Verslaafd aan Instagram? Dan herken je dit vast ook...

Dat ik niet zonder mijn telefoon kan is wel duidelijk; de hele dag neem ik 'dat ding' overal mee naartoe en ben ik de hele dag dr...

Dat ik niet zonder mijn telefoon kan is wel duidelijk; de hele dag neem ik 'dat ding' overal mee naartoe en ben ik de hele dag druk bezig met het checken van social media. En in het bijzonder één social media kanaal: Instagram. De hele dag door kijk ik of anderen al nieuwe foto's hebben geupload, zoek ik inspiratie voor eigen nieuwe foto''s of - zoals iedereen - check ik het aantal likes op mijn nieuwste foto!

Voor alle mensen die net zo vaak een bezoekje brengen aan de app als ik (lees: zo'n 30 keer per dag) zijn de volgende puntjes zeker herkenbaar:

- Je raakt redelijk gefrustreerd als je zwakke internetverbinding hebt en je dus te maken krijgt met de welbekende 'loading'-cirkel. En als de foto dan ein-de-lijk bijna helemaal geladen is, komt ineens die stomme pijl tevoorschijn! Grrr..


- Bij iedere foto die je met je telefoon maakt, vraag je je af of hij 'Instagram-waardig' is; ofwel of het een foto is die leuk zou zijn voor je Instagram-feed. Of dat hij in je Instagram-feed zou passen met de andere foto's?

- Waarschijnlijk herkenbaar voor alle bloggers: voordat je aan een maaltijd begint, maak je eerst 20 foto's van je 'foodporn'esque gerechtje.

- Je hebt een aantal trouwe volgers in je fanbase opgedaan die altijd, waar dan ook, iedere foto van je liken.- Geen witte achtergrond in de buurt? Dan maak of zoek je er maar een! Met witte dekens, een wit kledingstuk of soms zelfs maar de dichtstbijzijnde witte muur.

- Stiekem ben je best een beetje trots als je foto een heel hoog aantal likes heeft behaald.

- Je hebt wel 5 verschillende apps op je telefoon staan om je Instagramfoto's mee te bewerken. Want aan ééntje heb je natuurlijk niet genoeg: de ene app heeft immers veel meer filters dan de andere, en oh: het bijsnijden moet ook weer met een andere app..

- Om maar even terug te komen op het vorige punt: de filters in de Instagram-app zelf zijn ZO 2013!

- Het is echt mega irritant als je eindelijk een rond getal aan volgers hebt behaald, maar dezelfde dag nog 5 volgers je 'toevallig' besluiten niet meer te volgen - alsof ze het weten! Grrr...- Deze is voor de beautybloggers: Als je een euro kreeg voor alle MAC-lipsticks die je al in je newsfeed voorbij hebt zien komen, dan had je nu aardig wat geld op je bankrekening. Wat een fotogenieke producten zijn 't toch! Net als macarons, nagellak of ijsjes :)

- Hoeveel selfies je maakt voordat je één goede daarvan op Instagram plaatst wil je het liefst aan niemand bekennen..

- Je vraagt je regelmatig af of je irritant bent voor je followers omdat je soms twee foto's op een dag uploadt (als het er niet meer zijn!)

- Je hebt vaak de neiging om oude foto's in je feed te verwijderen omdat 'ze niet meer mooi in het geheel passen.' Bye memories..

Related posts

15 reacties

 1. Zo herkenbaar al deze punten! Ik ben net mijn instagram feed aan het vernieuwen omdat ik het toch niet zó goed bij elkaar vond passen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Instagram is denk ik wel mijn lievelings social media kanaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ja ik ben instagram verslaafd hoor, ik vind het gewoon zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha jep, ik ben blijkbaar ook verslaafd. Dit is namelijk héél herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg herkenbaar allemaal. Ik ben echt perfectionistisch op het gebied van instagram. Daarom heb ik ook zo weinig foto's. Ze moeten perfect zijn of een speciale betekenis hebben.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, ik wil ook altijd mijn feed opschonen of een nieuw soort feef beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha heel herkenbaar! Ik ben ook echt Instagram verslaafd en inmiddels ook wel een beetje aan Snapchat! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, oeeeps. Best wel heel erg herkenbaar! #guilty

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha, heerlijk herkenbaar dit.! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik zit zelf niet op insta maar als ik dit zo lees, wordt ik wel heel enthousiast :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen