Remington Curl Revolution

Een tijdje terug mailde Denise mij met het ontzettend leuke nieuws dat ik op haar blog de nieuwe krultang van Remington had gewonnen: de C...


Een tijdje terug mailde Denise mij met het ontzettend leuke nieuws dat ik op haar blog de nieuwe krultang van Remington had gewonnen: de Curl Revolution! Omdat ik al meerdere video's op YouTube erover had bekeken en ook veel positieve reviews had gelezen, was ik razend enthousiast om de krultang bij mezelf uit te proberen. En vandaag - tromgeroffel - het resultaat bij mijn blonde lokken!


Wat mij meteen opvalt aan de Curl Revolution krultang is de vorm. Het is er niet eentje waar je je plukken haar omheen moet 'wikkelen', maar hier schuif je gewoon een pluk haar in de opening en de rest gaat vanzelf. Aan de binnenkant zitten namelijk twee platen die verwarmd worden zodat dus de pluk haar die erin gaat gaat krullen.


Deze krultang wordt natuurlijk erg warm. Wat ik zelf regelmatig heb ervaren is verbrande vingers, handen of oren door de uiteinden van stijl- of krultangen, maar bij de Curl Revolution hebben ze dit slim aangepakt door alleen het glimmende gedeelte warm te laten worden, waardoor je de tang gemakkelijk aan de bovenkant nog kan vasthouden. Top!


Over de warmtestanden gesproken: de tang heeft 5 warmtestanden: van 160 graden tot 230 graden. 160 graden gebruik je bij dun haar, 200 graden gebruik je bij wat dikker haar en 230 graden bij heel onhandelbaar, moeilijk te krullen haar. Ik heb zelf dik, maar fijn haar, dus vind de 200 graden-stand meer dan voldoende.


Wanneer je toch een temperatuur hoger of lager wil, kan dit gemakkelijk met het plusje of minnetje. Het duurt ongeveer 3 minuten voordat de krultang warm is. Dit merk je wanneer het lampje van de temperatuur stopt met knipperen. Overigens is het knopje rechts de aan- en uitknop!


Het draaimechanisme is iets nieuws in de wereld van krultangen. Deze tang draait namelijk zichzelf wanneer je een tikje aan de draaischijf geeft. Er zitten verschillende uitsteeksels aan dit schijfje, wat het gemakkelijk moet maken om de tang links- en rechtsom te moeten laten draaien. Zo, na al deze uitleg is het natuurlijk tijd om zelf de tang uit te testen!


Ikzelf ben een tijdje bezig, maar wauw: zulke krullen heb ik nog nooit gehad! Ik 'krul' mijn haar normaal gesproken door met vlechten in te slapen zodat ik de volgende ochtend golfjes heb, maar dit effect is echt supermooi! Toegegeven: het duurde even voordat ik het hele draaisysteem in de gaten had en voordat ik de hele krultang onder controle kreeg, maar het resultaat liegt er niet om! Ook een staart ziet er een stuk vrolijker en speelser uit met krullen erin.


Enige nadeel met mijn haar is dat de krullen niet erg lang blijven zitten. Mijn haar is namelijk nogal zwaar en hoeveel haarlak of mousse ik er ook indoe, krullen lijken altijd als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Plus het feit dat ik er lang mee bezig ben is ook geen pretje; ik moet er dus zeker de tijd voor nemen. 


Conclusie van de Remington Curl Revolution is dat de krultang prachtige krullen geeft en ook heel handig in het gebruik is (zodra je dit onder de knie hebt dan). Daarnaast is de tang snel warm en hoef je per pluk haar helemaal niet zo lang te wachten voordat de krul erin zit. Nadelen zijn dus wel mijn dikke haar en de snel uitzakkende krullen en de tijd die ik ermee bezig ben.

Voor de prijs van €69,99 heb je de Curl Revolution al in huis. De krultang is te bestellen via de webshops van Wehkamp, Douglas of Fonq.

Related posts

28 reacties

 1. Ik vind dat de krullen er wel heel mooi uit zien! Ik heb ook een krultang met draaimechanisme. In het begin duurde het even voordat ik krullen in mijn haar had, maar nu gaat het zo snel dat ik het zelfs wel eens door de weeks doe als ik vroeg naar mn werk moet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, knap van je! Ik moet er zeker een hele middag voor gaan zitten wil ik alles goed hebben zitten haha!

   Verwijderen
 2. je krullen zijn prachtig! Ikheb aktijd hetzelfde probleem, mijn krullen kken binnen een uur uit. Tot ik de MAX pro ktultang tegen kwam en nu heb ik 3 dagen krullen. Echt eeb aanrader en voor de prijs hoef je het echt niet te laten.

  Elisabethsmusthaves.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En mijn excuses voor al de spel fouten ik test een nieuw toetsenbord voor mijn tablet haha en weet nog niet alles goed te zitten ;)

   Verwijderen
  2. Hahah, maakt niet uit! Drie dagen krullen klinkt echt fantastisch, zie dat 'ie echt even duur is als de Curl Revolution :)

   Verwijderen
 3. Dat ziet er echt heel erg mooi uit! Jammer dat het alleen zo snel uitzakt, maar misschien ligt dat ook gewoon aan het haar, bij mij zakt ook alles gelijk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de krultang al prachtig omdat hij roze is haha. Het zijn inderdaad hele mooie krullen alleen jammer dat zij niet blijven zitten!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De tang is zelf al mooi, maar de krullen nog mooier! Jammer dat ze niet lang bleven, maar dat heb ik ook met m'n haar :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woeeei wat een mooie krullen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie krullen inderdaad! Maar ik heb ook heel dik haar dus super jammer dat de krullen niet lang blijven zitten! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf heb ik de stijltang van Remington (heb al een bos krullen van mezelf) en die vind ik ook wel fijn in het gebruik, maar ook bij die is het zo dat het stijle haar al snel weer teruggaat naar zijn oude ’habitat’ :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij ook, maar dan dus andersom! Van krul naar weer stijl..

   Verwijderen
 9. Mooie krullen krijg je met deze tang! Ik vind 'm alleen wel een beetje prijzig, want er zijn ook goede tangen voor wat minder geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben echt zo jaloers haha, - ik heb hem ook op mijn wishlist sinds ik wist dat die kwam. Vind je haar ook echt tof in die staart - prachtig. De tang zelf is al een pareltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw, wat een mooi resultaat ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen