Waar komt die liefde voor Parijs vandaan?

Dat ik compleet verslaafd ben aan Parijs, Franse taferelen en de prachtige taal moet nu geen geheim meer zijn. Tijdens verjaardagen krijg...

Dat ik compleet verslaafd ben aan Parijs, Franse taferelen en de prachtige taal moet nu geen geheim meer zijn. Tijdens verjaardagen krijg ik de laatste jaren altijd wel cadeaus die met Eiffeltorens of Franse quotes te maken hebben en zelfs mijn blognaam heb ik vorig jaar veranderd in een Franse URL. Waar deze liefde nu eigenlijk vandaan komt? Je leest het vandaag!

Het begon eigenlijk al op de middelbare school. Ik had toen al een aantal keer de mooie hoofdstad van Frankrijk bezocht (inclusief Disney-tripjes!) en omdat ik iedere keer dat ik er kwam steeds weer nieuwe plekken ontdekte, raakte ik het nooit beu. Ook volgde ik Franse lessen op school en was ik één van de uitblinkende leerlingen van de klas (tot grote ergernissen van mijn docente). Een mooie tegenstelling vond ik het aantal mensen die een hekel hadden aan het vak en de Franse taal, en ik als enige persoon die ervan hield - natuurlijk is iets extra leuk als je er goed in bent. Toen ik de middelbare school uiteindelijk verliet met een schitterend cijfer voor Frans, ging mijn kundigheid in die taal natuurlijk daarna omlaag.

Mijn liefde voor Parijs begon na alle tripjes weer wat groter te worden toen ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. 2011 is het jaar geweest dat ik voor het eerst die camera meenam naar Parijs en er wel 300 foto's maakte. Hoewel het ontzettend kriebelt om met mijn nieuwe vaardigheden in fotografie de stad nogmaals te bezoeken, is het er daarna nooit meer van gekomen.

Ik las daarnaast altijd veel artikelen over mensen die op vakantie gingen naar Parijs en bekeek met alle liefde de foto's van mensen uit mijn Facebooklijst die in de hoofdstad waren geweest. Ook Andy van Stylescrapbook.com - één van de eerste blogs die ik ooit volgde - was vaak in Parijs te vinden en drukte op een hele leuke manier haar liefde voor de stad uit. Sinds kort weet ik ook dat blogger/youtuber en fashionista Anna Nooshin een grote liefde heeft voor Parijs. Erg leuk om te zien dat ook invloedrijke personen in de online wereld ook 'fan' kunnen zijn van een stad als deze!

Als ik terugdenk aan mijn eigen bezoekjes kan ik niet ophouden met glimlachen. De sfeer, het zonnetje erbij (of juist de sneeuw), de rust die je in de stad kon vinden en de honderden heerlijke restaurants zorgden ervoor dat ik geen enkele andere stad kon vergelijken met die romantische Franse lichtstad. Ook ontdekte ik het boek 'How To Be Parisian Wherever You Are' en had deze op een hele hoge plek op mijn wish list gezet. Op mijn 21e verjaardag ontving ik 'm dan eindelijk van een goede vriendin die Parijs ook zeker kan waarderen.

Laatst schreef ik ook al een blog over wat ik zou doen als ik in Parijs zou wonen. Bij dit artikel droomde ik weer even helemaal weg. Oh, wat zou het mooi zijn als deze droom ooit werkelijkheid werd. Al is het maar voor een jaartje. Wie weet of ik de impulsieve ik ooit uit mezelf kan halen en gewoon vertrek. Wie weet wat de (verre) toekomst me ooit nog gaat brengen. Voor nu droom ik nog even weg bij alle fijne foto's die middels #Paris op Instagram verschijnen...

Related posts

27 reacties

 1. Ga er voor, zou ik zeggen! Toen ik voor het eerst in Parijs was, fantaseerde ik er ook een beetje over, over hoe het zou zijn om er te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het lekker proberen hihi! Ik ben ook gek op Parijs, mede door een tripje op de middelbare school. Maar wonen doe ik het liefst in Barcelona <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah Parijs is dan ook een prachtige stad, ik ben er ook al een aantal keren geweest! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah ik ben ook zo dol op Parijs, heerlijke stad is het!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry maar ik ga je nu waarachijnlijk jaloers maken. Ik ga vanaf September werken in Disney waardoor ik een jaar in Parijs ga wonen. Parijs is ook één van mijn lievelings steden! Je mag mij wel komen opzoeken hoor, samen de stad bekijken haha.

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah ik ben inderdaad jaloers! Haha we have a deal <3

   Verwijderen
 6. Ik mis Parijs nu zo erg :( Ik ben er vorige week één dagje geweest en ik vond het zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap dat je het mist, maar gelukkig is het niet heel erg ver weg!

   Verwijderen
 7. Wat leuk om jouw verhaal te lezen, ik kan me meteen helemaal inleven. Wat jij met Parijs hebt dat heb ik met Kopenhagen. Bij mij gaat het zelfs zo ver dat ik Deens aan het leren ben en dat ik er écht serieus over nadenk om gewoon te verhuizen. Ik begrijp je dus helemaal! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh wat gaaf zeg, wie weet komt je droom ooit uit! <3

   Verwijderen
 8. Ik heb dus helemaal niets met Parijs of Frankrijk. Ik ga liever naar Berlijn of Londen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Parijs heerlijke stad... toen ik er was geweest keek ik mijn ogen echt uit. Leuk artikel <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik houd echt van frankrijk! Ik vind de franse taal zo mooi en ga deze zomer op vakantie in parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaaf! Veel plezier alvast. Kan ik niet stiekem mee in je koffer? :)

   Verwijderen
 11. Ik vind Parijs ook zo'n inspirerende stad. Er zijn natuurlijk heel veel mooie steden in Europa maar Parijs heeft echt zo'n typisch sfeertje. ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben al heel lang niet meer in Parijs geweest - laatste keer van in 2005 - toen ik ook naar Disney ging. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Parijs♥ it..... Ik wil dit jaar ook echt naar Parijs gaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben nog nooit in Parijs geweest, zo slecht! Ik ben wel heel benieuwd naar de stad. Hopelijk ga ik dit jaar! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik hou ook zoooo van parijs.. heel mijn kamer hangt vol met parijs dingen en het bekende ikea schilderij <3 ik ben er nu 4 keer geweest en elke keer verbaasd het mij weer hoe mooi het er is..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zelf hou ik ook heel veel van Parijs. Het is zo'n mooie stad, en inderdaad: de taal is ook erg mooi. Ik ben nog nooit naar Disneyland geweest haha, maar alleen de stad is al prachtig. Ik kan me wel voorstellen dat je zoveel foto's gemaakt hebt in Parijs, want eigenlijk is elk straatje wel de moeite waard :)

  BeantwoordenVerwijderen