Eet & drink-tips voor op Sicilië

Tijdens ons weekje vakantie op Sicilië hebben we op een heleboel plekjes heerlijk ontbeten, gedineerd en gedronken Mijn restaurant-aanraders...


Tijdens ons weekje vakantie op Sicilië hebben we op een heleboel plekjes heerlijk ontbeten, gedineerd en gedronken Mijn restaurant-aanraders - in de grotere steden Palermo en Catania - heb ik verzameld en in dit artikel op een rij gezet. Smakelijk!


Be Quiet - diner
De naam laat je niet meteen denken aan de 'Italiaanse keuken', maar goed eten kun je hier zeker. Be Quiet zit in een prachtig straatje waar de naam van het restaurant in lichtjes boven het terras hangt. De kaart biedt verschillende voorgerechten, first courses en second courses aan (en ja, ook pastagerechten staan erop), en je kunt kiezen uit heel veel lekkere wijnen. De vriendin met wie ik was en ik besloten om een cold cuts & cheeses-plaat en garnalen te delen, en als hoofdgerecht namen we tonijn en beef tagliata. En lekker dat het was! Alles bij elkaar waren we wat meer kwijt dan op de andere avonden in Catania, maar dat je hier goed kunt eten is een feit.

Be Quiet
Via Monte Sant'Agata 6
95124, CataniaTaverna dei Canti - drankje en diner
Als je voor het eerst in Palermo komt, zul je al snel ontdekken dat de stad voornamelijk één bruisende straat heeft met bars, restaurantjes en souvenir shops. In die straat zit ook Taverna dei Canti, waar we op een maandagavond naartoe gingen voor een hapje en drankje. We begonnen met een cocktail, en we kregen hier omdat het happy hour was een paar typisch Siciliaanse hapjes bij. Wat later kozen we ook een pastagerecht van de kaart, en de pasta met ricotta en aubergine was heerlijk! Al genoeg pasta op? Dan heeft de kaart ook enkele hoofdgerechten met vlees en vis. Het leuke aan deze Taverna is dat het de ideale plek is om 'mensen te kijken.' Als je niet zo van de drukte houdt, is dit restaurant wat minder geschikt.

Taverna dei Canti
Via Maqueda 229
90133, Palermo

Vermut - drankje
Op onze laatste volle dag vakantie reisden we terug van Palermo naar Catania in verband met de regen, maar ook in Catania was het een beetje grijs. Daarom besloten we lekker lang te borrelen bij Vermut. Een aantal speciale cocktails met - jawel - vermouth op de kaart, bieren en andere drankjes. We hebben het lege terras om 17.15 volledig vol zien lopen tot 20.00, waarna ons zelfs werd gevraagd plaats te maken voor mensen die hadden gereserveerd. Een hele leuke plek in een straat die vooral 's avonds tot leven komt!

Vermut - Enoteca Salumeria Vermouth Bar
Via Gemmellaro 39 & 35
95131, CataniaVerso Coffice - ontbijt
Bij het zoeken naar ontbijtplekjes in Catania kwamen we er al snel achter dat de meeste Italianen een snelle espresso aan de bar drinken met iets kleins erbij. Wij hadden wel trek in wat 'meer', en zo stuitten we op Verso Coffice. Op de kaart vind je onder andere een brunch menu, verschillende gerechten met ei, pancakes, croissantjes met vulling en toast. Ook de koffie (en de coffee-art) is hier fantastisch. We hebben hier twee keer heerlijk ontbeten!

Verso Coffice
Via Monserrato 116
95128, Catania

Frequenza - drankje
Het leuke aan Catania is dat je niet op één plein of in één straat de drukte op kunt zoeken: in het hele centrum en daarbuiten vind je kleine plekjes waar het in de avond gezellig is. Zo ook bij Frequenza, waar we tot in de late uurtjes hebben geborreld met twee mensen die we kenden uit het vliegtuig. Hele gezellige sfeer en veel locals om ons heen.

Frequenza
Piazza Sciuti 14
95131, CataniaLocanda Cerami - diner
Pasta: het hoort er toch wel een beetje bij als je op vakantie bent in Italië. Op onze tweede avond reserveerden we daarom bij Locanda Cerami. We kwamen terecht op een gezellig terras en we kozen een pasta met truffelsaus en champignons en een pasta met garnalen. Allebei de pasta's smaakten héérlijk, en ook de ambiance van dit restaurant was fijn. Vriendelijk personeel dat ook wel houdt van een grapje, en ook de prijs viel reuze mee. Aanradertje :-)

Locanda Cerami
Via Crociferi 69
95124, CataniaStudent Lab - drankje en hapje/diner
Op de eerste avond kwamen we best laat in onze Airbnb aan. Eigenlijk net wat te laat om nog iets te eten, maar om met honger naar bed te gaan hadden we ook geen zin in. Bij onze Airbnb om de hoek zat Student Lab, een plek waar - de naam zegt het al - vooral overdag studenten zitten met hun laptop. Maar ook voor een drankje en hapjesplank kun je hier goed terecht. Op een andere avond kwamen we hier terug voor een tartare bun, die ook heel lekker was. Blijkbaar zijn de burgers hier ook absoluut de moeite waard. Student Lab zit wel iets verder uit het centrum, maar de rust in deze straat had ook wel z'n charme.

Student Lab
Via Firenze 204-210
95128, Catania

BarnAut - drankje
Bij BarnAut hebben we op onze eerste dag in Catania zowel in de middag als 's avonds een drankje gedaan. Wat een wereld van verschil qua drukte! Waar je enorm merkt dat de Sicilianen in de middag rust nemen, komt Catania 's avonds weer helemaal tot leven. Op dit terras - mét waaiers - zit je in een gezellig straatje waar bij ons 's middags wat pianogepingel op de achtergrond te horen was. En 's avonds was het er gezellig druk mét live muziek. Een verborgen pareltje waar je vooral tussen de locals zit.

BarnAut
Via Auteri 27/29
95100, Catania


Ferrini Home - overnachten
Toen we aan het kijken waren naar plekjes om te overnachten in Catania, kwamen we terecht bij het prachtige Ferrini Home. Via Ferrini Home kun je zowel in als net buiten het centrum van Catania appartementen en suites boeken die hypermodern gemeubileerd zijn en een fijne, huiselijke sfeer hebben. Wij verbleven zelf in Residence 150 (in dit gebouw zitten in totaal14 appartementen). Het superior appartement dat wij hadden was heel ruim, had zowel boven als beneden een airco, had een goed uitgeruste keuken, een balkon, slaapbank, groot bed en een badkamer met ruime douche. Residence 150 ligt nét buiten het drukke centrum waardoor we steeds iets verder moesten lopen, maar dit was alsnog goed te doen. Wat mij betreft een hele fijne locatie, zéker als je er zo'n 3-4 dagen verblijft.

Ferrini Home - Residence 150
Via Grotte Biance 150
95128, Catania

NonnAngé - ontbijt
Nog zo'n plekje dat net als Verso Coffice (weliswaar in een andere stad) een hoop keuze op de kaart heeft: sandwiches, gerechten met ei, bagels, pancakes, yoghurtbowls... ik had zelfs een beetje moeite met kiezen! Uiteindelijk ging ik voor de bagel met zalm en creamcheese, en die was echt heel lekker! Jammer genoeg vonden wij de cappuccino toch wat minder goed als die van Verso Coffice, maar het blijkt dat ze op meer plekken in Italië niet de allerbeste cappuccino's maken. 

NonnAngé Bakery & Coffee
Via dei Nebrodi 56A
90146, Palermo


Related posts

0 reacties