Ik Heb De Tijd van Paul Loomans

Stress, tijdsdruk, een te volle agenda: iedereen heeft ten minste één van deze dingen wel eens meegemaakt. Maar hoe ga je ermee om? Zen...

Stress, tijdsdruk, een te volle agenda: iedereen heeft ten minste één van deze dingen wel eens meegemaakt. Maar hoe ga je ermee om? Zenmonnik Paul Loomans schreef dit boek als hulp om de rust in je leven terug te vinden. Samen met de door hemzelf ontwikkelde zen-inzichten is het boek een inspiratiebron van innerlijke rust.

"Wie stilstaat wordt ingehaald en loopt achterstand op." In het leven zijn we immers veel te druk bezig met het bijhouden van teveel verschillende dingen. Werk, sport, een opleiding, familiebezoekjes, een sociaal leven en daarnaast zelfs social media nemen tegenwoordig vrijwel alle tijd in beslag. En de stress komt hierbij gemakkelijk om de hoek kijken; taken die wel degelijk belangrijk zijn, schuiven we gemakkelijker voor ons uit.


"Door jezelf minder afhankelijk te maken van lijstjes zal een belangrijke stressfactor verdwijnen. Het boek vertelt dat wanneer je je even voorstelt wat je later wilt gaan doen, je het daadwerkelijk niet meer zult vergeten en het vanzelf op een goed moment gaat uitvoeren." - Paul Loomans
 Ook één ding tegelijk doen en dit direct afmaken zorgt ervoor dat je meer innerlijke rust krijgt. 

Op werkgebied is het belangrijk om korte pauzes in te lassen, dingen die tussendoor komen serieus te nemen, - ja, je dient er écht de tijd voor te nemen! - zet door om vervelende taken leuker te maken en ga spontaan dingen doen volgens je intuitie.


In het kort geeft dit boek dus weer dat multitasken eigenlijk helemaal geen goed plan is, je stil moet staan bij iedere taak die je wil gaan volbrengen en dus ook de handelingen bewust aanvaardt en om om de 40 minuten even iets te doen waar je je hersenen niet bij nodig hebt. Ook is er naast dit uitvoerige stappenplan aandacht besteed aan het anticiperen op deadlines, het beantwoorden van mails zonder stress middels 4 verschillende handelingen, hoe je minder met je smartphone bezig kunt zijn en hoe je iedere handeling die je verricht bewuster kunt meemaken.

Absoluut een inspirerend en interessant boek voor iedereen die wel eens te maken heeft met een vervelend onrustig gevoel. Het boek heeft me aan het denken gezet over hoe ik zelf beter bij alles stil kan staan en bewuste keuzes kan maken en prioriteiten kan stellen over belangrijke werkzaamheden. Het boek geeft eigenlijk een andere kijk op omgaan met tijd en neemt je mee in een simpel uitvoerbare methode. Zeker een aanrader dus!


Het boek 'Ik Heb De Tijd' van Paul Loomans is verkrijgbaar bij bol.com voor €17,99

Related posts

4 reacties