, schrijf ik daar ook over. Ik ben me er zeker bewust van dat als ik ergens solliciteer, dat bedrijven dan op mijn blog komen. Gek genoeg heb ik er al veel leuks over gehoord!


"Ben je niet bang dat mensen je uitlachen?"
Die fase dat ik daar bang voor was, heb ik gehad. Tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die je blog een beetje belachelijk vinden, of het maar gek vinden dat je een nieuwe lipstick test, er foto's van maakt en er een verhaaltje bij verzint (zo klinkt het wel érg kort door de bocht :P), maar als ik er blij van word, why not? Het is voor mij echt een uitdaging om mooie foto's te maken en mijn blogartikelen op elkaar te laten lijken. Voor mij voelt het eigenlijk een beetje als een persoonlijk portfolio, en daarom zet ik het ook altijd in sollicitatiebrieven of op mijn CV. Ik ben er trots op.

"Je blogt eigenlijk vrijwillig.. is dat geen tijdverspilling?"
Ja, er zijn genoeg blogs die gemakkelijk geld verdienen met bloggen. Echter krijg ik regelmatig mails van bedrijven, maar ik wil alleen samenwerkingen aangaan met bedrijven waarvan ik vind dat ze ook echt bij mijn blog passen. Ik verdien tot nu toe inderdaad geen geld, al heb ik al wel een supergaaf paar Converse All Stars mogen uitkiezen en ben ik met een outfitpost gepubliceerd op Stylefruits. Dat voelt voor mij al héél erg speciaal, en ik weet zeker dat niet iedereen dat soort dingen kan zeggen!

"Vind je vriend het niet irritant dat je blogt?"
Yep, zelfs deze vraag heb ik een keer gehoord. Tuurlijk vindt hij niet dat ik er hele dagen aan moet besteden, maar daarom probeer ik zoveel mogelijk vooruit te werken, zodat ik ook dagjes weg kan. Hij leest de meeste van mijn artikelen zelfs - op het beautygedeelte na dan - en vindt het superleuk om mij op deze manier nog beter te leren kennen. Hij ziet het ook gewoon als een 'hobby' van me, wat gelukkig erg fijn is!

"Wat als je het niet meer leuk gaat vinden of niet meer kan combineren?"
Oh, die tijd zal gegarandeerd een keer gaan komen. Maar voor nu wil ik absoluut nog niet denken aan volledig stoppen met bloggen. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ook heel bijzonder dat er steeds meer nieuwe en leuke volgers en lezers bijkomen. Of ik het later nog kan combineren met bijvoorbeeld een baan is nog maar afwachten. Wie weet is de bloggerswereld over 5 of 10 jaar wel helemaal weg en is het allemaal niet eens meer nodig. Maar voor nu geniet ik voorlopig nog met volle teugen!

Wat hoor jij vaak als blogger?

Related posts

41 reacties

 1. Herkenbaar! Ik voelde me in het begin vaak ongemakkelijk als mensen over mijn blog begonnen. Maar nu ben ik er trots op en praat ik er graag over! Mijn vriend word er wel een beetje gek van dat ik er zo veel tijd in steek. Oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha dit is wel heel herkenbaar! Al jaren ben ik met een blog te vinden op het internet, maar telkens was er wel weer een reden waarom ik stopte. Afgelopen zomer hakte ik de knoop door en begon ik opnieuw met het schrijven op mijn stukje internet! En hier heb ik geen moment spijt van gehad! ik vind het heerlijk om mijn ei kwijt te kunnen en te kunnen schrijven over alles wat ik leuk vind. Bovendien vind ik fotograferen echt ontzettend gaaf! En natuurlijk is het leuk om 'contact' te hebben met andere bloggers.

  Eerder was ik inderdaad wel eens bang voor de reacties van anderen. Op dit moment houd ik het ook nog deels voor mezelf, maar als mensen er naar vragen. Ja ik heb een blog! Mijn vriend vond het in het begin wat raar, maar is nu vaak erg geïnteresseerd in wat ik nou eigenlijk aan het maken ben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat je eindelijk de stap hebt gezet om lekker door te gaan met schrijven! <3

   Verwijderen
 3. ja dit is herkenbaar, vooral dingen als: is het een hobby voor je? en ben je dan een huismus die de hele dag achter de computer verscholen zit haha ik kan er soms wel om lachen hoe mensen reageren. Gelukkig reageren de meesten heel positief maar het komt inderdaad ook voor dat het vertellen dat je een blog hebt dit soort reacties veroorzaakt ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar dit, leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! En zo herkenbaar! Wat leuk dat je vriend je blog ook leest! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij vindt het gelukkig ook allemaal heel leuk om te lezen, op het beauty-gedeelte na dan!

