Macarons van Avenue Macaron

Toen ik over Avenue Macaron las op Alexa's blog werd ik erg nieuwsgierig naar dit winkeltje bomvol macarons in Valencia. Hoe toevall...

Toen ik over Avenue Macaron las op Alexa's blog werd ik erg nieuwsgierig naar dit winkeltje bomvol macarons in Valencia. Hoe toevallig we La Rollerie vonden (zie het artikel van gisteren), zo kwamen we net zo toevallig Avenue Macaron tegen. Natuurlijk kon ik het niet laten om een doosje van deze heerlijke lekkernijen mee te nemen!


Het winkeltje met Macarons heeft een vitrine vol met wel 28 verschillende smaken. Wanneer ik de website bezoek van Avenue Macaron kom ik erachter dat de volgende smaken verkrijgbaar zijn: Chocola, balsamico azijn, speculoos, koffie, gezouten karamelboter, praliné, tonkaboon, kokos, vanille, foie gras (een soort ganzenlever met een gelei van aromatische witte wijn), zoethout, earl grey thee, violeta (lichte roomboter uit Toulouse), zwarte bes met een vleuge rode bes, rode vruchten, framboos, lychee met framboos, rosa, oranjebloesem met gember, sinaasappel, passievrucht, citrus met witte wasabi chocolade, citroen, limoen met basilicumsiroop, japanse matcha thee met grapefruit, pistache, olijf en munt. Een heleboel smaken waar ik nog nooit van gehoord had!
Alle smaken op een rijtje. Helaas alleen in het Spaans, waardoor ik bij sommige smaken wel een klein beetje uitleg nodig had. Gelukkig koos ik alleen voor de smaken waar ik wel al eens van gehoord had en die me daarnaast al van eerdere keren bevielen.


Ik koos voor framboos, chocola, citroen, rosa (met lichte room en bloemblaadjes), vanille, pistache, sinaasappel en koffie. Mijn vriend en ik hebben er allebei vier op. Ik de chocola, framboos, sinaasappel en citroen en hij de pistache, koffie, rosa en vanille. Stuk voor stuk hele fijne smaken!


Het enige minpuntje van de macarons waren dat ze vrij snel kapot gingen. De winkelmedewerkster gaf aan dat je ze het beste in de koelkast kon bewaren en ook binnen drie dagen moest opeten. Dat laatste ging zeker lukken, maar na 1,5 dag in onze hotelkoelkast zagen de macarons er vrijwel gebroken uit! We wisten niet of het nu lag aan de temperatuur binnenin de koelkast of dat de macarons best 'slap' waren. Prima smaakjes dus, maar wel zo snel mogelijk opeten!

Bij Avenue Macaron kun je Macarons in een doosje krijgen van 8, 16 of 24 en je betaalt hiervoor achtereenvolgens €10,40, €20,80 en €31,20. Niet heel goedkoop in vergelijking met mijn Hema macarons waarvoor ik voor 12 stuks maar 5 euro betaalde - en die stiekem net zo lekker waren.

Avenue Macaron is te vinden wanneer je de van Plaza Ayuntamiento richting het oude station en Plaza del Toros wandelt aan de Avenida del Marqués de Sotelo. Het zaakje is van 10.00-14.30 en van 15.30-21.00 geopend; lekker lang dus :-) 

Related posts

13 reacties

 1. Ohhh ik zou ook nog wel eens graag weer macarons willen proberen. Helaas staan die volgens mij op mijn glutenvrije menukaart.. :( ze zien er wel super vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huhh, balsamico azijn smaak? Ik vraag me nu echt af hoe een macaron met balsamico azijn smaak proeft. :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de beschrijving op de website staat het volgende :P Vinagre Balsámico - Balsamico Azijn van Modena (Italië), precies goed bitterzoet. Maar er zitten inderdaad nogal aparte smaken tussen, haha!

   Verwijderen
 3. Oh deze zien er zo heerlijk uit! Best wel jammer dat ze snel stuk gingen x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmmm ziet er lekker uit! Jammer dat ze snel kapot gingen, want dat zou je niet verwachten voor die prijs. Achja, als ze maar lekker waren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er allemaal heerlijk uit (echt, ik begin hier te watertanden), maar wat een rare smaken: balsamico azijn en foie gras? :p
  Jammer dat ze zo duur waren en verhouding met Hema niet eens zoveel beter. Ik ga toch eens een kijkje nemen in de Hema, dat is wat goedkoper en vooral dichterbij haha.
  (mooie foto's trouwens!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha inderdaad best aparte smaken! Bij de beschrijvingen op de website staat ook het volgende: Vinagre Balsámico - Balsamico Azijn van Modena (Italië), precies goed bitterzoet. En bij Foie Gras - Ganzenlever met Gewurztraminer gelei (Aromatische witte wijn, een nobele druivensoort van de Elzas, Frankrijk). Zo gek!

   Verwijderen
 6. Wat een fijne lijst met smaken! Zien er heerlijk uit! Helaas zijn ze zo prijzig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh heerlijk!! Ik had laatst macarons gekocht in Antwerpen, deze waren ook echt heerlijk. Mijn favoriete smaak is 'Salted Caramel', zo heerlijk. De allerlekkerste macarons vind ik toch nog steeds die van Ladurée! Heer-lijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ze zo snel stuk gingen, ze zien er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen