Een dagje L'Oceanogràfic

Als je in Valencia bent.. moet je toch echt het grootste aquarium van Europa bezoeken. Zo deden wij dat ook. Op een zonnige maandagmorgen ...

Als je in Valencia bent.. moet je toch echt het grootste aquarium van Europa bezoeken. Zo deden wij dat ook. Op een zonnige maandagmorgen fietsten we na een lekkere luie ochtend richting de Ciudad de las Artes y Ciencias en zochten we het museum op. Met heel veel enthousiasme en natuurlijk de camera op zak liepen we binnen bij de wondere wereld van de zee.

Het park is verdeeld in negen verschillende delen met ieder een eigen thema. Zo heb je een mediterraans gedeelte met flora en fauna uit de Middellandse zee, een deel met watervogels uit de tropen, een deel met pinguins en zeehonden, een aquarium met prachtig en kleurrijk koraal, een deel met zeeleeuwen, een aquarium met vissen uit de Rode Zee, een grote iglo met walrussen, beluga walvissen, zeehonden en witte dolfijnen, een grote tunnel met haaien en het dolfinarium waar de dagelijkse shows worden gehouden. Je ziet alle dieren in de tunnel niet alleen van de bovenkant, maar dus ook van de onderkant! Man, wat kijkt deze rog boos zeg!

In een tunnel met toeristen .. ehh.. vissen

So cute! Nemo was ook van de partij!

Bizar hoe mooi kwallen eigenlijk zijn om te fotograferen; ze lijken te bestaan uit miljoenen losse draadjes. Stiekem leefde ik me even helemaal uit met de camera, haha!

Deze zeester had zich lekker tegen het raam aan geinstalleerd. Prima gelegenheid om een foto van te maken dus!


Zo dicht ben ik geloof ik nog nooit in mijn leven bij een haai geweest. Zijn ogen alleen al zijn angstaanjagend; het was maar goed dat er een héél dik raam tussen ons in zat!

Brrr, je kunt er blijkbaar ook voor kiezen om te zwemmen in de tunnel tussen alle haaien en duizenden soorten vissen. Een dure grap, maar vooral best gedurfd; ik doe het hem/haar in ieder geval niet na!

De dolfijnenshow vangt iedere dag ongeveer 4 tot 5 keer aan. In het hoogseizoen is de show zelfs tot laat in de avond te bezoeken! Met ongeveer 1500 andere aquariumbezoekers kijk je op de tribune naar een leerzame, originele en creatieve dolfijnenshow. Je krijgt gedurende de hele show interessante feitjes en weetjes over de dolfijnen, er wordt samen met dolfijnentrainers een show opgevoerd met leuke trucjes en ook de bijbehorende muziek maakt het geheel leuk om naar te kijken.

Stiekem was ik best verbaasd hoe hoog de dolfijnen konden springen!

De dolfijnenshow en het museum zelf waren echt ontzettend leuk om te bezoeken. Enige minpuntje is dat de show eigenlijk alleen in het Spaans is, met af en toe wat Engelse zinnen tussendoor. Gelukkig draait het meer om 't kijken naar wat de dolfijnen allemaal kunnen!

Het park zelf was onderverdeeld in verschillende delen, die vaak nogal lastig aangegeven waren; een looproute was misschien handiger geweest. Na research op het internet heb ik het gevoel alsof ik niet alle delen bezocht heb. Maar eerlijk is eerlijk, de tunnel met haaien en de mega grote aquariums waren allemaal erg bijzonder om te zien! Blijdorp is er niets bij :)

Voor een kaartje voor L'Oceanogràfic betaal je €27,90 en hiermee kun je gewoon het hele museum door.

Related posts

19 reacties

 1. Het ziet er echt prachtig uit! Lijkt me echt tof om eens naartoe te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind Valencia zo mooi! Door jouw leuke artikelen staat Valencia hoog aan mijn travel wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! ik ben er ook geweest, echt heel mooi , zeker een aanrader als je naar Valencia gaat.

  XOXO Faye (van ByFaye.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben best wel jaloers geworden door deze foto's! Mag ik volgende keer met jullie mee haha?

  liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of course haha, dan ga ik met je mee naar Parijs of the USA volgend jaar!

   Verwijderen
 5. Wonderful post! I love it:)

  www.bloglovin.com/blogs/printed-sea-3880191

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Het ziet er echt tof uit! En je foto van de kwal vind ik echt super mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's heb je gemaakt!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit lijkt met zeker de moeite om eens te bezoeken! En wat een prachtige foto's heb je gemaakt x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Ziet er tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen