5 x fijne ontbijt/lunch/diner-adresjes in Parijs

Het is op het moment van typen alweer meer dan 3 weken geleden dat ik terugkwam van mijn tweede soloreisje dit jaar. Deze keer ging ik naar ...


Het is op het moment van typen alweer meer dan 3 weken geleden dat ik terugkwam van mijn tweede soloreisje dit jaar. Deze keer ging ik naar een stad die mij niet geheel onbekend is: Parijs! Maar wél de eerste keer dat ik deze stad in m'n uppie beleefde. Ik zet vandaag 5 héle fijne eet-adresjes op een rij!


Holybelly 5

Het is écht niet overdreven dat Holybelly op zoveel websites in een 'lijstje met fijne ontbijtrestaurants in Parijs' staat. Ook ik ging er vlak na openingstijd op zaterdagochtend heen, en kon gelukkig nog plaatsnemen aan een van de tafeltjes. Ik zag bij het bekijken van de (online) menukaart al een paar pancakes en koffie's voorbijkomen, en dat maakte de keuze voor mij alleen maar makkelijker. Ik ging voor een flat white en de 'Sweet Stack' pancakes. En geloof mij: dit zijn by far de lekkerste pancakes die ik gegeten heb (oké, ik ben geen echte pancake-kenner, maar hier gaat íedereen van watertanden). Toen ik even later (lees rond 9.45) weer buiten stond, stond er zelfs al een kleine rij met mensen te wachten voor een tafeltje. Kom dus vroeg - zeker in het weekend - om verzekerd te zijn van een plek.

Holybelly 5
5 Rue Lucien Sampaix
75010 ParisCafé Charlot
Toegegeven, Café Charlot is al één of meerdere keren op mijn blog verschenen, maar voor de échte Parijse vibes moet je hier zeker een keer heen. Dit was inmiddels alweer mijn tweede bezoek en deze keer ging ik voor de salade met geroosterde kip. In eerste instantie was ik bang dat ik aan zo'n lichte lunch niet genoeg zou hebben, maar déze salade zorgde ervoor dat mijn trek heel wat uren gestild was. Daarnaast vond ik de bediening die op de dag dat ik er was heel erg aardig, pluspuntjes!

Café Charlot
38 Rue de Bretagne
75003 ParisLe Compas
Op de eerste avond wilde ik niet meteen een restaurant induiken wat ik al kende, dus besloot ik naar Rue Montorgueil af te reizen om eens écht te ervaren wat mensen altijd bedoelen met 'dat het zo'n levendige straat vol leuke restaurantjes is.' Dat heb ik geweten. Uiteindelijk kwam ik na het bekijken van een aantal kaarten terecht bij Le Compas; ik zag hier wel een aantal dingen die ik lekker vond. Toch vroeg ik de ober naar zijn suggestie en at ik die avond uiteindelijk zalm met haricot verts. Geen 'wow'-factor, maar als zalmliefhebber maak je mij hier al snel blij mee. Daarnaast had het (overvolle) terras een supergezellige sfeer en heb ik fijn kunnen meegenieten met een groep meiden die hun dateperikelen met elkaar aan het delen waren.

Le Compas
62 Rue Montorgueil
75002 ParisRépublique of Coffee
Ook République of Coffee bezocht ik voor een tweede keer. Hoewel de vorige keer toch echt stukken regenachtiger was. Nu nam ik plaats aan een tafeltje in de volle julizon en bestelde ik een açai-bowl die bijna zonde was om op te eten. Na het maken van de nodige foto's waagde ik me toch aan deze bowl vól met lekkers. Ook de cappuccino (die ze eigenlijk vergeten waren, maar ik weet nog van de vorige keer hoe lekker die was dus dat maakte al veel goed) ziet eruit als een plaatje. Mijn tweede bezoek was ook nu weer geslaagd!

République of Coffee
2 Bd Saint-Martin
75010 ParisGrazie
Op mijn tweede avond was ik zó moe van al het lopen in de stad van de liefde dat ik weinig zin had om ook nog op zoek te gaan naar een restaurant. Ik wilde makkelijk, ik wilde snel: en hoe kan dat beter dan met pizza. Bij Grazie was ik ook al eerder geweest (veel 'comebacks' deze trip) en ik was best vroeg voor Parijse/Franse begrippen. Ach, kon ik in ieder geval in alle rust van de gigantische pizza genieten. Deze smaakte opnieuw heerlijk en vanaf het terras heb ik fijn een beetje mensen zitten kijken.

Grazie
91 Bd Beaumarchais
75003 Paris

Related posts

0 reacties