Hotspot in Valencia: La Rollerie

Of je er nu wil ontbijten, lunchen, snacken of alleen wat wil drinken; La Rollerie is de ideale plek om even lekker uit te rusten met wat...

Of je er nu wil ontbijten, lunchen, snacken of alleen wat wil drinken; La Rollerie is de ideale plek om even lekker uit te rusten met wat lekkers. De kaart biedt keuze uit ontbijtjes uit diverse landen en daarnaast kun je - als je nog niet genoeg hebt - ook nog wat lekkere broodjes of gebakjes meenemen! Met mijn (maar liefst) drie bezoeken aan La Rollerie in Valencia ben ik absoluut fan!


Op de website verrassendvalencia.nl had ik al over dit zaakje gelezen. Prima ontbijt of lunch en ook goede service. Ik schreef 'm dan ook meteen op in mijn notitieboekje waar ik wel meer leuke ideetjes opschreef. Per toeval kwamen we eigenlijk op de eerste zondagochtend langs dit zaakje gelopen, wat achteraf gezien best dicht bij de grote winkelstraat Carrer de Colon zit!


Je kunt bij La Rollerie ervoor kiezen om binnen of buiten te gaan zitten. Binnen is het overigens niet veel kouder, waar we wel op hadden gehoopt met de flink hoge temperatuur! Het buitenterras is altijd gezellig druk en de bediening spreekt regelmatig mensen op straat aan om een hapje te komen eten. Sommigen vinden dit irritant, maar de manier waarop zij mensen benaderden was helemaal niet vervelend.


Links de koffie met melk (met hartjesfiguurtje! - ik hou ervan als koffie wordt gemaakt met zo'n leuk figuur in de melk) van mijn vriend en rechts mijn overheerlijke verse croissantje.


Erg leuk weetje is dat La Rollerie één van de weinige zaakjes in Valencia is met een compleet eigen huisstijl. Zo zijn de koffie en theekopjes bedrukt met het leuke lettertype en krijg je je take-awaybroodjes mee in een schattig broodzakje met opnieuw het logo erop. 


Ook de servetjes zijn bedrukt met 'La Rollerie'; stiekem best een beetje fotogeniek. Het chocoladebroodje op de rechterfoto had ik meegenomen was overigens ook weer héél erg smakelijk, yummy!


En dit was het eerste ontbijt als totaalplaatje! Mijn thee zat in een superzwaar, maar heel erg schattig theepotje en de versgeperste jus d'orange in grote milkshakeglazen. Mijn vriend had overigens geroosterd brood met scrambled eggs en ook hij vond het heerlijk!


De tweede keer kwamen we na een dagje winkelen bij La Rollerie voor een (erg late) lunch. Pas om 17.00 namen we plaats en bestelde mijn vriend onder andere deze Bonbon-koffie die bestond uit drie laagjes. Ik ben geen koffieliefhebber, maar nadat ik hem had geproefd vond ik hem erg lekker! 


Het dagje winkelen had ons erg hongerig gemaakt en daarom bestelden we allebei een lekkere grote portie. Ik had een kipburger met frietjes en mijn vriend had een clubsandwich met - wat leek - naturel chips. Ook weer een superleuk opgemaakt bordje met die frietjes in een mandje!


Het derde bezoek durf ik geen ontbijt te noemen, want de klok tikte al bijna twee uur aan. Toch was dit de eerste maaltijd die we die dag aten en ik besloot dat een César salade echt wel kon. En lekker dat 'ie was! De kipreepjes waren een soort gerookte kipnuggets met een sesamlaagje eroverheen en ook de yoghurtdressing was fantastisch! Mijn vriend z'n geitenkaassalade was ook weer een topper!

De exacte prijzen van al deze maaltijden heb ik helaas niet meer kunnen vinden, maar ik weet wel dat we bij geen van de drie bezoekjes veel geld kwijt waren. Een prima ontbijt/lunchzaakje voor als je lekker wil eten en niet veel te besteden hebt. Ook de bediening spreekt prima Engels en zijn altijd bereid je te helpen. Wanneer je een keer in Valencia bent, raad ik je dus zeker aan om lekker te gaan eten bij La Rollerie!

Related posts

10 reacties

 1. Wat een mooi foto's en heerlijk eten! Valencia lijkt me erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Wat ziet dat er allemaal ontzettend lekker uit. Zeker dat laatste bord, give me please!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh nom nom, al het eten van dit tentje ziet er heerlijk uit! Ik ben onwijs benieuwd naar al je blogpost over je vakantie. Je vakantie ziet er namelijk ontzettend leuk en gezellig uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er gezellig uit, jullie hebben lekker gegeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh het eten ziet er heel erg lekker uit! Die tentje ga ik zeker onthouden voor moest ik ooit eens naar Valencia gaan x

  BeantwoordenVerwijderen