   Verwijderen
 6. Ik kon mijzelf helemaal plaatsen in dit artikel! Uiteindelijk moet je toch doen wat je zelf leuk vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken zeker wat dingen! Ik heb eigenlijk nog niet veel mensen in mijn omgeving over deze "hobby" vertelt. Ik heb wel een keer gehad dat iemand zei "ja ik was je Facebook aan het zoeken, dus ik typte je naam in op google en toen kwam ik je blog tegen" haha! Dus ik ben zeker de fase voorbij dat mensen me zouden kunnen uitlachen en al doen ze dat, nou en! Niemand in mijn omgeving kan vertellen dat ze samengewerkt hebben met Zalando, Esprit, ELF etc! ;) Ik krijg over het algemeen vooral wel leuke vragen, dus dat is fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah, ik heb regelmatig meegemaakt na sollicitaties dat ze me hadden gegoogled. Ach, uiteindelijk komt toch wel iedereen erachter. En precies, niet iedereen kan zulke dingen navertellen!

   Verwijderen
 8. Het gaat zelfs zo ver dat mensen na een concert van mij roepen: "Hey Femke!!!! Leuke blog laatst!!!" En dat ik daar sta te zweten en puffen met een saxofoon in mijn hand. "Eh ja...bedankt" x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moest lachen bij "Vind je vriend het niet irritant dat je blogt?"
  Wij moeten het toch ook niet irritant vinden dat onze vriend voetbalt of games speelt? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is zo waar! Ook mensen vragen altijd krijg je dan ook gratis producten? Ja dan wil ik ook blogger worden! Alsof het zo makkelijk is, :-) En mijn vriend is helemaal trots erop en verteld het helemaal aan zijn vrienden enzo, heel schattig.

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel. Die schaamte en het gevoel van "praat er maar gewoon niet over" heb ik ook ja. De laatste tijd wordt het steeds minder. Bloggen is gewoon iets dat bij mij hoort. Ik begrijp sommige hobby's van andere personen ook niet, maar dat wil niet zeggen dat ik het raar of dom vind. Zo lang ik het zelf leuk vind, is het prima. Toch zou het fijn zijn als de stempel die bloggers op de één of andere manier krijgen, een keer gaat vervagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed gezegd; in sommige situaties merk ik ook dat bloggen nogal een taboe is. Vooral omdat je dan word gezien als 'één van de velen' Het zou inderdaad superfijn zijn als die stempel verdwijnt!

   Verwijderen
 12. Helemaal waar dit artikel, bloggen is een hobby en geld er mee verdienen is een leuke bijkomstigheid, maar absoluut geen vereiste. Ik zou niet meer zonder kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Herkenbare dingen! Hoewel bloggen nu al best ingeburgerd is blijft het voor sommige mensen maar iets vreemds. En dat dat dan toevallig onze hobby is, tja dat maakt dat we soms het een en ander uit te leggen hebben haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar haha, leuk artikel! Ik wilde je ook even laten weten dat ik je genomineerd heb voor The Versatile Blogger Award! Kijk voor de info op:
  https://chrisschoonens.wordpress.com/2015/08/25/the-versatile-blogger-award/
  Ik hoop dat je hem gaat invullen, maar het is natuurlijk geen verplichting! Laat je het me even weten als je hem hebt ingevuld? Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vandaag had ik weer zo'n momentje op school. Een jongen uit mijn klas vroeg het gewoon heel onschuldig. En waar blog je dan over? Ik begon spontaan te zweten en ik stotterde wat en uiteindelijk weet het arme kind nog steeds niet waar ik over blog... Ik ben nog niet helemaal over die fase heen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah echt supervervelend dat je niet zo goed wist hoe je moest reageren! Maar dat komt echt nog wel! Je kunt in ieder geval zeggen: 'over van alles en nog wat'. Dan laat je het een beetje in het midden :)

   Verwijderen
 16. Daar zitten wel echt wel herkenbare dingen tussen. In mijn omgeving wordt er wel leuk op gereageerd en er zijn zelfs mensen die iedere week standaard mijn GLAMOURMOES WEEKLY lezen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar! Ik heb zelfs een tijdje in Word-bestandjes 'geblogd'. Dat liet ik dan lezen aan een goede vriendin, mijn vriend en zus. Ik weet het, heel zielig en lachwekkend. :-P De vraag of mijn vriend het niet irritant vindt en de vraag of het nu mijn hobby is, heb ik ook wel eens gekregen. Mijn vriend vindt het juist hartstikke leuk dat bloggen mijn hobby is. Zolang hij er zelf maar grotendeels buiten blijft. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh, juist handig om te beginnen met bloggen! Zo krijg je het schrijven steeds beter onder de knie :)

   Verwijderen
 18. Leuk om te lezen. Ik merk wel dat mensen in mijn omgeving het steeds beter begrijpen wat bloggen is. De meest vervelende opmerking vind ik: "zeker gekregen omdat je blogger bent?".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsof bloggers alleen maar spullen krijgen; wat een vooroordeel!

   Verwijderen
 19. Ah ik snap het zo goed! Ik ben pas net begonnen en hoor dan van mensen op school: 'oh en hoe is het met je blog, zet je dat ook op je blog?' Gewoon niets van aantrekken inderdaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke puntjes, het komt me inderdaad bekend voor! Mensen vragen vaak; ga je hier dan ook over bloggen? Als je bijvoorbeeld een dagje weg met ze bent. Het blijft voor sommige mensen 'onwennig', maar gelukkig accepteert iedereen het wel. x

  BeantwoordenVerwijderen