La vie de Daphne - Bavarois, Strand en Lazy Sunday

Yay, welkom bij 'La vie de Daphne': de rubriek waarin ik wekelijks mijn leuke momenten van de afgelopen dagen laat zien. Het en...

Yay, welkom bij 'La vie de Daphne': de rubriek waarin ik wekelijks mijn leuke momenten van de afgelopen dagen laat zien. Het enige wat er verandert is, is dus de naam. Het leven van Daphne brengt toch weer iets meer originaliteit dan de simpele 'Photo Diary.' In dit artikel neem ik je mee naar het strand, een heerlijk Italiaans restaurant en de fijnste lazy Sunday ooit!


Maandag was weer een stagedagje en tussendoor kon ik het niet laten om mijn nagels opnieuw een kleurtje te geven van Essie. Deze keer werd het Cocktail Bling: een lichtgrijs kleurtje dat de ene keer paars lijkt en de andere keer meer neigt naar blauw. Deze week komt er ook nog een artikel met foto's over!

Dinsdag werkte ik een dagje thuis en kon een selfie niet ontbreken, smile!

Het thuiswerken ging gepaard met heerlijke zelfgemaakte bosvruchten bavarois die mijn vriend de vorige avond kwam brengen. Dankzij zijn koksopleiding maakt hij de lekkerste dingen klaar (en dan vooral de desserts zijn om te smullen!), zo kwam ik wel een stuk verder met mijn scriptie!

Woensdag was een lange, vermoeiende stagedag en toen ik rond een uurtje of zes de trein binnenstrompelde, kwam ik per toeval een vriend tegen! Hij woont echt in een hele andere stad in Nederland, maar door alle NS-omleidingen had hij dezelfde trein als ik omdat hij vrienden ging bezoeken.

Woensdagavond verraste ik mijn vriend met een album van zijn favoriete band. Omdat ik 'm ooit had horen zeggen dat hij sommige albums graag in handen heeft, begon het bij mij vorige week te kriebelen. En blij dat ie was!

De volgende ochtend had ik weer een ochtend stage, en 's middags stond ik met een heerlijke tosti op het station alweer te wachten op de trein. Ik heb lekker een middagje doorgeknald, zodat ik de volgende (warme!) dag een dagje weg zou kunnen.

Ik testte overigens ook weer eens een lipstick uit die ik nooit draag (jammer!), namelijk Cherry van Sleek. Helaas is de lipstick veel te romig en komen er al snel vlekken rond mijn mond. Maar het kleurtje blijft prachtig!

Omdat het vrijdag zulk lekker weer werd, besloten mijn vriend en ik naar een strandje in de buurt te rijden. En oh, wat was het warm! Ik was even vergeten dat een zomerse dag in Nederland zoveel hitte met zich mee kon brengen. Na een middagje zonnen keerden we al redelijk op tijd richting huis.

Eenmaal thuis restte de vraag wat we in godsnaam moesten gaan eten. Na wat overleggen kwamen we op het spontane idee om lekker buiten de deur te eten. Vanwege de verwachtte regen moesten we nogal haasten, maar die heerlijke carpaccio als voorgerecht maakte alles goed. Genieten na zo'n warm dagje strand!


We gingen uit eten bij een Italiaan, en ik kon het dus niet laten om één van de pizza's uit te proberen - achteraf was hij zelfs veel te groot! Na deze heerlijke maaltijd dwaalden mijn ogen stiekem af naar de chocolademousse op de dessertkaart. Helaas heb ik bijna mijn hele bordje laten liggen, maar dat neemt niet weg dat we allebei su-perlekker hadden gegeten!


Zaterdag ging ik in de stad wat verslagen printen die maandag ingeleverd moesten worden (ja, superraar midden in mijn scriptie-periode) en na deze 'verplichting' trakteerde mijn moeder op een heerlijk ijsje. 's Middags heb ik weer wat paragraafjes getypt in mijn scriptiedocument en in de avond fietste ik weer naar mijn vriend. Na wat drankjes thuis deden we er ook nog een aantal in de stad, sloten we af met een traditionele pizza (oeps, slecht!) en vielen we allebei meteen als een blok in slaap. De volgende ochtend wisten we niet eens meer hoe laat we thuis waren gekomen!


Wat volgde was de meest luie zondag ooit! Het is al sinds tijden niet meer gelukt om uit te slapen tot 10.00 uur of later, maar het eerste moment dat ik gisteren mijn ogen opendeed, was toch echt pas om 11.55. We hebben heerlijk een middagje op bed doorgebracht, zijn in het zonnetje naar mij gefietst en hij ging rond 16.00 weer werken. 's Avonds heb ik lekker niets meer uitgevoerd - op het in elkaar zetten van dit artikel na dan!

Deze aankomende week wordt een stuk rustiger. Of ja, rustig. Ik hoop keihard te knallen voor mijn scriptie en daarmee hoop ik ook te kunnen zeggen dat het einde in zicht is. Daarnaast gaat mijn vriend van vrijdag tot maandagochtend naar Pinkpop, spannend! Voor mij dus eerst mijn scriptie; let's do this!

Related posts

6 reacties

 1. Het kleurtje Essie Cocktail Bling is mooi deze kende ik nog niet. Leuk je weekje en wat lief dat je een album kreeg van je favoriete band.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaaah zoveel lekker eten! Het is nog vroeg maar krijg nu al honger, hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke foto's en vooral heel veel lekker eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke diary je hebt veel lekkers op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die lipstick is zo mooi en wat n yummy eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heerlijke week. En zalig, zo'n luilekkerzondagje ^^

  BeantwoordenVerwijderen