Whoah! We're going to Valencia!

 Yes, morgen is het eindelijk zo ver: mijn vriend en ik gaan naar Valencia! Vooral de afgelopen dagen konden we echt niet meer wachten, m...

 Yes, morgen is het eindelijk zo ver: mijn vriend en ik gaan naar Valencia! Vooral de afgelopen dagen konden we echt niet meer wachten, maar nu is het moment eindelijk (bijna) daar! Na het slechte nieuws van vorige week kan ik echt niet wachten om even helemaal te ontspannen voor ik weer aan de slag kan, en in dit artikel heb ik alvast wat ideetjes op een rijtje gezet wat leuk is om te doen in deze mooie Spaanse stad. 

Ciudad de las Artes y Ciencias 
We zouden geen toeristen zijn als we ook niet even een bezoekje brengen aan de stad van kunst en wetenschap in Valencia. Dit megagrote 'plein' met alleen maar bijzondere gebouwen die omringd zijn door water zijn absoluut kenmerkend voor de stad. Het doet me zelfs op de één of andere manier een beetje denken aan het operagebouw in Sydney, Australia. De moderne gebouwen zijn erg opvallend in tegenstelling tot de oude stad. Je vindt er onder andere het grootste aquarium van Europa, het operagebouw, een prachtige en grote tuin en een wetenschapsmuseum. Erg bijzonder om een middagje doorheen te lopen - en ook om een keer 's avonds te bezoeken!

Jardin del Turia 
Goh, de naam van dit park doet me stiekem wel een beetje denken aan het Parijse 'Jardin des Tuileries'; het bekende park op weg naar het Louvre. Het park in Valencia is echter heel bijzonder: vroeger vormde de plek waar het park nu ligt de rivier Turia. De rivier is door vele overstromingen in het verleden drooggelegd en is nu één van de meest veelzijdige stadsparken in Europa. Heerlijk om een dagje te relaxen of te picknicken!Fietsen
Wat mijn vriend en ik ook zeker willen gaan doen, is een fietsje huren en lekker de stad verkennen op de typisch 'Nederlandse' manier. Valencia schijnt echt prachtig te zijn per fiets en daarnaast is het natuurlijk een stukje sneller dan wanneer je ergens te voet heen gaat. Ons hotel ligt eigenlijk precies tussen het centrum en het strand in en dat is allebei nog best een stukje. Zo'n fiets komt dus heel erg goed van pas!

Plaza Ayuntamiento
Ik heb dit prachtige gemeentehuisplein al regelmatig voorbij zien komen op foto's, maar het lijkt me ook super om in het echt een bezoekje te brengen! Het plein vormt een belangrijk onderdeel van het Valenciaanse centrum en doet me stiekem een beetje denken aan de gebouwen in Rome. De fontein op het midden van het plein geeft me echt een vakantiegevoel en ik kan niet wachten om hier een fijn wandelingetje te maken.

Pleinen
In de gehele stad zijn talloze pleinen te vinden, zowel rustige binnenplaatsjes als drukke en bevolkte pleinen met een hoop terrasjes. Naast Ayuntamiento wil ik zeker een bezoekje aan het altijd bruisende Plaza de la Virgen, Plaza de la Reina en Plaza del Carmen bezoeken. Pleinen boordevol gezelligheid!

Tapas
Héél hoog op mijn wish list is om op een zwoele zomeravond lekker op een terrasje te zitten en de hele avond te snoepen van tapas met lekkere drankjes. Gelukkig is mijn vriend het met me eens dat we dit zeker een keer gaan doen. Nu nog wat goede adresjes scoren! Iemand van jullie al eens in Valencia geweest en genoten van overheerlijke tapas?America's Cup
Na verschillende recensies te hebben gelezen over Valencia, kwam ik ook iets tegen waar ik nog niet eerder van gehoord heb: America's Cup. Een modern en imposant gebouw dat voorheen diende als basis voor de zeilwedstrijd die in Valencia gehouden werd. Inmiddels is 2010 het laatste jaar geweest dat de 'America's Cup' gehouden werd, en sinds dien is het gebouw gezellig gevuld met bars, restaurants en terrasjes. Wellicht een idee om een keer een drankje te gaan drinken!

Mercado Central
Ik heb al veel over deze mega overdekte voedselhal gelezen en deze blijkt uit meer dan 400 marktstalletjes te bestaan! Het is hiermee ook de grootste overdekte markt van Europa. Fruit, versgebakken brood, groenten, exotische vruchten en heerlijke vleessoorten en kruiden zijn er in overvloed. Gaaf!

Natuurlijk is dit nog lang niet alles wat we de komende tien dagen zullen gaan doen. Het strand, de haven en de oude binnenstad zullen zeker een aantal keer bezocht worden, en met mijn camera op zak zal ik de komende tijd héél veel mooie plaatjes schieten. Tips voor leuke dingen in Valencia zijn natuurlijk al-tijd welkom! 

Related posts

22 reacties

 1. Ah heerlijk vooruitzicht! Alvast een hele fijne vakantie! Ga lekker genieten. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah geniet ervan meid, je hebt het verdient! Ik ben benieuwd naar alle mooie foto's die je gaat maken.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk! Valencia is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat klinkt dit aantrekkelijk! Ik moet mezelf al tegenhouden om geen huisjes op AirBnb te gaan opzoeken haha. En hmmm die tapas, heerlijk! Geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh wat heerlijk zeg, lijkt me super mooi!! Heel veel plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat je even met je vriend kan gaan genieten! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah, Valencia lijkt mij zo'n mooie stad. Heel veel plezier, meid. Geniet ervan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Woaaaah! Zo gaaf! Heel veel plezier en vooral genieten <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh heel veel plezier, ik word helemaal jaloers als ik dit zo lees hihi. Ik wil ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! genieten! Heel veel plezier met je lover, en heel leuk dat jullie daar willen gaan fietsen, op de oer hollandse manier. have fun!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lekker , geniet er maar van. Het ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen