Macarons van Hema

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen op blogs, op Instagram, bij bakkerijen en tegenwoordig zelfs in de supermarkt: macarons. Deze vrolijk ...


Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen op blogs, op Instagram, bij bakkerijen en tegenwoordig zelfs in de supermarkt: macarons. Deze vrolijk gekleurde koekjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk - wie kent Ladurée tegenwoordig niet? - en zijn er in allerlei vormen en smaken. Omdat ik onlangs een doosje met twaalf stuks bij Hema zag liggen, was het voor mij onweerstaanbaar om ze niet mee te nemen. Vandaag mijn 'review.'

In het doosje zitten 12 macarons in zes smaken: framboos, citroen, pistache, koffie, chocolade en vanille. Twee van de drie smaken - koffie en vanille - had ik nog nooit eerder op, dus nieuwsgierig werd ik zeker! 


De groene variant heeft de smaak pistache en normaal gesproken ben ik echt géén fan van pistachenootjes, maar dit koekje heeft een aparte zoete smaak die ik zeker kan waarderen! Bij deze macaron vond ik ook de amandelsmaak het meeste naar boven komen, wat ik absoluut een goede toevoeging vind. Pistache is dus al goedgekeurd!

Naast de groene pistachemacaron zie je de een bruingekleurde macaron. Het was even uitvogelen of dit koffie- of chocoladesmaak was, maar na wat research kwam ik erachter dat dit de koffievariant was. Ook iets wat ik normaal gesproken echt niet lekker vind. Helaas viel deze macaron me dan ook best tegen, omdat er toch een scherpe mokka-smaak aanzit en je dit eigenlijk pas proeft als je de macaron al op hebt.


De citroenmacaron vond ik héérlijk. Je zou denken dat deze misschien een zure smaak heeft, maar alles behalve dat. Deze macaron smaakt naar een lekkere zoete variant van citroen en ik vind dat het extract supergoed in de macaron verwerkt is.

Dan komen we bij mijn persoonlijke favoriet: framboos! Normaal gesproken zit er ook een aardbei-macaron in een doosje zoals deze, maar aan de karmijnrode kleur te zien hebben we toch echt te maken met framboos. En holy, dit is echt met stip op nummer één mijn favoriet. Heerlijk zoet en helemaal de smaak van bosvruchtenjam, lekker!

Ook vanille was voor mij erg verrassend. Vanille-ijs sla ik liever over, maar deze macaron was echt hemels. Een zachte en romige smaak en opnieuw lekker zoet. Ik denk dat een tweede plaats voor deze smaak zeker uitgaat naar de vanillemacaron! 

De chocolademacaron viel me helaas ook een beetje tegen. Het verschil tussen het koffiesmaakje en deze was zelfs erg lastig te ontdekken! Iets meer chocoladesmaak had dus wel gemogen: nu had ik eerder het gevoel alsof ik een koekje aan het eten was zonder heel veel smaak. 


Toegegeven: ik zou dit doosje zeker opnieuw kopen! Ik heb al aardig wat macarons gesnoept in mijn leven en daar zaten er ook regelmatig een aantal tussen die helemaal nergens naar smaakten. Macarons van Ladurée staan nog steeds op mijn wish list, maar voor de prijs van €2,00 per macaron is dat nogal buiten mijn budget. Dan zou je letterlijk €24,- kwijt zijn voor een doosje als dit! Gelukkig zijn deze macarons een prima alternatief en voor €5,- zeker het proberen waard :)

Related posts

29 reacties

 1. Ik vind macarons echt heerlijk! Ik eet ze niet vaak maar als ik ze dan eet dan kan ik er echt van genieten. Al ga ik volledig akkoord, 2 euro p/ macaron betaal ik gewoon niet haha


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind macarons ook echt heerlijk. 12 macarons voor 5 euro! Dat is echt goedkoop.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, vooral in vergelijking met die van Ladurée oid!

   Verwijderen
 3. Zo lekker!! Kan die de hele dan eten <3

  Elisabethsmusthaves.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je deze macarons gereviewd hebt! Ik denk dat ik ze wel eens zou kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit een macaron gegeten, haha. Ben er wel erg benieuwd naar, ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist niet dat je die had bij de Hema!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tip. Ik vind macarons zelf ook lekker, dus misschien ga ik binnenkort wel even langs de Hema om ze te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ik macarons niet zo lekker vind. Ik vind ze er altijd zo leuk uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt heel erg lekker! Ik heb ze helaas nog nooit geprobeerd... Best wel slecht. Ik heb ook echt geen idee of ik ze lekker ga vinden haha. Misschien toch eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet toegeven dat je in het begin wel wat moet wennen aan de smaak, maar na 3 of 4 keer proberen vond ik ze steeds lekkerder!

   Verwijderen
  2. Ik ga de uitdaging aan denk ik!

   Verwijderen
 10. Ik ben echt verslaafd aan macarons. Afgelopen mei naar Laduree in Parijs was dan ook wel een droom die uit kwam ♥ Wat een geweldige ervaring. Ik heb zelfs overwogen om het woord macarons in mijn nieuwe blognaam te verwerken. Ik vind die van de Hema ook erg lekker. Behalve de koffie, maar ik hou sws niet erg van koffie. Pistache is wel een van mijn lievelingssmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Macarons zijn zo lekker! Ik heb zelf alleen nog maar vanuit Brussel gehad en die waren al heerlijk. Tijd om die van de Hema maar eens te proeven dus hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmm deze wil ik zeker eens proberen! Ik heb er al zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Macarons zien er ook gewoon zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit wist ik helemaal niet, maar wat leuk vzn de Hema!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oeh ik ben benieuwd, ze zien er in ieder geval al lekker uit! Zelf heb ik nog nooit een macaron in mijn leven gehad dus ik ga het zeker eens proberen. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een dottige foto's! Ik ben benieuwd geworden. En inderdaad, dat scheelt even een hoop geld! Ik vind ze trouwens ook super leuk om cadeau te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ze zelf nog nooit op, maar ik ben van plan ze te kopen bij Ladurée volgende week! <3

  BeantwoordenVerwijderen