La vie de Daphne - Minions, Bad news & Eerste werkdag

Zoals je al eerder op mijn blog hebt kunnen lezen is het een erg drukke en bewogen week geweest. Een vreselijk baalmoment, maar ook genoeg ...


Zoals je al eerder op mijn blog hebt kunnen lezen is het een erg drukke en bewogen week geweest. Een vreselijk baalmoment, maar ook genoeg leuke dagen die ervoor hebben gezorgd dat ik alles weer even vergat en optimaal kon genieten. Gelukkig heb ik nu kunnen accepteren dat het niet behalen van mijn scriptie geen wereldramp is en dat het weer héél hard werken wordt straks, maar dat dat zich gaat laten uitbetalen in iets heel moois: mijn diploma.


Zondag had ik na een lange dansdag echt zin om heerlijk languit op de bank te liggen. En bij wie kan dat nu beter dan bij je vriend? Onder het genot van heerlijke zelfgemaakte nachos (net of we al in Spanje zaten) keken we een interessante documentaire en vielen we daarna allebei als een blok in slaap. 

De volgende dag was het een klein beetje feest: we waren 8 maandjes samen! Voor sommigen helemaal niet veel, maar stiekem vinden we dit allebei best al een mijlpaal. Om er toch een beetje bij stil te staan, besloten we eens anders te 'koken' dan normaal: pizza's, maar dan helemaal zelfgemaakt! Na wat boodschapjes in de stad en voor de pizza's in de supermarkt hebben we de rest van de middag heerlijk van het weer genoten en series gekeken.


En toen: pizza! Ik had nog maar één keer eerder in mijn leven zelfgemaakte pizza gemaakt en gegeten en ik was dan ook even vergeten hoe leuk het eigenlijk is. En lekker dat 'ie ook was, wauw! Super dat je zo'n pizza helemaal kunt maken naar je eigen smaak; ik maakte er eentje met salami, mozzarella, kaas, tomaat, kip en rucola.

Om het dagje nog extra leuk af te sluiten bestelden we snel via internet nog felbegeerde kaartjes voor de Minions film. Nadat m'n make-up weer mooi was bijgewerkt vertrokken we met de trein richting Breda. Na flink wat haast waren we nog maar net op tijd, maar oh wat was de film leuk! Helemaal niet kinderachtig, en daarnaast opvallend dat er zelfs alleen maar volwassenen in de zaal zaten, haha :)

Dinsdag was een echte lazy day: het zonnetje scheen niet zo en het was ook niet echt weer om lekker op een terras te zitten, dus maakten we er zelf maar een dagje van met veel series, ijsjes en de tv. Moet kunnen toch?


Woensdagochtend begon met ontzettend vervelend nieuws. Hoewel ik al vroeg uit bed was om een leuk dagje te gaan winkelen in Rotterdam met een goede vriendin, kreeg ik een mailtje van school dat ik mijn scriptie niet had gehaald. Met wat vertraging door mijn geschokte toestand vertrokken we toch uiteindelijk richting het (regenachtige) Rotterdam. Het nieuws ging die dag wel een aantal keer door mijn hoofd, maar gelukkig heb ik ook genoeg kunnen genieten! Ik zou immers toch pas de volgende ochtend horen welk cijfer het was geworden en hoeveel ik zou moeten verbeteren. Ik hoopte natuurlijk op héél weinig feedback.

Oh ja, dit is trouwens één van mijn nieuwe items van woensdag: een heel subtiel kettinkje dat bestaat uit twee laagjes. Tegenwoordig ben ik niet meer zo van grote statement kettingen omdat ze vaak lastig te combineren zijn. Een klein en lief kettinkje kan eigenlijk altijd!


Donderdagochtend vertrok ik in alle vroegte wéér richting Rotterdam, maar deze keer voor iets heel minder leuks. Eenmaal op school aangekomen werd de schok alleen maar erger toen ik mijn cijfer en de hele waslijst aan kritiek voor me kreeg. Tijdens het gesprek met mijn examinator heb ik heel wat keren moeten zuchten, slikken en water moeten drinken. Om na het gesprek even tot rust te komen, besloot ik om een beetje te gaan fotograferen op en om de Erasmusbrug. Stiekem vind ik de foto's nog best goed gelukt! 


Rotdag, rotdag, rotdag dus. Mijn handen jeukten om weer verder te gaan met mijn scriptie, maar ik wist dat het even slim was om er vanaf te blijven en dat het nieuws verwerken voor nu beter was. Ik schreef daarom wat blogjes, keek afleveringen van OITNB en heb met ontzettend veel mensen gepraat over wat nu het beste zou zijn om te doen: 17 augustus proberen te halen terwijl me dit is afgeraden, of gewoon wachten tot 30 september en genieten van mijn vakantie. Helaas nog erg veel verschillende meningen, maar aan mijn scriptie werken doe ik zeker.

's Avonds kon ik ein-de-lijk mijn vriend weer zien nadat ik woensdagochtend het slechte nieuws gehoord had. We haalden samen een ijsje (is there any better comfort food?) en hij heeft me de hele avond weer laten lachen. Superfijn!


Vrijdag was het gelukkig weer wél lekker weer. Mijn stemming was weer wat beter, dus fietste ik  richting stad om een cadeautje te halen voor het feest dat ik die avond zou hebben en trakteerde mezelf meteen op twee nieuwe Essie nagellakjes die toevallig afgeprijsd waren. Eén daarvan is Bump Up The Pumps: roze is altijd goed!

Ennn 's avond was het tijd voor een verjaardag/afstudeerfeestje. Helaas voor mij dus met een dubbel gevoel, maar toch heb ik het erg naar mijn zin gehad en gezellig staan kletsen met een paar meiden die ik al heel lang niet gezien had!

De volgende dag stond er weer iets spannends op het programma. Hoewel ik normaal gesproken altijd wel een beetje zenuwachtig ben voor 'eerste werkdagen', had ik dat nu eigenlijk totaal niet. Het was mijn proefdagje in een winkel met lederwaren in het outletcentrum waar ik al twee keer eerder een baantje heb gehad. Jammer genoeg was het héél erg rustig en heb ik eigenlijk vrijwel niets anders kunnen doen dan staan en wachten tot er mensen binnenkwamen. Dit viel ook best tegen omdat leren jassen echt seizoensproducten zijn en niemand met 28 graden jassen gaat passen. Ik moet nog even goed nadenken of dit wel bij me past en of ik het ga volhouden!

's Avonds was ik weer een avondje en nachtje bij mijn vriend. Zijn moeder is inmiddels al meer dan een week op vakantie dus vandaar dat er genoeg ruimte is om samen te koken, de dag ongestoord door te brengen en tot rust te komen of gezellige sleepovers te houden. En stiekem natuurlijk om al een beetje voor te bereiden op de vakantie van aankomende week :)

Zondag was ik lekker vroeg weer wakker en eenmaal thuis opperde mijn moeder om naar een lifestyle markt in Breda te gaan, onder voorwaarde dat ik zou rijden. Het was nog een heel gedoe om het (nogal kleine) marktje te vinden, maar na een hele wandeling - en dus de auto véél te ver geparkeerd - kwamen we bij de kraampjes. Het was allemaal een heel stuk kleiner dan verwacht, maar zeker niet minder leuk. Erg leuke kraampjes met kleding, accessoires en zelfgemaakte sieraden, thee, fudge (zoals de frambozen cheesecake-smaak rechts, NOM!), hapjes uit verschillende landen, wenskaarten en hobbyspullen. Ik vond er zelfs nog een hele leuke zonnebril!

Omdat we al redelijk op tijd weer terug waren bij de auto, kon een ritje naar Ikea er ook nog wel bij. We hadden allebei nog niet geluncht, dus beginnen met een bezoekje aan het restaurant was meer dan welkom. En druk dat het was! Ik geloof dat ik het nog nooit ZO druk heb gezien bij Ikea. Na meerdere rondjes met een vol dienblad vonden we ein-de-lijk een plekje. Toch gingen die koud geworden frietjes, kipsaté en een lekker groot stuk appeltaart er met die honger absoluut wel in!

Ook in Ikea zelf was het echt slenteren: heel erg vermoeiend! Ik zocht een nieuw dekbed uit en liep - traditioneel: ik doe dit echt altijd - wat rondjes bij alle lijsten in de hoop dat ik iets van Parijs tegen zou komen. En ja hoor, een onwijs toffe lijst met daarop de grootste metrostations van Parijs. Helemaal iets voor mij! Eenmaal thuis was ik echt gebroken en heb ik ouderwets van de zondag genoten zoals 'ie hoort te zijn: LUI!

Deze week is het tot en met donderdag erg rustig. Ik wil de tijd gebruiken om de feedback van mijn scriptie goed te verwerken en al een eerste hand te leggen aan het verbeteren van een aantal delen en het verdiepen in meer literatuur. Het is stiekem best lastig om de draad weer op te pakken (vooral midden in de vakantie), maar met lekkere latte macchiato's en hapjes zoals ik voorheen aan mijn scriptie werkte moet het te doen zijn. Met het vooruitzicht op vrijdag heb ik dubbel zoveel motivatie om eraan te beginnen: ein-de-lijk naar Valencia!

Related posts

41 reacties

 1. Erg leuk artikel! Heel veel succes met het verbeteren van je scriptie gaat je vast lukken x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onwijs lekkere food foto's! Ik ben ook naar Minions geweest en bij ons zaten er alleen maar kindjes in de zaal haha.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha oh wat toevallig! Misschien omdat wij een voorstelling hadden om 21:00 's avonds :P

   Verwijderen
 3. Wat een leuke foto's weer allemaal!
  Ik krijg trek van al dat lekkere eten.
  En het gaat je uiteindelijk lukken met je scriptie, echt!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, i love good food! Ik hoop inderdaad dat het gaat lukken, maar dat gaat nog wel een tijdje duren helaas!

   Verwijderen
 4. Yeah Team BOB! :D de Minions film was zo leuk. Hopelijk gaat het goed komen met het verbeteren van je scriptie <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah ik vind Bob te cute! En yes, ik hoop het ook. Ik heb waarschijnlijk nog wel even nu!

   Verwijderen
 5. Wat heb je veel lekkere dingen op Daphne! en die foto van jou en je vriendje is echt heel erg lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Google Chrome kan ik de foto's wel zien en alleen de tekst onder de rechterfoto's lezen. De foto met je vriend is heel lief! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, vreemd zeg! Zal er eens naar kijken. Dankjewel <3

   Verwijderen
 7. Oeh erg leuke dingen gedaan! Foto's met je vriend is echt super lief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook naar de minions geweest. Ik heb echt stuk gelegen haha.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ziet er goed uit meid en die pizza heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd dat jullie 8 maanden samen zijn, is zeker wel een mijlpaal hoor ^^
  Succes met de keuze maken, het lijkt me erg lastig maar als je iets word afgeraden is het wel voor een reden denk ik dan..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil ook echt naar the Minions! Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk artikel! Goed dat je de draad weer hebt opgepakt na zo'n moeilijk moment en dat je hebt genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk artikel, die pizza's zien er echt heerlijk uit. En die foto's met jouw vriendin zijn zo ongelofelijk lief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat vervelend zeg van je scriptie, maar dat moet vast goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super rot van je scriptie, jakkes. Bump up the pumps is echt een prachtig kleurtje, wauw en al dat eten, jummmie! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moest mezelf wel even verwennen met een nieuw nagellakje, haha!

   Verwijderen
 16. Meh, ik kan me voorstellen dat dat echt geen leuk nieuws was om te horen maar gewoon op je eigen tempo ervoor gaan en natuurlijk genieten van je vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie foto's. Balen dat je het minder had. Wel goed dat je er een positieve draai aan geeft.
  Xxx
  http://www.sherryhussain.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een lieve foto's van jou en je vriend! Die scriptie ga je gewoon knallen <3

  BeantwoordenVerwijderen