Herinneringen ophalen #1

Zo. Welkom bij een nieuwe rubriek! Omdat ik echt letterlijk alles bewaar onder het motto: 'daar zit een leuke herinnering aan vast...

Zo. Welkom bij een nieuwe rubriek! Omdat ik echt letterlijk alles bewaar onder het motto: 'daar zit een leuke herinnering aan vast', wil ik hier graag een rubriek aan wijden. Of deze wekelijks wordt weet ik nog niet, maar een aantal vervolgen krijgt 'ie sowieso! Vandaag begin ik met zeven items die ieder een eigen verhaal hebben. Van mijn eerste boarding pass tot aan de kurk van een champagnefles: vandaag komt het voorbij!


Misschien wel het meest versleten, maar niet minder bijzonder is deze mobiele telefoon van Samsung. Hij ziet eruit alsof 'ie van een flat van acht hoog is gegooid en daarna een halfjaar begraven heeft gelegen onder het zand, maar guys. Dit ding. Mijn hele middelbare schooltijd heb ik hier volop mee gesmst, foto's mee gemaakt en spelletjes op gespeeld. Meer kon je er eigenlijk niet mee. Ik weet nog zo goed hoe stiekem ik altijd in mijn etui tijdens de lessen op dit telefoontje zat, terwijl iedereen al met Blackberry's aan de haal was. Maar toen ik mijn Z650i eenmaal verruilde voor een iPhone heb ik helaas nooit meer naar het arme ding gekeken..


Het was eind juni 2010 en buiten was het tropisch warm. Met bijna 40 graden was het zelfs bij een ventilator niet uit te houden. En ik? Ik deed mee aan De Zomerklassieker van Brabant, ofwel een hardloopcompetitie waarbij je 10 km hardloopt. Maandenlang had ik na school getraind en vreselijk afgezien en toen was het eindelijk zover. Het was toevallig ook het eerste jaar dat het werd afgeraden om als onervaren hardloper hieraan mee te doen, maar ik moest en zou 'm uitlopen. En dat deed ik: het was weliswaar 1 uur en 11 minuten, maar ik haalde na de ontlading vol trots mijn medaille op!


Het eerste wat ik met Engelse ponden kocht? Deze ketting! Ik was voor het eerst in Londen en ik weet nog goed dat mijn vader over het geld waakte. Veel heb ik toen eigenlijk dus niet gekocht, maar toen ik deze camera-ketting op Camden Market zag voor tien pond, moest ik deze hebben. In 2009 veel gedragen, maar nu heeft 'ie een mooi plekje aan de muur.

 Ik weet bijna zeker dat iedereen zijn of haar eerste keer vliegen nog goed kan herinneren (tenzij je als klein kindje al wereldreisjes maakte). Mijn eerste keer was pas op mijn 16e levensjaar. Ik ging op schoolreis naar Rome en oh, wat vond ik het spannend. En wat was het bijzonder en mooi om boven de wolken te vliegen en de stad Rome van bovenaf te zien!


Diezelfde reis naar Rome kon ik het ook niet laten om een sneeuwbolletje te kopen. Ik ben ze namelijk gaan sparen en had er ondertussen al van Parijs, Barcelona, Londen en Venetie. Trots liep ik van het souvenirwinkeltje naar de rest van de klas die al bij het Colosseum stond. Het lange wachten in de rij begon, tot ik in mijn tas nattigheid begon te voelen. Het zal toch niet.. Yep, mijn arme sneeuwbol was nu al kapotgegaan en heel mijn tas zat onder de vloeistof, bah! Geluk bij een ongeluk was dat ik nog snel een nieuwe kon kopen. Dat kan ik bij mijn sneeuwbol van Valencia helaas niet meer zeggen. Die sneuvelde toen ik twee 3 weken geleden mijn koffer uitpakte..

Bijna iedere tiener is wel eens op jongerenreis gegaan naar één of ander uitgaansgebied. Zo was ik er daar ook een van. In het jaar 2012 stapte ik samen met een vriendin in de bus naar Lloret. Na een belachelijk lange reis (zo'n 17 uur) waren we al om 8.00 op de plaats van bestemming. Daar zaten we dan, om 9.00 uur al op het strand, niet wetende wat er de komende 10 dagen zou gebeuren. Gelukkig kwamen we daar snel genoeg achter en Totally Summer was daar absoluut het hoogtepunt van. Een superleuk feest in een groot zwembad, gezellige mensen, leuke gesprekken aan de zwembadkant en een hilarische terugreis. Zeker iets om nooit te vergeten!Wat ook absoluut iets is om nooit meer te vergeten, is 8 maart 2014. Het jaar ervoor gaf ik een feestje voor mijn verjaardag, maar tot mijn grote schrik waren er maar twee mensen op komen dagen. Dat is dan ook de reden geweest dat ik het jaar erop absoluut weigerde ook maar iets aan mijn verjaardag te doen. 8 maart had ik wel afgesproken bij wat vrienden thuis te chillen en nog wel even een momentje te proosten op mijn 20e verjaardag. Ik stapte nietsvermoedend de woonkamer binnen en... SURPRISE! Al mijn lieve vriendinnen stonden opeens voor mijn neus! Ik was compleet overdonderd en heb me volgens mij de hele avond af lopen vragen hoe het in godsnaam kon dat ik er niets van wist. Wat een topverrassing!

Deze kurk symboliseert mijn laatste stagedag bij een superleuk bedrijf. Ik heb het daar 20 weken lang, 5 dagen in de week van 9 tot 17.30 uur ontzettend naar mijn zin gehad. De meiden daar hebben me gesteund, we hebben gelachen, terrasjes gepakt en tosti's gebakken tot we erbij neer vielen. Toen één van mijn collega's nog zei dat ik deze kurk ter herinnering moest bewaren, heb ik me hieraan gehouden. En inderdaad, er zitten hele leuke herinneringen aan vast!

Related posts

23 reacties

 1. Wat een prachtig artikel mop vol mooie herinneringen!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een tof artikel! Ik ben zelf ook echt een verzamelaar van alles waar ik een herinnering bij heb. Leuk om te zien dat ik niet de enige ben en wat zitten er mooie verhalen aan! <3 Van mij mag er zeker snel een deel twee komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Herinneringen zijn echt goud waard. Ik heb mijn eerste aankoop uit London ook nog bewaard ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk om op deze manier herinneringen op te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, toevallig zeg. Had het net nog met mijn broer over onze eerste Gameboy en eerste spelletjes Nintendo en Playstation, omdat er een liedje op de radio kwam dat altijd in die spelletjes te horen was. Time flies! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat toevallig! Inderdaad, de tijd vliegt ontzettend!

   Verwijderen
 6. Superleuk artikel. Ik bewaar ook altijd ontzettend veel. De zolder van mijn ouders staat er bol van, haha. Oké, dat was een grapje! Ik ben heel benieuwd naar de volgende herinneringen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik heb hier op zolder ook genoeg 'opberg'plekken waar ik al dit soort dingen heb verstopt!

   Verwijderen
 7. Ik heb mijn eerste telefoon ook nog steeds bewaard. Blijft bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om zo herinneringen op te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een orgineel rubriek! En wat leuk om zo herinneringen op te halen en met ons te delen! Erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee! Ik ben precies hetzelfde: ik bewaar alles waar een leuke herinnering aan vast zit. Ben benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah wat een heerlijk origineel artikel, super leuke rubriek! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk artikel. Leuke herinneringen ook! Ik heb ook zo'n enorme doos met 'herinneringen'. Voor een buitenstaander lijkt het vast rommel (boardingpass van de eerste vakantie met mijn vriend, kaart van Disney World Orlando etc), maar ik vind het ontzettend leuk om er af en toe in te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen